Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bogazda Kurşun Arkası İçin Kamış Makine tavsiyesi

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Makinaların kafa boyutu dragla doğru orantılı değil mi 6000 örneğin küçük gelmez mi? Misine kapasitesinin yanı sıra dragı etkilemiyor mu?
Küçük gelmesine gelmez. Kafa çapının drag kuvvetiyle doğrudan alakası yok. Misal ben konforuma düşkünümdür ekipmanımın hafif olması önceliğimdir 6000 lik makine tercih ederim. 6000 ile 8000 lik makine arasında baya bir ağırlık farkı var. Tamamen senin avdan ne beklediğinle alakalı. Yani 6000 lik makineyle av olmaz diye de yok illa 8000 lik makine olmazsa olmaz diye de bir şey yok. Tamamen kişi tercihine bağlı. 6000 lik makine aldın diye yakın mesafeye atış yapacaksın diye bir şey yok 8000 lik -12000 lik makine aldın diye de uzak atış yapacaksın diye bişey yok. Takım ağırdır yorulursun 12000 lik makineyle yakına atarsın, yanında ki adamın takım hafiftir 6000 lik makinesi olmasına rağmen senden daha uzağa atar. Kullanıcının fiziği ve kol kası yapısı da çok önemli bu konuda.

Son düzenleme:
Adı
Mehmet
Kan Grubu
O Rh Negatif
Erdem beyin fikirlerine aynen katılıyorum.
Daiwa ses hunter kurşun arkasında kullanılacak bir kamış. Yanınada bir ryobi tt veya app power 8000 alın. Keyfinize bakın derim.
Sea hunter kamışın youtube da dimağ balıkçılk tarafından çekilmiş deneme videosu var. İzleyin.
Boğazda normalde 170-200 gram arası çalışıyorlar. Patlak havalarda ve akıntının bastığı zamanlarda 250 gr bile dibi bulmuyor.

Teşekkürler, Ryobiyi listeme ekledim bunun yanı sıra yurt dışı pazarında bulmakta zorlandım. Bunun dışında önereceğiniz makine var mıdır? Türkiye fiyatıyla 8-10 k yı da bulabilir.

ahmedoluk

Üye
Seahunter dengeli bir kamış değil, 180 gram üstü ağırlıklarda performansı düşüyor. F/p kamış olarak caperlan symbiosn 900 alabilirsiniz, seahunterdan çok daha iyi bir kamış. Makine 8000 lik, 90-100 cm arası saran, kolu 90 mm civarı ideal. Jig makinesi almanız öncelikli ve mümkünse topuz kollu.

M2007J3SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi