Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bu balığı tanıyan var mı acaba?

kataskopos

Yeni Üye
Adı
Yusuf Sancar

dün gece marmarada yakaladım. tanıyamadım. bilen var mı acaba?

Balıkoltası

Daimi Üye
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Eşkina balığıdır kendisi.

Surffishing

Daimi Üye
Adı
Erdal
Birol'unda dediği gibi Eşkine dir kendileri..;)

Bol yağda unlayıp kızarınca leziz eşkine olur..:D

kataskopos

Yeni Üye
Adı
Yusuf Sancar
çok teşekkürler.. mırmır avındaydık. birden farklı bir balık yakalayınca şaşırdık.
sağolun tekrar..

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Halbuki kendisi çok ünlü bir balıktır. :)

dr.zeki

Aktif Üye
Adı
zeky
tebrikler...mırmıra niyet eşkineye kısmet :) av raporunu da okumak isterdik...

kaan17

Yeni Üye
Adı
kaan BOZKURT
resimdeki balık aynen eşkinadır

Latif Uğurluçimen

Aktif Üye
Adı
Latif UĞURLUÇİMEN
Bilen ve tanıyan arkadaşlar teşhis ettiler. Benim bir sorum olacak. Aslında konu sahibinin sorması gereken, ama sormadığı için hatta bu balığı tanımadığından öncelikli sorusu bu olmadığı için sormadığı bu soruyu sizlerin cevabınız içinde vermenizi beklerdim.

Arkadaşımız bu kadar meşhur olan gölge balıkları cinsine ait üç bireyden biri olan bu balığın yakalanma/alıkonulma boyunu da bilmiyordur. Fotoğraf çekilirken fon olarak kullanılan peçete yada kağıt havlunun desenlerine bakarsak, alıkonulmaması gereken bir boyda olduğu anlaşılıyor. Bu balığın avlanma boyları hakkında da bilgi verirmisiniz? Hazır bu arkadaşımız sormuşken bu konuda da kendisini aydınlatırmısınız? elimize fırsat geçmişken.

ryetik

Daimi Üye
Adı
Ramazan Yetik
Latif Bey maalesef sirkülerde eşkina için boy limiti bulunmuyor sadece 5 kg sınırlaması var ama çok haklısınız resimden anlaşılacağı gibi çok küçük bir balık. 3 kg civarında eşkinalar yakaladım , 5 kg a kadarda yakalandığını duydum. Bu durumda bu balığın yavru olduğu ve geri salınması gerektiği açık. Eminim balığı yakalayan arkadaş bundan sonra yakalayacağı yavru eşkina yada diğer yavru balıkları geri salacaktır , tabi deniz canlıları konusunda sitede yada başka bir yerde araştırma yaparak... ;)

Adı
Hızır Şeref Gültekin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
tuhaf halguki türü tehlikede olanlar arasında idi avı da yeni açıldı geçen senelerde ama neden boy limiti yok muallak doğrusu ramazan abi gördüğüm levreklerden büyüğünü gördüm ben rize parazda ama tanıyamadım :D mavroşgil demişleri seneler önce :D harika bir manzara idiler