Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Boğazda Surf Avcılıgı için geliştirilmiş Takım

Barış Kaynar

Aktif Üye
Adı
BARKAY
mrb arkadaşlar.. son zamanlarda surf takımını nasıl daha iyiye vede kullanıslı yaparım diye düşünüyordum vede son model surf takımını sizlerle paylaşmak istedim.. gerçekden çok kullanşlı :D bu arada sizlere yararlı olucak bir kaç bilgi var video da, ve ben aşçıyım aşçı adamda her türlü eleştiriye acıktır :D salıcakla kalın

Ekipman : Lineaeffe american biraid 0,60 misina,Sufix xl strong serisi 0,30 misina,kurşun,bir adet boncuk,2 adet fırdöndü (2/0 ve 2 numara)

Spin ve LRF den sonra şimdide Surf takım hazırlıyorum. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Bir de sorum olacak.

Kamış: Alba Star ın 1942 istanbul 420 cm 100-250 gr atarlı. Alba satarın sattığı fiyatın yarı fiyatına buldum. ALBASTAR 1942 İSTANBUL OLTA KAMIŞI KAMIŞLAR - ALBASTAR KAMIŞ SERİLERİ Alba Shop Balık Avı Dalış ve Kamp Malzemeleri Satışı Yapılmaktadır.

İp Misina: Decathlon dan Caperlan 22 Kg çekeri olan Sırtı,Çıkrık,Set - Olta Kamışı Örgülü Misina 549m 30lbs Trand

Makina: Okuma C-55

Özellikle, boğazın çeşitli yerlerinde 200 gr. Kurşun arkası rapala ve kaşık, Sarayburnu'nda Çapari ile kullanmayı planlıyorum.

Setini almayı düşünüyorum.

Bu seti alma der misiniz? Surf başlangıcı için yeterli midir?

Şimdiden teşekkürler.

muhsinayhan

Aktif Üye
Adı
Muhsin Ayhan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
0.6 mm yerine 0.75 mm, 0.30 yerine 0.25 kullanarak bu takımı hazırladım (elimde hazır bunlar vardı). Rapala ve kaşıkla denedim. Rapalanın veya kaşığın 3 lü iğnesini ana misinaya dolaşmaktan kurtaramadım bir türlü. 3-4 atıştan birinde illaki bu okuyor. Hatta yanındakilerin tavsiyesi üzerine rapalanın karnındaki iğneyi de çıkardım. Balık avcılığında yeniyim. Bu durumu nasıl çözebilirim? Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:

ilkerblk

Üye
Adı
ilker balkan
0.6 mm yerine 0.75 mm, 0.30 yerine 0.25 kullanarak bu takımı hazırladım (elimde hazır bunlar vardı). Rapala ve kaşıkla denedim. Rapalanın veya kaşığın 3 lü iğnesini ana misinaya dolaşmaktan kurtaramadım bir türlü. 3-4 atıştan birinde illaki bu okuyor. Hatta yanındakilerin tavsiyesi üzerine rapalanın karnındaki iğneyi de çıkardım. Balık avcılığında yeniyim. Bu durumu nasıl çözebilirim? Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler
Merhaba Muhsin bey,belirtmiş olduğunuz sorun atış anında kurşun sahteden daha ağır olduğu için sahtenin arkada kalıp ana bedenle paralel bir şekilde süzülmesinden kaynaklanıyor,bunun önüne geçmek için kurşunu gözlemleyip suya düşmeden frenlemek gerekiyor,bu sayede kurşun durup sahte yoluna devam ettiği için ana bedenden açılmış oluyor

demiremin

Daimi Üye
Adı
Emin Demir
mrb arkadaşlar.. son zamanlarda surf takımını nasıl daha iyiye vede kullanıslı yaparım diye düşünüyordum vede son model surf takımını sizlerle paylaşmak istedim.. gerçekden çok kullanşlı :D bu arada sizlere yararlı olucak bir kaç bilgi var video da, ve ben aşçıyım aşçı adamda her türlü eleştiriye acıktır :D salıcakla kalın

Ekipman : Lineaeffe american biraid 0,60 misina,Sufix xl strong serisi 0,30 misina,kurşun,bir adet boncuk,2 adet fırdöndü (2/0 ve 2 numara)

2. Ip yani bedenin baglandigi faydasi oluyormu malum bi kac atistan sonra gam olayi hepimiz icin kulfet

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
köstegin ucuna düğüm atarken gam yapmazsanız eger saatlerce savurun banamısın demez..

Zafer61

Aktif Üye
Adı
Pendik
Kan Grubu
B Rh Negatif
Dostlar boğaZda istavrit avı için nasip olursa kendi çaparimi yapmak istiyorum .kendo 8 sarım ip misina kullanıyorum ve 75-100-125 gr kurşun atıyorum.çapariyi nasıl yapacağım.şimdiden teşekkürler .