Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bu balığı tanıyan var mı acaba?

hunter

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Mustafa
Çok defa Eşkina balığı yakalayıp,boy ve kilo olarak tatmin etmediği sürece çok defa geri salmışımdır bu balıkları,en son Sevgili Hamdi ile gittiğimiz avda (Ramazan öncesi)nerden baksanız 6 adet balık geri saldık.

Peşin hüküm getirmemek gerekir arkadaşın fotoğrafladığı balık hakkında küçükmü,büyükmü diye,bir peçeteden anlayamayız boyutunu,peçete uzunlamasıne serilmiş,ek yeri ıslaklığı ile gözükmüyor olabilir...Ancak elbet mutlak süretle bilgilendirmeler getirmemizde fayda vardır bilmiyen arkadaşlarımızda bu durum karşısında duyarlı olsunlar diye.

ryetik

Daimi Üye
Adı
Ramazan Yetik
tuhaf halguki türü tehlikede olanlar arasında idi avı da yeni açıldı geçen senelerde ama neden boy limiti yok muallak doğrusu ramazan abi gördüğüm levreklerden büyüğünü gördüm ben rize parazda ama tanıyamadım :D mavroşgil demişleri seneler önce :D harika bir manzara idiler
Zamanında çok büyükleri varmış Reis ama her türde olduğu gibi buda büyümeye fırsat bulamıyor maalesef. Benim anneannem Giresun ludur ve zamanında dört tane hamsi ile doyduğunu söylüyor :) Hatta belki sende bilirsin bundan 7-8 yıl evveldi en son yakaladıklarımız , temmuz ayında hamsi çıkar Karadeniz de en küçüğü 22 - 23 cm olur ve yaz ortasında olmasına rağmen müthiş lezzetlidir ama kalmadı maalesef. Daha neler tükenmedi ki ne mezgitler tutardık , ne kalkanlar çıkardı , tepsi gibi karagözler , devasa levrekler , istavritleri kuma çıkartan kofanalar , kiloluk istavritler , hatta eskiden orkinos olurmuş Karadeniz de :) Şimdi Karadeniz de balık varsa Rusya ya dua etsinler...

Bu sene Haziran da bir haftalığına Samsun' a gittim o kadar çok mavruşgil (eşkina) vardıki anlatamam ama maalesef el kadardı hemen hepsi ve insanlar kovalarca yakalıyordu. Anlatmaya çalıştım defalarca ama çoğunun kafalar kıyak kavga pozisyonuna geldim kaç defa. Sahil güvenliği niye aramadın diyenler olabilir , aradım ama ben Samsun da iken kimse gelmedi. Neyse çok uzattım yine :D

Adı
Hızır Şeref Gültekin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Zamanında çok büyükleri varmış Reis ama her türde olduğu gibi buda büyümeye fırsat bulamıyor maalesef. Benim anneannem Giresun ludur ve zamanında dört tane hamsi ile doyduğunu söylüyor :) Hatta belki sende bilirsin bundan 7-8 yıl evveldi en son yakaladıklarımız , temmuz ayında hamsi çıkar Karadeniz de en küçüğü 22 - 23 cm olur ve yaz ortasında olmasına rağmen müthiş lezzetlidir ama kalmadı maalesef. Daha neler tükenmedi ki ne mezgitler tutardık , ne kalkanlar çıkardı , tepsi gibi karagözler , devasa levrekler , istavritleri kuma çıkartan kofanalar , kiloluk istavritler , hatta eskiden orkinos olurmuş Karadeniz de :) Şimdi Karadeniz de balık varsa Rusya ya dua etsinler...

Anlatmaya çalıştım defalarca ama çoğunun kafalar kıyak kavga pozisyonuna geldim kaç defa. Sahil güvenliği niye aramadın diyenler olabilir , aradım ama ben Samsun da iken kimse gelmedi. Neyse çok uzattım yine :D
eğer tahmin ettiğim yerde isen orada sahil güvenlik gelmez abi arkadaki gırgır onun çünkü :D orda yemlenen herifleri de kısmen tanırım :D midye düşmanları istakoz düşmanlarıdır onlar :D