Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Boğazda spin hakkında yardım

turok

Yeni Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
abiler boğazda sadece spin yapılabilir mi sizce değer mi? hedef balıklar öncelikle lüfer çinekop palamut gibi balıklar boğazda kalamar tutuluyor mu?
sadece istavrit amaçlı surf takım topluyorum ancak spine heves ediyorum..

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Boğaz'da doğru zaman ve yere denk gelirsen spin takımla Lüfer yakalayabilirsin.
Palamut sanki o kadar kıyıya gelmediğinden klasik spin takımla zor olsa da uygun bir takımla 60-80 gr jig atarak yakalama şansın olabilir.
Değip değmeyeceği sana ve bütçene kalmış. Balıkçıyım diyen herkesin elinde bir spin takım bulunmalı bence.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
abiler boğazda sadece spin yapılabilir mi sizce değer mi? hedef balıklar öncelikle lüfer çinekop palamut gibi balıklar boğazda kalamar tutuluyor mu?
sadece istavrit amaçlı surf takım topluyorum ancak spine heves ediyorum..
Spinle palamut almayı düşünüyorsan vazgeç o sevdadan. Palamut açıktan ve orta derinlikten giden bir balık. Boğaz akıntısı zaten malum yeri geliyo 180gram kurşunu bile oturtamıyoruz dibe. Sen spinle en fazla 30-40 metre atış yapacaksın, attığın sahte o akıntıda batmayacak bile. Boğazda zaten spin sezonu en fazla 2-3 ay. Eğer yılın her ayı balık avlamak istiyorsan kurşun arkası surf disipliniyle avlanman gerek.

turok

Yeni Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Spinle palamut almayı düşünüyorsan vazgeç o sevdadan. Palamut açıktan ve orta derinlikten giden bir balık. Boğaz akıntısı zaten malum yeri geliyo 180gram kurşunu bile oturtamıyoruz dibe. Sen spinle en fazla 30-40 metre atış yapacaksın, attığın sahte o akıntıda batmayacak bile. Boğazda zaten spin sezonu en fazla 2-3 ay. Eğer yılın her ayı balık avlamak istiyorsan kurşun arkası surf disipliniyle avlanman gerek.
ya benimki birazda sportif eğlence amaçlı o gün tutmasam da olur zevk amaçlı illa palamut olacak diye bir kural yok

turok

Yeni Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Boğaz'da doğru zaman ve yere denk gelirsen spin takımla Lüfer yakalayabilirsin.
Palamut sanki o kadar kıyıya gelmediğinden klasik spin takımla zor olsa da uygun bir takımla 60-80 gr jig atarak yakalama şansın olabilir.
Değip değmeyeceği sana ve bütçene kalmış. Balıkçıyım diyen herkesin elinde bir spin takım bulunmalı bence.
spin ve lrf hoşuma gidiyor ara sıra surf takımla avlanmakta güzel ama sürekli yorucu sıkıcı oluyor üsküdar bölgesinde lrf spin yapanalr var ama cesaret edemiyorum işte:)

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
spin ve lrf hoşuma gidiyor ara sıra surf takımla avlanmakta güzel ama sürekli yorucu sıkıcı oluyor üsküdar bölgesinde lrf spin yapanalr var ama cesaret edemiyorum işte:)
Kız kulesi önünde ve caminin tam önünde spin ile balık alınabilir.

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Boğazda spin tabi ki yapılır. Yapıyoruz da. Arkadaşlar belirtmiş zaten sadece 12 ay boyunca spin ile avlanmak mümkün değil. Yılda toplam av süresi gidiş- dönüş balığı hepsi çok çok verimli geçerse 2 bilemedin 3 ay. Boğazdan kalamar alanı ben duymadım kıyıdan atanı da görmedim.

huseyind

Daimi Üye
Adı
Hüseyin
Boğazda atçek elbette olur. Güneş doğmadan önce ve batarken oltan suda olsun. Geçen sene atçek avında yıllarca anlatılacak avlar yapıldı :)
Rastgele şimdiden.

nerdehani?

Aktif Üye
Adı
Kaan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Boğazda elbette spin olur. Hatta şu içinde bulunduğumuz 1-2 hafta lüfer için en verimli zamanlar, şuan hemen hemen her mera seyrekte olsa balık veriyor. Boğazdaki trolleri geçebilirse, arkadan gelen çok güzel bir sarıkanat akını var. Büyük teknelerin boğaz girişine çıkışını engelleyen kuvvetli poyrazlar balığın boğaza girişine sağlayacaktır. Kalamar avı boğazda pek mümkün olmasa da haliçte dip akıntılarına göre yıldan yıla oluyor, geçen sene av vermedi fakat 2021 ocak, şubat'ta Eminönü, Karaköy verimliydi. Hızlı batan 20 gr civarı zokalar yada 20-30 gram arası kursuna hafif zokayı beden yaparak avlanabilirsiniz.