Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bizim tuttuğumuz zargana ise bu ne?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B

BS Okuru

Misafir
Sanıyorum hepimiz nasıl bir karakterde olduğumuzu bilecek yaştayız.

Sonuçta ben doğru bildiğimi değil bilimin doğru kabul ettiği bilgiyi paylaştım. Ne teşekkür ne aferin beklemiyorum. Doğruyu öğrenmiş olmaktan keyif duyanların varlığı benim için yeterli bir ödül. Balığa değer vermeyip, gördüğü her ince, uzun ve parlak balığa zargana diyen eskilerin yanıldığını, denizlerimizde bu familyadan 1 değil 3 ayrı türün yaşadığını öğrendik. Ne güzel değil mi !?

Bence konu amacına ulaşmış görünüyor. Tartışmak yersiz görünüyor ama yine de siz bilirsiniz tabii. İyi şanslar dilerim.

yyildirayy

Aktif Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Sayın salih
Madem doğrusunu biliyorsunuz bu doğruyu karşınızdaki insanları aşağılar gibi değil insan gibi anlatın
Yok bu ülkede yaşadığınıza pişman iseniz zorla tutan yok.
Öğretmenin bile bir adabı vardır, sizin yaptığınız öğretmek değil ukalalık.

O balık bu değil şu diyeceğinize gizliden gizliden türlü türlü hakaretler yapıyorsunuz.

Evet ukala ve çok bilmişsiniz.

Fisher81

Aktif Üye
Adı
Mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sayın salih
Madem doğrusunu biliyorsunuz bu doğruyu karşınızdaki insanları aşağılar gibi değil insan gibi anlatın
Yok bu ülkede yaşadığınıza pişman iseniz zorla tutan yok.
Öğretmenin bile bir adabı vardır, sizin yaptığınız öğretmek değil ukalalık.

O balık bu değil şu diyeceğinize gizliden gizliden türlü türlü hakaretler yapıyorsunuz.

Evet ukala ve çok bilmişsiniz.
Yıldıray abi, o arkadaş biraz sıkıntılı birisi sanırım. Sıkıntılı mı denir, sorunlu mu, egolu mu ya da bilimsel adı her ne ise kendisi daha iyi bilir gerçi :)

Konuyu okurken, yaaa dedim bu ismi bir yerden duydum ya da hatırlıyorum, derken nereden hatırladığım aklıma geldi.

Daha önce bir araştırma yapıyor olsa gerek sahtelerle ilgili bir konu açmış herkesi de bu araştırmasına katılmaya davet etmişti.
Ben de özel mesaj ile katılım yapıp mümkünse konudaki sahtelerin marka ve modellerini öğrenebilir miyim diye sormuştum.
Aldığım cevap "Yazıyorum her şeyi öğreneceksiniz" gibi bir şey olmuştu :D :D
Yani o an bana cevap olarak "Falan filan minnow abc xyz" gibi sahtenin adını belirtebilecekken ya da "üzgünüm söyleyemem" bile diyebilecekken sırf o sahtenin modelini öğrenebilmem için bir kaç saat beklemem gerektiğini söylemişti. Yani alt tarafı bir sahte yahu paylaşmak istersen bir iki kelime ile yazarsın. Bu kadar gizem katmaya ne gerek var, sanki arkadaş atomu parçalamış, protonları çarpıştırmış, ya da yaşam ihtimali olan yeni gezegen bulmuş aaaazzzz sonraa... :) :)

Her neyse...

Burada kimsenin kimseyi, doğru bilgiyi paylaşıyor olsa dahi ezmeye aşağılamaya hakkı yoktur.
Bir öğretmen öğrenciye doğru bilgi veriyor diye o öğrenciye kötü davranma hakkı mı vardır?

Kaldı ki sen kimsin yahu? Senin ne haddine öğretmek? Ancak naçizane bilgi alışverişi yaparsın!

Balığa ilk "deniz turnası" deyip de "houndfish" google aramasını vermesi de ayrıca garip olmuş.

deniz turnası - Recherche Google aramasını verseydin madem? Görseydik kaç farklı balık görseli çıkıyor?

Ha bu bölgesel yerel isimler, karıştırılıyor olabilir, farklı farklı balıklara veriliyor olabilir. İnsanlar çoğunlukla balığın ismini yanlış biliyor da olabilir... Tamam, sen vakti zamanında araştırmışsındır, gerçekten doğru ismini öğrenmişsindir. Ama bu doğru ismi burada paylaşmanın daha bir çok güzel yolu varken, "Ah ulan yine Türkiye'de yaşattığımı hatırlattınız bana, ben öğretemedim madem alın bre aşağılık insanlar Google'dan öğrenin" edasıyla paylaşması bu insanın sorunlu biri olduğunu gösterir. İki kere iki dört. Sorunlu insanlarla da bir olmayın. Kendi hallerine bırakın :)

Son düzenleme:

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bazan hangi ülkede yaşadığımı unutuveriyorum... çok mutlu oluyorum o anlarda! Sonra bir bakıyorum hatırlatıveriyorlar. Kalbim sızlıyor...kahroluyorum!

