Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

BOĞAZ İÇİN SHOREJİG KAMIŞ ÖNERİSİ

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Bende ilk okuduğumda direk jig ile yapılan avdan bahsedildiğini düşündüm aslında sorumun temel kaynağı da bu idi , genelde mevsiminde hangi av yapılıyorsa o avı yapan ve her disiplin için ayrı seti olan biri olarak birkaç disiplini tek kamış altında toplamak her ne kadar mantılı gelse de sahadaki sonuçlar genelde tatmin edici olmuyor , tatmin kısmı kişiden kişiye değişebilir tabi hiç ürik asit muhabbetine girmeden genelde av yaptığımız meranın raconuna diyelim ayak uydurmak gerekiyor ki sizde ortam kalabalıklaştığında ben ufaktan uzuyorum demişsiniz :)
Uzamayacak arkadaşların başına gelecek ilk senaryo sağındaki yada solundaki artık akıntının yönü ne taraf ise onunla dolaşmak ve karışmak olacaktır , kurşun ağırlığı hafif kalacağı için dip bulma kısmına geçemeyecek orta suda ki balığı hedefleyecek ve skor anlamında da sorun yaşayacaktır.
Son yıllarda popüler olan spin ile kurşun arkası furyasında ise shorejig kamışları çok daha rahat ve güvenli oluyor zaten orda da genelde meradaki insanlar koordineli bir şekilde av yapıp karışmaların önüne geçiyorlar.

Geçen sene özellikle tekneden çok güzel jig ile avlar yapıldı kıyıdan ise neden dir bilmiyorum bu hayvan jig e tepki vermiyor belki koca mera boş olsa atsam yürüsem aksiyon versem balık alırım hissi var ama İstanbul gibi kalabalık bir şehirde bunun hayal bile edilemez olduğunun da farklındayız :)

omer42

Aktif Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Nihayetinde jig ile lüfer almak fikrini unutabiliriz boğazda. Ki ben dün net lüfer yapan Avrupa Yakasında bir merada 30-45 gr ile tek başıma denedim belki palamut belki lüfer umuduyla ancak sonuç sıfır

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Nihayetinde jig ile lüfer almak fikrini unutabiliriz boğazda. Ki ben dün net lüfer yapan Avrupa Yakasında bir merada 30-45 gr ile tek başıma denedim belki palamut belki lüfer umuduyla ancak sonuç sıfır
Benim huyum balık alırken ortam müsait ise aklımdakini denerim geçen sene lrf ile dişli alırken merada müsait idi 5 7 10 gr jigler ile denedim alamadım yine spin ile vibrasyon da alırken denedim 20 25 gr jig yine alamadım :D

Micro jig ile istavrit alamazsın dediler onu aldım :D birilerinin jig ile dişli alamazsın demesini bekliyorum :D

Umut19

Aktif Üye
Adı
umut
Kan Grubu
A Rh Negatif
Benim huyum balık alırken ortam müsait ise aklımdakini denerim geçen sene lrf ile dişli alırken merada müsait idi 5 7 10 gr jigler ile denedim alamadım yine spin ile vibrasyon da alırken denedim 20 25 gr jig yine alamadım :D

Micro jig ile istavrit alamazsın dediler onu aldım :D birilerinin jig ile dişli alamazsın demesini bekliyorum :D
jig ile dişli alamazsın