Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Boğazda gırgıra hayır...

Ümit.

Aktif Üye
Adı
Ümit Şaroğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Az önce Adalar Belediyesiyle görüştüm ve buraya da onca yazı yazmıştım ama hepsini sildim. Gırgır ve trollerin yasaklanabilmesi için İstanbul Valiliğinin gerekli işlemleri yapması gerekiyormuş. Sonuç budur. Buradan da şu sonuç çıkıyor, bu zamana kadar sadece adalar çevresinde balık kıyımı yapılmış, diğer yerlere dokunulmamış ve adam gibi balıkçılık yapılmış. Bildiklerimiz maalesef yanlış galba!!!
Aynen senin dediğin gibi Ali Sami.
Geçen sene Kasım ayında adalar belediyesine gitmiştim bi iş için,belediyede el broşürleri bastırmışlardı yasak ile ilgili olarak..merak edip sordum oradaki yetkiliye nasıl başardınız diye..detaya girmeden "emir büyük yerden demişti" sonuç mu diyeceksiniz kesin daha önce de yazdım rant kesilir gırgır biter....

Ümit-Kadıköy

sabora

Daimi Üye
Adı
Sabahattin BORA
Hımmmm, anlaşıldı yani yine elletilmeyen dayı çocuğu durumu. Eeee ne olacaktı ki, verebilecekleri en kötü atı kurban vermişler, iyileri onlara kalmış...

Daha dün bizim evin oradaki balıkçı ile bir diyalog geçti aramızda anlatmak isterim. Tezgahın önünden geçerken hep gözüm takılıyor gayri ihtiyari, yaprak var mı diye tezgahta, bu sefer yoktu; en küçük balık çinekop, iyi yani :)

Balıkçı: Patron hep bakıyorsun, bir kerede al.(Şaka yollu)
Ben: Balıkların boylarına bakıyorum, iyi ama bu sene yaprak satmıyorsun.
Balıkçı: Duyarlı olmak güzel de, o denetimi daha balığı tutarlarken yapacaklar. Geliyorlar, yalandan iki ceza kesiyorlar birkaç dükkana. Daha teknede binecekler tepelerine ki bir işe yarasın. Hem diyelim ben satmadım, iki gün sonra pazar var, in bak bakalım kaç tezgah satacak. Ben satmadığım için aç kaldığımla kalacağım.
Ben: Herkes öyle dediği için, böyle oluyor zaten.
Balıkçı: Tamam diyelim sen haklısın, tekne bu balığı dışarı aldı, hayvan öldü artık. Daha ne işe yarar ki benim bunu satmamam.

Orda kaldım, daha da birşey diyemedim adama...
O teknenin bir daha satamayacağı, alıcısı olmayan balığı tutmamasını sağlar....:confused:

Ümit.

Aktif Üye
Adı
Ümit Şaroğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Suadiye önü yorum sizin.şimdi çektim...sahil güvenliği arıyorum...

Ümit-Kadıköy

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
O teknenin bir daha satamayacağı, alıcısı olmayan balığı tutmamasını sağlar....:confused:
Satamadıklarını da balık unu fabrikalarına gönderiyorlar.
Cezalar caydırıcı olmalı.
Bence para cezasına da gerek yok.
Tekneye ilkinde bir hafta av yasağı ver, sonra izle.. :D

Adı
youtube.com/c/ahmettemizler
Kan Grubu
A Rh Pozitif
insanın kendi vicdanı polistir jandarmadır savcı ve hakimdirde.
o nesil acaba nerede ...?
necip fazılın bir yazısında okumuştum.
adam, amca o güzel insanlar neredeler ?
elcevap. o güzel insanlar güzel atlara bindiler ve gittiler.
yani öldüler.
anlayana ve kalanlara selam olsun.

dostlara sevgilerimle............................

explorer

Aktif Üye
Adı
Şemsettin Kambur
Malesef bizde doğru olan hiçbirşey yok.Misina ag yasak, satışı, üretimi, ithalatı serbest...Tezatlar ve kendini bitirmeyi seven bir ülkeyiz.
Bu arada hoşgeldiniz...

