Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bu balık TRAKONYA mı?

Bora

Üye
Adı
BORA BAHADIR ABANOZ
Gelin balığı diye bilinen asıl adı Coris julis olan ot balığıdır.Tam bir arsızdır ota ...ka herşeye atlar.Amatör balık avcıları için tam bir baş belasıdır.

lost_zombie

Daimi Üye
Adı
Nejat BİLECEN
Kan Grubu
A Rh Negatif
Arkadaşlar bir haftadır DİDİM mavişehir beldesinde bir otelde tatildeyim.Otelin çok yakınında bir avlak keşfettim.Burada avlanan bir oltacı ile tanıştım.Buradan levrek, çupra, karagöz ve ismini bilmediğim birçok balığın avlanabileceğini öğrendim.Yem olarak canlı mamun kullanıyordu.Yemleri nereden aldığını sormak aklıma gelmedi.
Ertesi gün oltamı alıp oraya gittim ama yem olarak ne kullanacaktım?Kayalarda midye aradım ama 1 tane bile yoktu.Sonunda buldummm..
İşte yemler...Denizin içinde kayalara yapışmış küçük salyangozlar..

İki gün boyunca birçok ispari ve küçük karagöz yalkalayıp denize iade ettim.

İade ettiğim balıklardan biride bu acaba trakonyamı? eğer öyle ise Allah beni korudu, çünkü onu iğneden istavriti alır gibi çıkardım.

Uploaded with ImageShack.us

Zaten istavrit çıkartır gibi çıkarttıysan çoktan anlamış olurdun trakonyamı değilmi:D

a_ydın

Yeni Üye
Adı
Aydın Rencberler
Arkadaşlar Gün, güneş balığı, Julkis neyse öğrendik...Buralarda yalnızım peki bu ne balığı? buda bugün geldi..

Uploaded with ImageShack.us
Karnı mavi renkli, bunun aynısını daha önce İstanbul yeşilköyde yakalamıştım.

keyfmustafa

Aktif Üye
Adı
Mustafa KEYF
Akdeniz bölgesinde ilk resimdeki balığa gelincik deriz.Çok kaygan bir yüzeye sahiptir. Daha önce hiç tatmadım eti yenmez diye biliyorum. Sen tattıysan lezzeti neye benziyor?
ikincisine ise horoz kayası deriz. Kaya balığı ailesinden eti lezzetli bir balıktır.

a_ydın

Yeni Üye
Adı
Aydın Rencberler
Akdeniz bölgesinde ilk resimdeki balığa gelincik deriz.Çok kaygan bir yüzeye sahiptir. Daha önce hiç tatmadım eti yenmez diye biliyorum. Sen tattıysan lezzeti neye benziyor?
ikincisine ise horoz kayası deriz. Kaya balığı ailesinden eti lezzetli bir balıktır.
Sevgili kardeşim, tatmak ne ki balıktan resmen sonradanda olsa tırstık.Zararsız bir balıklıkmış.İkinci en son gönderdiğim resime bir bak o balıkta sizin oralardan mı?

zafersat

Aktif Üye
Adı
Zafer SATILMIŞ
Hani baligi, Kibrista berka da denmekte. Lezzeti hanosa yakindir, dalislarda hani baliginin oldugu yerin etrafinda mutlaka ahtapot vardir

a_ydın

Yeni Üye
Adı
Aydın Rencberler
Hani baligi, Kibrista berka da denmekte. Lezzeti hanosa yakindir, dalislarda hani baliginin oldugu yerin etrafinda mutlaka ahtapot vardir
Hani balığı..Evet aldığım bilgilere göre bu balığı yakaladığım yerden ahtapotda çıkıyormuş zaten.:harika:

Rıza Kaya

Aktif Üye
Adı
Rıza Kaya
Hayır değil. Birisi isparya öbürüde gelincik balığı, aynı yerde olur ikiside.ÖZELLİKLE isparyayı kurutup tuzlayıp yem yapıyorum ,tavsiye ederim