Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bogazda Kursun arkası misina tavsiyesi

Serhan83

Yeni Üye
Adı
Serhan Şeker
Arkadaşlar merhaba;
Boğazda Palamut avı için (kurşun arkası) (bazen de çapari) Ceymarın 3 parça 4.30 250g atarlı kamışını ve Ceymar Cxt65 makinesini aldım. Yeni başladığım için tecrübeli arkadaşlardan kamış ve makine hakkında bilgisi olanlar yorum yaparsa özelden veya buradan sevinirim. Ayrıca bu makineye palamut avı icin
Hangi ip veya misine marka,model,uzunluk
Şok için kullanilacak misine veya ip markası kac mt ve kac mm
Birde sahte için beden misinesi
Ayrıca yedek misine de almam lazim
Hepsi icin marka model uzunluk ve mm si ne onerirsiniz. Tesekkurler

Serhan83

Yeni Üye
Adı
Serhan Şeker
Yukaridaki yazımda dedigim gibi marka tavsiyesi alabilirsem.sevinirim

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Merhaba ;
Dolgu üstü Kairiki 0.16 ip kullanıyorum ipin önünde markasını bilmediğim (Kairiki olabilir eski iplerden kalan ip ) 0.28 şok kullanıyorum yaklaşık olarak 3 kamış boyu beden olarak yuki floracarbon 0.28 ve okuma mono kullanıyorum 0,37 kamış ve makina hakkında daha önce kullanmadığım için bir fikrim yok.
Rast Gelsin.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Ceymar Cxt65 kurşun arkası için uygun makine değil. Hem makinenin dişli yapısı hem de deviri düşük. Boğazda en az 200 gram kurşunu atıp bunu yüksek sarım hızında (en az 1 turda 110cm ve üzeri) toplayabilecek torklu bir makine uygun. O sebepten boğazda av yapanlar jig makinelere yöneliyor. Sen bu makineyle kurşun arkası yapmaya çalışırsan makinanın ömrünü baya kısaltırsın çünkü dişli yapısına zarar vermiş olacaksın. Bu makineler istavrit avı için yemli avı için uygun makineler. Kurşun arkası avı dedin mi işler değişiyor. Ayrıca makina ip için uygun bir makina da değil. İpte sürekli sorun çıkaran bir makina. 0,30 yada 0,35mm düşük hafızalı kaliteli (daiwa,strorft,shimano vs..) misina sar geç.

hamdialev

Daimi Üye
Adı
Hamdi ALEV
Kan Grubu
O Rh Negatif
Ceymar Cxt65 kurşun arkası için uygun makine değil. Hem makinenin dişli yapısı hem de deviri düşük. Boğazda en az 200 gram kurşunu atıp bunu yüksek sarım hızında (en az 1 turda 110cm ve üzeri) toplayabilecek torklu bir makine uygun. O sebepten boğazda av yapanlar jig makinelere yöneliyor. Sen bu makineyle kurşun arkası yapmaya çalışırsan makinanın ömrünü baya kısaltırsın çünkü dişli yapısına zarar vermiş olacaksın. Bu makineler istavrit avı için yemli avı için uygun makineler. Kurşun arkası avı dedin mi işler değişiyor. Ayrıca makina ip için uygun bir makina da değil. İpte sürekli sorun çıkaran bir makina. 0,30 yada 0,35mm düşük hafızalı kaliteli (daiwa,strorft,shimano vs..) misina sar geç.
110cm üzeri saran torklu bir makine örneği verebilir misiniz? Ya da kullandığınız makine nedir çok merak ettim.

Ayrıca ceymar 65 4.8.1 devirli ve yaklaşık 98cm sarım yapıyor. Bir çok jig makinesine yakın değerler. Mesela boğazda en yaygın kullanilan jig makinesi ryobi AP power 5 devirli ve yaklaşık 94cm sarımı var.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Ceymar özelinde değil sarım konusunda benim kullandığım makina da 94 cm sarıyor palamut da biraz hızlı sarman gerekiyor sadece makina segmenti arttıkça konforunuz artar daha az efor sarf edersiniz ama bu palamut avlamanıza kesinlikle engel olacağını düşünmüyorum eminim ki ceymar 65 ile de palamut avlayan kurşun arkası yapan vardır.
Daha önce bu konu başlığında kullanan hobidaşların yorumları mevcut

Son düzenleme:

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
110cm üzeri saran torklu bir makine örneği verebilir misiniz? Ya da kullandığınız makine nedir çok merak ettim.

Ayrıca ceymar 65 4.8.1 devirli ve yaklaşık 98cm sarım yapıyor. Bir çok jig makinesine yakın değerler. Mesela boğazda en yaygın kullanilan jig makinesi ryobi AP power 5 devirli ve yaklaşık 94cm sarımı var.
Ben kurşun arkası avcılığı sevmiyorum fakat çevremdeki dostlarımın genelde kullanıp verim aldığı makineler Shimano twinpower 6000XGC, Daiwa Saltist SLTMQ8000H, Daiwa BG BGBLT8000H gibi makineler. Ve av malzemesi satan arkadaşlarımın yanına her gittiğimde muhakkak 1 yada iki kişi geliyo Ceymar sahibi olan, ya kuş gözü şikayetiyle ya rulman sorunuyla yada kılavuz rulmanı sıkıntısıyla. Dost sohpetinde istişare ettiğimizde onlarda satışlarını yaptıkları halde, Ryobi gibi Okuma gibi makineleri önermiyorlar tanıdıkları müşterilere.

Serhan83

Yeni Üye
Adı
Serhan Şeker
Ben kurşun arkası avcılığı sevmiyorum fakat çevremdeki dostlarımın genelde kullanıp verim aldığı makineler Shimano twinpower 6000XGC, Daiwa Saltist SLTMQ8000H, Daiwa BG BGBLT8000H gibi makineler. Ve av malzemesi satan arkadaşlarımın yanına her gittiğimde muhakkak 1 yada iki kişi geliyo Ceymar sahibi olan, ya kuş gözü şikayetiyle ya rulman sorunuyla yada kılavuz rulmanı sıkıntısıyla. Dost sohpetinde istişare ettiğimizde onlarda satışlarını yaptıkları halde, Ryobi gibi Okuma gibi makineleri önermiyorlar tanıdıkları müşterilere.
Sizin dediginiz makineler tabiki guzel makineler. Lakin bogazda tecrube eden baya bir hobidaş arkadasimiz var ceymar kullanan. Birde bu makinede ömürboyu servis garantisi var diye biliyorum yanilmadiysam. Ama tabiki herkes bir degil kotu tecrubede olmustur sizin cevrenizde. Kaliteli fiyat performans ip ve misine tavsiyesi ile ufak ufak devam edicez simdilik.