Ben öğretemedim madem, kullanmayı çok iyi bildiğiniz(!) Google öğretsin silere;

houndfish - Recherche Google

Çok güzel bir atasözü var bilir misiniz? 'Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp' derler. (Aslında bu kısma başka bir aforizma yazmıştım ancak forum yönetimini zor durumda bırakmamak için değiştirdim.)
Kahroluyorsanız kendinize uygun vatana göç etmenizi öneririm... Keşke vatanımın dili olsa da o sizden ve sizin gibilerden memnunmu söyleyebilseydi...

yyildirayy

Aktif Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Yıldıray abi, o arkadaş biraz sıkıntılı birisi sanırım. Sıkıntılı mı denir, sorunlu mu, egolu mu ya da bilimsel adı her ne ise kendisi daha iyi bilir gerçi :)

Konuyu okurken, yaaa dedim bu ismi bir yerden duydum ya da hatırlıyorum, derken nereden hatırladığım aklıma geldi.

Daha önce bir araştırma yapıyor olsa gerek sahtelerle ilgili bir konu açmış herkesi de bu araştırmasına katılmaya davet etmişti.
Ben de özel mesaj ile katılım yapıp mümkünse konudaki sahtelerin marka ve modellerini öğrenebilir miyim diye sormuştum.
Aldığım cevap "Yazıyorum her şeyi öğreneceksiniz" gibi bir şey olmuştu :D :D
Yani o an bana cevap olarak "Falan filan minnow abc xyz" gibi sahtenin adını belirtebilecekken ya da "üzgünüm söyleyemem" bile diyebilecekken sırf o sahtenin modelini öğrenebilmem için bir kaç saat beklemem gerektiğini söylemişti. Yani alt tarafı bir sahte yahu paylaşmak istersen bir iki kelime ile yazarsın. Bu kadar gizem katmaya ne gerek var, sanki arkadaş atomu parçalamış, protonları çarpıştırmış, ya da yaşam ihtimali olan yeni gezegen bulmuş aaaazzzz sonraa... :) :)

Her neyse...

Burada kimsenin kimseyi, doğru bilgiyi paylaşıyor olsa dahi ezmeye aşağılamaya hakkı yoktur.
Bir öğretmen öğrenciye doğru bilgi veriyor diye o öğrenciye kötü davranma hakkı mı vardır?

Kaldı ki sen kimsin yahu? Senin ne haddine öğretmek? Ancak naçizane bilgi alışverişi yaparsın!

Balığa ilk "deniz turnası" deyip de "houndfish" google aramasını vermesi de ayrıca garip olmuş.

deniz turnası - Recherche Google aramasını verseydin madem? Görseydik kaç farklı balık görseli çıkıyor?

Ha bu bölgesel yerel isimler, karıştırılıyor olabilir, farklı farklı balıklara veriliyor olabilir. İnsanlar çoğunlukla balığın ismini yanlış biliyor da olabilir... Tamam, sen vakti zamanında araştırmışsındır, gerçekten doğru ismini öğrenmişsindir. Ama bu doğru ismi burada paylaşmanın daha bir çok güzel yolu varken, "Ah ulan yine Türkiye'de yaşattığımı hatırlattınız bana, ben öğretemedim madem alın bre aşağılık insanlar Google'dan öğrenin" edasıyla paylaşması bu insanın sorunlu biri olduğunu gösterir. İki kere iki dört. Sorunlu insanlarla da bir olmayın. Kendi hallerine bırakın :)
Kesinlikle haklısınız
Zaten dikkat ederseniz biz hayır o değil bu diye falan ısrar etmiyoruz.
Doğrusunu biliyordur ve siz yanlış biliyorsunuz, doğrusu bu der bizde teşekkür ederiz.
Yukarılarda da yazdığım gibi bu şahsiyet ukalalık, kibirlilik abidesi gibi şu cümleleri kuruyor.

Bazan hangi ülkede yaşadığımı unutuveriyorum... çok mutlu oluyorum o anlarda! Sonra bir bakıyorum hatırlatıveriyorlar. Kalbim sızlıyor...kahroluyorum!
Ben öğretemedim madem, kullanmayı çok iyi bildiğiniz(!) Google öğretsin silere;

Ya insana sorarlar sen kimsin, bu ülkeyi ve bu ülkedeki insanları beğenmiyorsan seni burada zorla tutan mı var, biraz ağır olacak ama defol git o zaman bilgi seviyesi daha yüksek olan bir ülkede yaşa.

Ama eminim buna çevresindeki insanlar gram değer vermediği için gelip bilgisayar karşısında egolarını tatmin etmeye çalışan zavallı biridir.
Yolda görsen selam verilecek insan olmadığı apaçık ortada.
2 tane balık adı öğrendim diye kendisini adam sanıyor galiba.

Neyse insanlıktan nasibini almamış birisi için fazla can sıkmaya gerek yok. Bıraktım kendi haline.
Size de teşekkür ederim, iyi geceler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...