Denize girdiğim yerde hiç bir sıkıntı yok

Hatta suyun üzerinde şişiriyorum desem yalan olmaz 5-10 metre ileride bile su yüksekliği 5-10 cm

. Benim asıl sorunum botu motoru ekipmanları 3.kattan indirip arabaya koymak arabadan sahile indirmek sonra sahilden arabaya arabadan eve çıkarmak

. Apartmanın merviden altına duvar örüp motoru ve ahşap tabanları orada istiflemeyi düşünüyorum. Yada dediğim gibi bir römork alıp apartmanın girişinden bahçeye kadar olan yeri beton ve rampa ile uygun hale getirmek. Belki bunları yaparsam en azından kan ter içinde 2-3 kere söve söve inip çıkmam ve zevk alırım. Eğer römork alırsam tek hamle ile botu denize indirebilirim hemde motoru takılı bir şekilde. Belki acemilikten belki bilgisizlikten dolayı şunları düşünmeden edemiyorum. Römork aldım suya girdim botu saldığım zaman sürtünerek denize girecek fiber tekneler gibi tekerlekler pek fayda etmez. Sonra sudan çıkarmaya çalışsam el vincine bağladım başladım kolu döndürmeye yüklerken tabanı yine sürtecek ve yıpranacak. Uzun römork alsam yine sorun kalmayacak direk denize girdiğin zaman bot su üstünde kalacak yüklerkende yine su üstünden yükleyeceksin bu seferde römorku koyacak yer sorunu baş gösterecek