Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

bu balık nedir?

drkeremy

Üye
geçen karpuzkaldırandan bir kaç karagöz aldım. birde bu balık takıldı oltaya, ne olduğunu bilemedim. Bu balık nedir bilen varsa söylerse sevinirim...

Ekli dosyalar

Fisher07

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
bildiğim kadarıyla tekir bu.

Önder Kanığ

Moderatör
Yönetici
Adı
Önder
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu balık Barbun balığıdır.
Çoğu zaman birbiri ile karıştırılan iki kuzendir barbunya ve tekir. Yaşam alanları, renkleri, biçimleri hemen hemen birbiri ile aynıdır. Dikkatli olmayan gözler aradaki farkı kolay kolay anlamazlar.
Barbunyayı kuzeni tekirden ayıran en belirgin özellikleri başının daha dik oluşu ve sırt yüzgeçlerinde bulunan harelerin neredeyse şeffaf oluşudur.
Tekirin ise başı daha uzuncadır. ve tabi sırt yüzgecinde bulunan hareler ise oldukça belirgindir. Doğal kafa yapılarından dolayı Barbunyaların ağızları göz hizasına kadar gelir fakat tekirlerde bu böyle değildir. Kafalarının şekline nazaran sırt yüzgeçlerinde hare olup olmayışı daha kolay ayırt edilebilir.

Barbunya Balığı (Mullus barbatus): Burnu dik, ağız açıklığının son ucu göz hizasını aşar, sırt yüzgecindeki bantlar açık sarıdır. Hatta şeffaf bile sayılabilir ve hiç bant görünmez. Boyu 35cm'e ulaşır.
barbun balıgı.jpg

Tekir Balığı (Mullus surmuletus): Burnu nispeten sivridir. Ağız açıklığı gözün ön hizasına ulaşmaz. Sırt yüzgecindeki hareler belirgin ve koyudur. 20cm'e ulaşır. Karadeniz'de çok bulunmaz, barbunyalar arasında rastlanır. Batı Karadeniz'de yanlışlıkla barbunyaya tekir denilir.
Tekir_Bal_.jpg

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
Barbun baligi.

brshh

Aktif Üye
Adı
faik
geçen karpuzkaldırandan bir kaç karagöz aldım. birde bu balık takıldı oltaya, ne olduğunu bilemedim. Bu balık nedir bilen varsa söylerse sevinirim...
bu balık galatasaraylı galiba ? baksanıza şeritleri kalemle cizilmis gibi belirgin.. bende barbun biliyorum, gövde rengi biraz daha koyu ..

yeknet

Daimi Üye
Adı
Yekta
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu balıkları kumları karıştırırken canlı izlemek çok zevkli. Tadı da ayrıca lezzetlidir.

drkeremy

Üye
teşekkürler arkadaşlar. barbunu yakalamışızda haberimiz yokmuş, denize attık :) kolay gelsin

Agridia

Yeni Üye
Adı
Grup Takip
Merhaba, o civarda paşa pantolon diye anılan bir tür barbun.
Dikkat ederseniz, osmanlı paşalarının pantolonlarındaki şeritlere benziyor.

drkeremy

Üye
Bu arada karpuzkaldiranda bu ara Çipura ve Karagöz var. Sulunezle çok başarılı sonuçlar