Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bot için Balık Bulucu ayna (transducer) montaj aparatı.

Surffishing

Daimi Üye
Adı
Erdal
Tebrik ederim Erdal abi gerçekten çok güzel bir buluş ufkumu açtın. Bende uzun zamandır balık bulucu almak istiyordum fakat bota nasıl monte edeceğimi kara kara düşünüyordum yapmış olduğun paylaşım çok güzel İnşallah bende en kısa zamanda bir balık bulucu almayı düşünüyorum. En kısa zamanda güzel sonuçlar alman dileklerimle...
Seşekkür ederim Sinan.Umarım denediğimde sorunları aşmış olurum.:)

Ellerinize sağlık :harika: siz denedikten sonra olumlu sonuç alırsanız hemen ben de üretime geçeceğim. Sabırsızlıkla bekliyoruz sonuçları ;)
Teşekkürler Ozan.Sanırım bu hafta deneme şansım olmayacak.Sonraki hafta %90 denemiş olurum.Hem sonucu yazarım hemde bot üzerindeki resimleri eklerim.

dusty35

Aktif Üye
Merhabalar,
Foruma yeni katıldım ve buradan herkesi selamlıyorum. Gayet net ve güzel yapılan bu çalışma için "Surffishing" 'i tebrik ederim. Aynısını ( belki önemsiz bir kaç değişiklikle) yapmaya çalışacağım.
Saygılar,

Surffishing

Daimi Üye
Adı
Erdal
Merhabalar,
Foruma yeni katıldım ve buradan herkesi selamlıyorum. Gayet net ve güzel yapılan bu çalışma için "Surffishing" 'i tebrik ederim. Aynısını ( belki önemsiz bir kaç değişiklikle) yapmaya çalışacağım.
Saygılar,
Merhabalar Tuncer bey,

Biraz geç ama size öncelikle hoşgeldiniz demek isterim.:)

Beğeniniz için teşekkür ederim.Bu aparatı 3-4 kez denedim ve oldukça başarılı.Transducer'i tutan borunun altını kapatmadığım için üstten fıskiye gibi su atıyordu.Fakat bu küçük hata inanılmaz faydaya dönüştü.:)

Biliyorsunuz Şişme botlarda livar herzaman sorun.Canlı yem sırtısında yem balıkları canlı tutmak için devirdaime ihtiyaç duyulur.Ben bu fıskiyeye bir hortum taktım ve diğer ucunu kapaklı büyük bir kovayı üstten delerek sabitledim.Bu hortumun bir kalınını ise tam karşıya sabitledim ve kalın hortumun ucunu denize akacak şekilde sabitledim.
Böylece sırtı boyunca kovadaki balıklara taze deniz suyu taşıma sorunu kalmadı.Fıskiyeden gelen su kovaya dökülüyor ve biraz kalın olan hortumdan fazla su denize dökülüyor..:)

NOT: Denize dökülen boru kalın olmazsa diğer borudaki tazyik nedeniyle taşma yapıyor.Suyun kalmasını istediğiniz seviyeye kalın hortum ekleyin kafi..

Kabul,Zihni Sinir projesini andırıyor ama başarılı..:D

NAZAR45

Yeni Üye
Adı
nazif arslan
Değerli bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.saygılarımla

orkfey

Yeni Üye
Adı
ORKUN YILMAZ
Konuyu hortlatmış gibi olacam ancak bu kadar zahmete gerek yoktu.Emeğinize sağlık
ben bu aynayı ahşapta rivar içinde fiberde livar içinde botta da en arkadaki tahtadan sonra kalan boşlukta sıkıştırarak suya sokmadan kullanıyorum.
deneyin göreceksiniz işe yarayacak. sadece sıcaklık değerini alamıyorsunuz.
o da pek sorun değil sanırım.
Bu video size gerekli bilgiyi verecektir.
Kayak Fishing - How to install a Fish Finder on a Kayak - YouTube

ozangur

Yeni Üye
Adı
Ozan Gür
Merhabalar Tuncer bey,

Biraz geç ama size öncelikle hoşgeldiniz demek isterim.:)

Beğeniniz için teşekkür ederim.Bu aparatı 3-4 kez denedim ve oldukça başarılı.Transducer'i tutan borunun altını kapatmadığım için üstten fıskiye gibi su atıyordu.Fakat bu küçük hata inanılmaz faydaya dönüştü.:)

Biliyorsunuz Şişme botlarda livar herzaman sorun.Canlı yem sırtısında yem balıkları canlı tutmak için devirdaime ihtiyaç duyulur.Ben bu fıskiyeye bir hortum taktım ve diğer ucunu kapaklı büyük bir kovayı üstten delerek sabitledim.Bu hortumun bir kalınını ise tam karşıya sabitledim ve kalın hortumun ucunu denize akacak şekilde sabitledim.
Böylece sırtı boyunca kovadaki balıklara taze deniz suyu taşıma sorunu kalmadı.Fıskiyeden gelen su kovaya dökülüyor ve biraz kalın olan hortumdan fazla su denize dökülüyor..:)

NOT: Denize dökülen boru kalın olmazsa diğer borudaki tazyik nedeniyle taşma yapıyor.Suyun kalmasını istediğiniz seviyeye kalın hortum ekleyin kafi..

Kabul,Zihni Sinir projesini andırıyor ama başarılı..:D
Ben de nacizane bir ekleme yapmak isterim, bir forumda transducer kablosunun boru içine gizlenmemesi neticesinde transducerın çok sık arıza yaptığını okumuştum. Belki kabloyu krom borunun içerisinden geçirmek faydalı olabilir. Bu hafta malzemeyi alıp montaja başlıyorum. Tekrar teşekkür.

umooth

Daimi Üye
Adı
umooth
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben de nacizane bir ekleme yapmak isterim, bir forumda transducer kablosunun boru içine gizlenmemesi neticesinde transducerın çok sık arıza yaptığını okumuştum. Belki kabloyu krom borunun içerisinden geçirmek faydalı olabilir. Bu hafta malzemeyi alıp montaja başlıyorum. Tekrar teşekkür.
Doğrudur bozuluyor,benim başıma geldi.

Seddülbahir

Aktif Üye
Adı
Serdar Altınbilek
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Son durum nedir acaba?
Denendi mi?
Foto veya başka bir bilgi mevcut mu?

Konunun üstündeki tozu silkeleyeyim bari ;)

engink

Yeni Üye
Ahanda yapılmışı var :D

Balık Bulucular İçin Portatif Montaj Aparatı Teleskopik - 34.49 USD + KDV

BEn aldım ve şuan botumda kullanıyorum çok pratik gerçekten...

İnsanın kendisi alıp yapması kullanması ayrı bir zevk tabiki ama bence zamanı ve imkanı olmayan insanlar için fazlası ile iş görecek bir alet.
Ucuza malederim diyenlerde hiç uğraşmasın inanın astarı yüzünden pahalı geliyor bu tarz şeylerin bakmayın basit ve kolay göründüklerine ;)