Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bodrum torba

Akyosun

Üye
Adı
Emre
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Geçen sene eylül 15 ile 30u arasında Yalıkavakta kaldım sabahları ise Torbaya balik yakalamaya gittim. 2 Surf 1 Spin kamış götürdüm.
Sorfleri sadece 1 avda kullandim. Spinle yemli avlar yaptım genelde rapalada çaliştim fakat çok üzerine düşmedim zira daha erken gibi düşünmüştüm rapala atmak için.
Alttaki url de yaptiğim avlarin raporu var

Bodrum'un Suları Çipuraları Mercanları Karagözleri - BALIK AVI

Çupralarin yakalandiği yer Torba dir Hatta Torba'dan bir tekne ile açılarak çiftliklerin yanina ordan mercan mekanlarına vs. bi geziye katilip çok güzel baliklar yakalamiştim.
Torba da kiyidan Palet yem atarlar yani bu çiftliklerde baliklari yemlemek için serpilen yemlerden kullanirlar. onlara göre iğneler vardir paleti takabileceğiniz iğneniz kesinlikle olmali. bu iğneleri civar balik malzemesi satan yerlerden edinebilirsiniz.
He ben palet yem atmadim pek sevmedim aksiyon olmuyo, alışmak lazim değişik bir tarzı var yani balik alıcak götürürken çekiceksin vs.
Mamun aldim onunla avlandim çok güzel iş yapiyor ama ufak baliklar anında yok ediyor. tavsiyem kayalık bölgelerde dolaşın ve bulabilirseniz iri Madyalar bulun biraz zahmetli oluyor ama Mamuna göre daha çok dayanıyor.
Kısaca Torbada kalacaksanız Klasik Çupra için 2li yada 3lü dip takımı yapın. Ben Mustat 496 iğne kullandım gayette memnun kaldım. Spin takımla 20-50 metre kadar ileri atarak çupra yakaladım 20-40Gr arasi kurşun kullanarak :)

Ha fantezide yapabilirsiniz. Mesela 100 120Gr kurşun ve Surf takımla bence tek iğne ama 1 metre kadar min köstekle canlı Yengeç takıp Surf de çalışılabilir.
Torbanın Sol taraflarında kayalar vardır orada olabilir bu dediğim. Ayrıca oralarda spinde çalışabilirsiniz. Açıkçası benim aklımda idi fakat sahilde dibimden çupra yakalamak rahat geldiği için denemedim :)

Bence bu bilgilerle alır yürürsünüz siz zira ben gitmeden önce bu gibi bilgileri edinememiştim :) Şimdiden BOL Trofe çupralı avlar diliyorum size :)

Not: Gelen çupralar çiftlik kaçkinidir genelde ama satın alıp yediğiniz çupralardan çok çok daha lezzetlidir.

spindoctor

Aktif Üye
Adı
Ali Üzer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sırasıyla 5-4-1 dene bence şansını özellikle kuzey rüzgarlarının olduğu günler ve gün batımında dene. Köpüklü dalgalı havalarda neler takılacağı belli olmaz.

Focush

Yeni Üye
Tatil sezonunda 1 numara dışında hiçbirinden at çek yapamazsınız, denize girenler, oteller, su sporu tekneleri derken sıkıntılı olur.
1 numaraya giden yol bozuktur, araba ile değilde yürüyerek gitmenizi tavsiye ederim.

scorpion26

Daimi Üye
Tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar.

scorpion26

Daimi Üye
Balık konusunda benim için tatil tam bir hayal kırıklığı oldu. O kadar ekipman sahte ip misina vs. bir sürü yatırım yaptım. Sadece bir gün çıkma şansımız oldu. 2 numaralı bölgenin az ilerisine gittik. Nasıl bir rüzgar var anlatamam. Bulunduğunumuz sahile paralel esiyor. Karşıa sahte atmak mümkün değil. Kıyıya paralel atış yaptığımda da dünya kadar fazladan misina sağılıyor ve havada karışıyordu. 4-5 seferde en az 20 metre ip misina kestim attım. En sonunda da pes edip geri döndük. İşin ilginci kaldığımız otelin sahilinde çipura levrek ve karagöz yavrularıyla yüzüyorduk. Otelin iskelesinin altında da abartısız 400-500 gr ve üzeri çipuralar yaklaşık 25-30 cm civarında levrekler kol geziyordu.

Akyosun

Üye
Adı
Emre
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Balık konusunda benim için tatil tam bir hayal kırıklığı oldu. O kadar ekipman sahte ip misina vs. bir sürü yatırım yaptım. Sadece bir gün çıkma şansımız oldu. 2 numaralı bölgenin az ilerisine gittik. Nasıl bir rüzgar var anlatamam. Bulunduğunumuz sahile paralel esiyor. Karşıa sahte atmak mümkün değil. Kıyıya paralel atış yaptığımda da dünya kadar fazladan misina sağılıyor ve havada karışıyordu. 4-5 seferde en az 20 metre ip misina kestim attım. En sonunda da pes edip geri döndük. İşin ilginci kaldığımız otelin sahilinde çipura levrek ve karagöz yavrularıyla yüzüyorduk. Otelin iskelesinin altında da abartısız 400-500 gr ve üzeri çipuralar yaklaşık 25-30 cm civarında levrekler kol geziyordu.
işte onlara olta atmaniz gerektiğini söylemiştim ben zati :)
klasik 2li dip oltasina mamunu yada madyayı takip çekicektiniz çupralari.
üzüldüm torbaya gidipte balik tutmadiğiniza.

scorpion26

Daimi Üye
Maalesef birkaç kez izin istememize rağmen otelin bu konudaki tavrı çok net hayırdı.