Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bot liman kaydı?

Surffishing

Daimi Üye
Adı
Erdal
Merhaba arkadaşlar..

Ben altı fiber olan 5 mt.lik zodiak konsollü almak için görüşüyorum. fakat bunun faturası falan yok ne yapmalıyım çalıntı falan değil uzun zaman önce kaybedilmiş, kafama çok takıldı, almak istiyorum. yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkür ederim..

Altay CAN
B rh +
1963 ist.
Bu hususu akşama detaylı yazayım..:)

Erdal abi bilgiler için teşekkür ederim. Yanlış anlamadıysam limana kayıt yaptırırsam 5 yıl geçerli olucak. Gidip yaptırayım içim rahat olsun
Ozan, az önce limandan bilgi aldım.Liman kaydı 1 kez yapılıyor ve yenilemek gerekmiyormuş.Kayıt yaptırırken bu bilgiyi sende teyit edersen sonuç netleşmiş olur.Bu konuda farklı uygulamaların olduğunu okudum.

ttoprak

Yeni Üye
Adı
tayyar TOPRAK
Slm ozan bende karamürselli yim.istanbuldayım.toztoprak41@hotmail.com.istersen tanışırız.

ozangur

Yeni Üye
Adı
Ozan Gür
Slm ozan bende karamürselli yim.istanbuldayım.toztoprak41@hotmail.com.istersen tanışırız.
Selam, profilinizde isim yazmadığı için isimle hitap edemiyorum. Tabi ki tanışırız, ben haftasonları karamürsel/ereğlide oluyorum.

thehoney

Yeni Üye
Adı
cemile doğan
bot liman kaydı nasıl yapılıyor bilen var mı?

ASEM

Üye
Adı
Erhan alkaya
Selamlar Murat bey,

Aslında bu konu gerek uygulama gerekse kontrollerde bölgeye göre farklılık arz ediyor.Özellikle İnsan kaçakçılığının yoğun olduğu bölgelerde Liman kaydı aranılan bir belgedir.

Bu konuda mevzuat şöyle demekte..

Görüldüğü üzre;Birinci madedeki "Özel kullanıma mahsus gemi ve deniz araçlarını" ibaresiyle biz amatörlerin kulandığı her türlü deniz aracına Liman kaydı istenmekte.Ancak,9.Maddenin 1.bendinde "Bağlama kütüğüne, boyu 2,5 metre ve yukarı olan" ibaresiyle 2.5m ve büyük deniz araçlarına liman kaydı yapılması zorunlu hale getirilmiştir.

Özetle;Kullandığımız tekne,bot,vs 2,5m'den büyükse liman kaydı yapılmalıdır.Çok emin olmamakla birlikte,liman kaydı olmayan deniz araçlarına 400tl civarında ceza uygulandığını hatırlıyorum.
2008 yılında elimdeki 3.30 bot ve faturalı motoru limana kaydettirmeye gittim
o dönemde sahiplik belgesi iş görüyordu... malum botum eski ve faturası mevcut değil...
o dönemki yürürlükte olan ..3.30 katlanır botların liman kaydının yapılmasına gerek olmadığı yönünde idi..ve liman başkanlığı gerek yok dedi kayıt yapılmadı..
sonra kanun maddesi değişti...ve ben de kaydı yaptıramamış oldum...bu durumda sahiplikbelgesi sadece malın benim olduğunu bir kanıtlama evrakı...