Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Boğaz için tele surf takımı tavsiyesi

onurkacmaz

Yeni Üye
Kamış o kadar sert değil ustam, atan kişi işini biliyor. Surf Atış yarışmalarına katılan biri sanırım.

SM-S926B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Powermesh'e çok yakındım ama stoklarda kalmamış maalesef. Sizin teleskopik olarak önerebileceğiniz başka bir ürün var mı? Yoksa Proteus alıp geçeceğim artık hocam.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Powermesh hiçbir yerde kalmamış. Proteus'tan başka seçenek kalmıyor listede sanırım. Yuki ürünlerini hiç bilmiyorum, teleskopik olarak sadece 2 ürün bulabildim ama haklarında pek yorum yok;
YUKI FAN SURF T8 4,20 100-250 gr
YUKİ ALKIMIA SURF 100-200gr 4.20
Yuki Fan Surf T8 oda proteus gibi orta sert bir kamış. Hem çapari hem de kurşun arkası için fiyat performans ürünü. Yuki Alkıma Surf kurşun arkası için pek uygun olacağını düşünmüyorum. Stoklar çok sıkıntı neredeyse yılda 2 defa distribitörler ürün getiriyolar. Bizde ürün önerirken zorlanıyoruz. En mantıklısı kendin deneyip inceleyip seçim yapman olacak.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bulabildiğim teleskopik 250 gr atarlı kamışlar bunlar. Boğaz'da kurşun arkası için bu kamışlar hakkında bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum.
Daiwa powermash testlerde bayağı güçlü görünüyor mesela.

Daiwa Powermash 4.20M 250 GR
Daiwa Procaster 420 Cm 250 Gr
Daiwa Crossfire 420 cm 100-250 gr

Okuma Savant Surf 420cm 200-250gr
Okuma Revenger Tele Surf 4.20cm
Okuma Ceymar Tele Surf 430 cm 100-250 gr

Ryobi Fukui TeleSurf 425cm 100-250gr
Ryobi Sakura TeleSurf 425cm 100-250gr
Ryobi Shiro TeleSurf 425cm 100-250gr

Shimano Alivio FX Surf Tele 420 cm - 250 gr
Kurşun arkası için seçtikleriniz içinde sizi üzmeyecek, yarı yolda bırakmayacak 2 kamış var. Ve 200-250 gram kurşunu çok rahat atar. Sağlam ve diri kamış ikiside.
1- okuma savant. 👍
2- okuma ceymar. 👍
(naçizane, kurşun arkasında özellikle 3 parça derim)
RASTGELSİN.

onurkacmaz

Yeni Üye
Yuki Fan Surf T8 oda proteus gibi orta sert bir kamış. Hem çapari hem de kurşun arkası için fiyat performans ürünü. Yuki Alkıma Surf kurşun arkası için pek uygun olacağını düşünmüyorum. Stoklar çok sıkıntı neredeyse yılda 2 defa distribitörler ürün getiriyolar. Bizde ürün önerirken zorlanıyoruz. En mantıklısı kendin deneyip inceleyip seçim yapman olacak.
çok teşekkürler hocam, iki kamıştan birini seçeceğim o halde.
peki bu kamışlara makine de önerebilir misin?5-7 bin lira kadar bütçe kalıyor bu durumda.

Oguzhan_T

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan
Kurşun arkası için seçtikleriniz içinde sizi üzmeyecek, yarı yolda bırakmayacak 2 kamış var. Ve 200-250 gram kurşunu çok rahat atar. Sağlam ve diri kamış ikiside.
1- okuma savant. 👍
2- okuma ceymar. 👍
RASTGELSİN.
Merhaba,
1- okuma savant. 👍
2- okuma ceymar. 👍
RASTGELSİN.
Merhaba, parçalı kamışlarda daiwa liberty 100-225 4.20 hybrid önerir misiniz. Bende istanbulda av yapıyorum ağırlıklı olarak

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba,

Merhaba, parçalı kamışlarda daiwa liberty 100-225 4.20 hybrid önerir misiniz. Bende istanbulda av yapıyorum ağırlıklı olarak
Merhaba.
Bu Liberty kamışın 4.20-4.50 ikisinide kullandım. Hibrit uçlu bir kamış. Çapari ve yemli için ideal. Ama kurşun arkasına gelmez. Aldığım zamanda özellikle çapari zamanıydı. Çaparide çok kullandım. Atış mesafesi, erimi iyi. Uç kısmı hasssas. Sağlam diri kamış ikiside. Yemlide kullandığınızdada aynı performansı verecektir.
Ama 4.50 olanı sevmedim. Dengesizdi. Atış sonrası darbeyi kola çok fazla iletiyordu.
Özellikle kamışın dış reçine kaplaması mükemmel. Kesinlikle tripot üstünde kullanılmalı.

