Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Boğaz da surf ve spin için makine+kamış ip tavsiyesi..

turok

Yeni Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Üsküdar da oturmaktayım, 2 senedir avlanmıyorum lakin tekrar dönmeye heves ettim bütçem 2-3 bin TL ikinci el de olabilir, makina olarak ceymar 55 düşünüyorum hem surf hemde spin için kamış konusunda fikrim yok tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler..

Hedef balıklar: istavrit, çinekop ve palamut.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Üsküdar da oturmaktayım, 2 senedir avlanmıyorum lakin tekrar dönmeye heves ettim bütçem 2-3 bin TL ikinci el de olabilir, makina olarak ceymar 55 düşünüyorum hem surf hemde spin için kamış konusunda fikrim yok tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler..

Hedef balıklar: istavrit, çinekop ve palamut.
Surf ayrı, spin ayrı disiplinler. Hem surf hem spin aynı kamışla olmaz. İp misina kullanacaksan ceymar alma çok sorun çıkarıyo ip ile kullanımlarda.

turok

Yeni Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Surf ayrı, spin ayrı disiplinler. Hem surf hem spin aynı kamışla olmaz. İp misina kullanacaksan ceymar alma çok sorun çıkarıyo ip ile kullanımlarda.
kamış ayrı alacağım makine tek olsun itiyorum ip ve normal misina farkını çok bilmiyorum normal misina kullandım hep naylon

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
55 lik makineyle spin olmaz. Spin için 10-30g kamış 2.44-2.70m 3000lik makine. Surf için 4.20m 100-250gr kamış 8000 lik makine ve üstü gerekir.

turok

Yeni Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ryobi 8000 lik senin için daha iyi. Okumanın makinelerini kafa yapıları yüzünden beğenmiyorum atış erimini çok etkiliyo.
ama bütçe sıkıntı işte 2500 geçmese iyi olur

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
ama bütçe sıkıntı işte 2500 geçmese iyi olur
Bütçeye de uysun diye makine almak insanı hobiden soğutuyo, yapılan masraf çöpe gidiyo. İnan av esnasında pişmanlığı iliklerine kadar hissettiriyo. Millet çatır çatır balık alırken kuş gözü düğümle uğraşmak hiç istemezsin. Ben acemilik zamanımda Okuma takım aldım bir daha tövbe ettim. Sonra Daiwa ve Shimano bayisi arkadaşlarım oldu onların dükkanda bir çok makineyi test etme imkanı buldum. Onlarda Okuma satıyolardı ama tanıdıklarına sevdiklerine asla önermezlerdi. Mesela millet ceymar diye tutturuyo inan her dükkana gittiğimde en az 2 kişi geliyo elinde ceymarla. Ya kuş gözü yüsünden, ya klavuz rulmanı yüzünden. Dilimizde tüğ bitiyo iple kullanmayın ip ile uyumlu değil demekten. Zamanında kimse söylememiş millet sıkıntı yaşıyo. Okuma alacağıma Albastar alırım daha iyi :)Albastar Silverado Surf Olta Makinesi Surf Olta Makineleri Albastar ile Albastar Bosphorus 2809 Surf Olta Kamışı Surf Olta Kamışları Albastar kombinle gitsin

turok

Yeni Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bütçeye de uysun diye makine almak insanı hobiden soğutuyo, yapılan masraf çöpe gidiyo. İnan av esnasında pişmanlığı iliklerine kadar hissettiriyo. Millet çatır çatır balık alırken kuş gözü düğümle uğraşmak hiç istemezsin. Ben acemilik zamanımda Okuma takım aldım bir daha tövbe ettim. Sonra Daiwa ve Shimano bayisi arkadaşlarım oldu onların dükkanda bir çok makineyi test etme imkanı buldum. Onlarda Okuma satıyolardı ama tanıdıklarına sevdiklerine asla önermezlerdi. Mesela millet ceymar diye tutturuyo inan her dükkana gittiğimde en az 2 kişi geliyo elinde ceymarla. Ya kuş gözü yüsünden, ya klavuz rulmanı yüzünden. Dilimizde tüğ bitiyo iple kullanmayın ip ile uyumlu değil demekten. Zamanında kimse söylememiş millet sıkıntı yaşıyo. Okuma alacağıma Albastar alırım daha iyi :)Albastar Silverado Surf Olta Makinesi Surf Olta Makineleri Albastar ile Albastar Bosphorus 2809 Surf Olta Kamışı Surf Olta Kamışları Albastar kombinle gitsin
peki 3 bin tl civarında hangi makineyi tavsiye edersin bu düğüm olayı benimde canımı sıkıyor ip makineye dolanoyor falan
Olta Makinesi / Ryobi AP Power 8000 sahibinden.comda - 1034941777
bunları buldum hangisi nasıl sence

Son düzenleme:

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
peki 3 bin tl civarında hangi makineyi tavsiye edersin bu düğüm olayı benimde canımı sıkıyor ip makineye dolanoyor falan
Olta Makinesi / Ryobi AP Power 8000 sahibinden.comda - 1034941777 bunu buldum nasıl sence
Gayet güzel makinedir. Boğazda çoğu hobidaş bu makineyi kullanır. Bütçe Daiwaya Shimanoya yetmiyosa alabileceğin güzel makinelerden. Bence pazarlık edersen alınabilecek bir makine. İstersen Portekiz malı Vega Inspira 8000 BB 8+1 Surf Makina Olta Makinesi VEGA Surf Olta Makineleri (yildizbalik.com) sıfır makine de alabilirsin Vega firması çok iyi bir firmadır.