Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

BOĞAZ İÇİN GEREKLİ OLAN STABİL STANDART BÜTÇE DOSTU KAMIŞ ÖNERİSİ NEDİR ACABA?

GURKANKALKAVAN

Aktif Üye
Adı
GÜRKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Merhabalar Kıymetli Hazirun.
direkt konuya dalayım kafa şişirmeden.
Boğazda haftanın 2 günü avlanan biri (çaparide olur kurşun arkasıda olur) olarak
3 parçalı hangi kamışı almalıyım. bütçe olarak çok fazla çıkmak istemem 3000-3500 tl idealim.
ufak bir bakındım internette.
Okuma salina 100-200 grm 420 cm 2700 tl 480 gram kamış
Okuma trio rex 250 gr 420 cm 2900 tl 555 gram kamış
shimano alivio surf tubular 225 grm 450 cm 3100 tl 660 gram gülle gibi
lineeffe gladstone hybrid 300 grm 420 cm 3200 tl 520 gram
bu 4 kamışı ayırdım hem bütçeden dolayı hemde öyle üst segment falan olmasına gerek yok nihayetinde hafta 2 gün kafa dinlemek için çıkıyorum balığa. teleskopik kamışları kullanıyorum zaten ceymar cxt55 ile bi sıkıntıda görmedim şimdiyekadar.
aslında 2 okuma arasında biraz daha gidip geliyorum. salina kurşun arkasında iyi çaparide çok hassas değil onu biliyorum. trio rex nasıldır kullanan arkadaşlardan ricam bir yardımcı olurlarsa çok makbule geçer. veyahut bu 4ü yerine bak buda uygun bunuda değerlendir derseniz oda iyi olur.
not : salinaya cxt 55 takıp avlanan gördüm :):):):) takılabiliyormuş..
şimdiden teşekkürler.

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Salina kullaniyorum, caparide memnun degilim, kudos ultra cast var teleskopik capari icin onu kullaniyorum. Trioyu bilmem ama salina caparide bana gore cok sagir ve asla tavsiye etmiyorum

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Yakın çevrem bilir genelde merada kimde ne kamış var hangi makine var çok bakarım salina kadar kullanılan bir kamış daha görmedim çok fazla kullanan var..

Çok çapari yapan biri değilim ama arada yapıyorum kazık gibi sert kamış ile zaten balık varsa küt pat çat biniyor çapariye :)
Konuya limon sıkmak gibi olcak biraz ama doğru çapari kamışı ile çapari de sağır kalıyor dediğiniz kamış arasında ne gibi bir fark oluyor merak ettim doğrusu.

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yakın çevrem bilir genelde merada kimde ne kamış var hangi makine var çok bakarım salina kadar kullanılan bir kamış daha görmedim çok fazla kullanan var..

Çok çapari yapan biri değilim ama arada yapıyorum kazık gibi sert kamış ile zaten balık varsa küt pat çat biniyor çapariye :)
Konuya limon sıkmak gibi olcak biraz ama doğru çapari kamışı ile çapari de sağır kalıyor dediğiniz kamış arasında ne gibi bir fark oluyor merak ettim doğrusu.
En çok deneyimli değilim ama salına ile çapları attığımda balığın binip bilmediğini uzakta anlayamıyorum, kamış esnemiyor, Kudüs da ise direk hissiyat artıyor.

Bu benim düşüncem sadece ve tecrübem. Siz kendi tecrübenizi yazabilirsiniz pekala