Oguzhan_T

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan
Merhaba.
Bu Liberty kamışın 4.20-4.50 ikisinide kullandım. Hibrit uçlu bir kamış. Çapari ve yemli için ideal. Ama kurşun arkasına gelmez. Aldığım zamanda özellikle çapari zamanıydı. Çaparide çok kullandım. Atış mesafesi, erimi iyi. Uç kısmı hasssas. Sağlam diri kamış ikiside. Yemlide kullandığınızdada aynı performansı verecektir.
Ama 4.50 olanı sevmedim. Dengesizdi. Atış sonrası darbeyi kola çok fazla iletiyordu.
Özellikle kamışın dış reçine kaplaması mükemmel. Kesinlikle tripot üstünde kullanılmalı.
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Kurşun arkası için çok ideal istavritte, de tek tek balık sayamazsanda enazından balığın yerini anlarsın dediğiniz bir kamış var mı ? Spin setlerimde parayı kamışa vermek yerine makinaya vermeyi tercih eden bir insanım. Sert aksiyonlu ve gğzel halkalı modeller beni hiç bir zaman üzmedi ancak bu durum surfcasting için geçerli mi bilemiyorum. Piyasada şuan maalesef çok da fazla kamış yok, olan kamışlar arasında ben yinede gözüme kestirdiklerimi hem üst segment hemde fiyat performans olanlaru aşağıda paylaşıyorum. Sizinde alternatif bir öneriniz var ise tasiyenizi almayı ve bu kamışlar araındaki tercihlerinizi duymayı çok isterim. Şimdiden teşekkür ederim.

Fuji & SIC Halkalı
  • Okuma Alijos Surf 435cm 100-250gr 3 P
  • Okuma Helios Surf 435cm 120-270gr 3 P
  • Daiwa Emblem Surf 420m 150-400 gr 3P
  • Okuma Makaira Surf 4.30 mt 100-250gr 3P
  • Okuma Azores Surf 4.30 mt 100-250gr 3P
Markaların kendi halakarını taktıkları modeller
  • Daiwa Seahunter 4.20m 250gr 3P
  • Okuma Savant Tele Surf 420 cm 4P
  • Okuma Salina 420 cm 100-200 gr 3P

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Kurşun arkası için çok ideal istavritte, de tek tek balık sayamazsanda enazından balığın yerini anlarsın dediğiniz bir kamış var mı ? Spin setlerimde parayı kamışa vermek yerine makinaya vermeyi tercih eden bir insanım. Sert aksiyonlu ve gğzel halkalı modeller beni hiç bir zaman üzmedi ancak bu durum surfcasting için geçerli mi bilemiyorum. Piyasada şuan maalesef çok da fazla kamış yok, olan kamışlar arasında ben yinede gözüme kestirdiklerimi hem üst segment hemde fiyat performans olanlaru aşağıda paylaşıyorum. Sizinde alternatif bir öneriniz var ise tasiyenizi almayı ve bu kamışlar araındaki tercihlerinizi duymayı çok isterim. Şimdiden teşekkür ederim.

Fuji & SIC Halkalı
  • Okuma Alijos Surf 435cm 100-250gr 3 P
  • Okuma Helios Surf 435cm 120-270gr 3 P
  • Daiwa Emblem Surf 420m 150-400 gr 3P
  • Okuma Makaira Surf 4.30 mt 100-250gr 3P
  • Okuma Azores Surf 4.30 mt 100-250gr 3P
Markaların kendi halakarını taktıkları modeller
  • Daiwa Seahunter 4.20m 250gr 3P
  • Okuma Savant Tele Surf 420 cm 4P
  • Okuma Salina 420 cm 100-200 gr 3P
Kurşun arkası çalışma boğazda kısa bir zaman diliminde olan bir av. Kamışıda makinayıda yoran bir sistem. Bu sebep ile çok aşırı pahalı olmayan, f/p ürünü tercih edin derim.

(ben kurşun arkası çalışmam, çalışan arkadaş üstadların elindeki ve yorumlarına istinaden)

Bu nedenle fiyat performans ürünü olarak tele okuma savant, 3 parça okuma salina, okuma ceymar, derim. Sizi hiç bir şekilde yolda bırakmaz. 250 gr kurşunu abanarak rahat atar. Yada oskar meito (kırmızı).
Okuma makairada tercih edilebilir. Ama boğazda ağırlıklı görecekleriniz savant salinadır.
Sea hunter sağlam ince bir kamış. Ama kurşun arkasında nasıldır bilmiyorum.
(Uzun süre atçekte nedir, nasıldır????)

Alijos ve helios hibrit uç. Kurşun arkasından çok yemliye çalışır.

Emblem hiç kullanmadım. (400 gr atar 😄)

Azores1 3 prç kamış ile 4-5 kez 200 gr ile aşiyanda kurşun arkası yapmışlığım var. Çok hafif bir kamış. Azores2 nin iki üç kişiden kırıldığını duydum. Bir şey diyemem.

Bu gün ben birazda kurşun arkası yapayım desem kendi adıma salina yada savant derim.
RASTGELSİN.