pomatomussaltator

Yeni Üye
Adı
Görkem DİLMAÇ
Bir yanlış anlaşılmayı düzeltmek gerekiyor. Adalar çevresi gırgır avcılığına yasak alan ile ilgili olarak; en son çıkan tebliğ il beraber bu alan gibi marmara ve boğazlarda daha pek çok bölge gırgır avcılığına kapatılmıştır. Yani bu sadece adalar belediyesi ile sınırlı bir iş değildir. Bu tebliğde bir çok sivil toplum örgütünün, su ürünleri kooperatifinin ve bireysel çalışmaların katkısı vardır. getirilen kısıtlamalar uzun ve yoğun tartışmalar ve kavgalar sonucunda elde edilmiştir. araştırılırsa boğaz içerisinde de yasak alanlar olduğu görülecektir.Kaldı ki bu tebliğde ayrıca, 24 mt sınırlaması da getirilmiştir. Yani 24 mt den daha sığ kesimlerde gırgır avcılığı yine yasaklanmıştır. özetle çok şükür adalarda artık eskiye göre nispeten daha fazla yasal boyun üzerinde lüfer yakalanabilmektedir. ancak yerel balıkların (izmarit, dil, pisi, eşkina, karagöz gibi) miktarlarında malesef henüz bir artış görülmemektedir. Bu artış çok uzun yıllar sonra ancak görülmeye başlanabilecektir zira gırgırların adaların sığ sularındaki ilişkgenlerde yıllar boyunca yapmış oldukları tahribatın kısa sürede toparlanması mümkün gözükmüyor. Lüfer balığının miktarındaki artış ise, akın zamanı daha önce adaların çevresine yerleşen sürülerin gırgırlar tarafından ablukaya alınıp kısa sürede toplanmasına karşın, yasaktan sonra bu sürülerin rahatça meraya yayılması ve oltacı ve dip ağı atan ufak balıkçı diye tabir ettiğimiz unsurlara av verebilmesidir. Sonuç olarak mevcut tebliğ içerisindeki kısıtlamalar bile bizce yeterli olmayıp, özellikle avlanabilir balık boyu alt sınırlarının daha da artırılması, gırgır avcılığına kapatılan bölgelerin genişletilmesi, derinlik sınırlamasının yükseltilmesi ve hepsinden önemlisi bu kuralların ve yasakların çok daha sıkı şekilde denetlenmesi gerekmektedir. Yoksa, getirilen yasakların hiç bir kıymeti olmamaktadır.

lufermania

Daimi Üye
Adı
Uğur
Az önce Adalar Belediyesiyle görüştüm ve buraya da onca yazı yazmıştım ama hepsini sildim. Gırgır ve trollerin yasaklanabilmesi için İstanbul Valiliğinin gerekli işlemleri yapması gerekiyormuş. Sonuç budur. Buradan da şu sonuç çıkıyor, bu zamana kadar sadece adalar çevresinde balık kıyımı yapılmış, diğer yerlere dokunulmamış ve adam gibi balıkçılık yapılmış. Bildiklerimiz maalesef yanlış galba!!!
Ben sizinle aynı fikirdeyim zaten, aksi olsa balıkçı ile böyle bir diyalogda bulunmam.

Fakat Şeref ağabeyin de dediği gibi teknede bitirecekler denetim olayını sorun kökten çözülmüş olacak, bir hafta balığa çıkamazsa zaten beli bükülür. Balıkçıya satmasalar, balık unu için fabrikalara veriyorlar, ya da geçen forumda birisi yazmıştı Poyrazköyde denetime takılanlar kasa kasa çinekopları kayalara dökmüşler.

Bunlara Norveç balıkçılarına yapılan denetimi yapmak lazım,kota koymak lazım bakın bakalım o zaman bir tanesi yapabilir mi? Bir sürü su ürünleri mezunu boşta gezen insan var. Her büyük gırgıra bir devlet memuru verseler, avı avda denetleseler olay bitmiştir zaten de kim yapacak onu...

istavrit

Üye
Adı
Boğaç Öz
Sapla saman karismasin lutfen ...Teknecilere niye tepki var anlamadim ...Girgirlar tamam ama tekneciler konusuna katilmiyorum...Elinde bir oltasi coluk cocuk buyuten namusu ile ekmeginin pesinde olan birilerinden ne isteniyor ki ??? Bu ulkede en zor islerden biridir bilen bilir ....Ha colden su cikartmak ha bu denizlerden olta ile para kazanmak...Ustelik onca emegin karsiligini alamazlar ...Ornegin gecen hafta tezgahlar luferi 12-13 Tl den aldilar peki siz olta lufere kac para verdiniz 30 Tl den az degil...Adam gece zargana suzdu ertesi gun bir kuru ekmek öğünle baligini tuttu gitti tezgaha 12 tl ye verdi daha sirtini cevirmeden 30 tl ye baligi gitti.Gidecek 5 saat ya uyuyacak ya uyumayacak ayni dongu devam ddecek...Biz ava cikariz tutariz tutamayiz eglenir geliriz o tutamazsa o gun o evde ne piser ...Bir de teknecilere bu gozle bakin lutfen...Herkese rasgele