Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bu balık zargana mı ??

yigitkaya

Üye
Yediyseniz afiyet olur en fazla :) Korkmanızı gerektirecek bir durum olcağını sanmıyorum.

1Fisher

Aktif Üye
Adı
Gürbüz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bunun adı ` Hemiramphus `muş.
Muş dedim çünkü bende sayende araştırıp öğrendim. Yenilebilirmiş afiyet olsun.
Okuduğum bilgi ise şöyle alıntıdır.

'' Bu balik Beloniformes(zarganagiller,needle fishes) ailesinden, Hemiramphus far bilimsel adli, uluslararasi litaraturde Blackbarred halfbeak olarak gecen , dilimize Noktali Yarimgaga olarak cevrilebilecek, yoresel adlari varsa bilemedigim , ilginc bir turdur.Ilginc cunku sularimizda yeni rastlanmaya baslayan, Lesepsiyen(dogal habitatindan insan yapisi bir cografi degisiklik nedeniyle kopup, bir baska cografyada yerlesmis canli) tabir edilen, Akdenizin belasi balon baligi gibi Suveys kanali yoluyla, Kizildeniz ve Hint Okyanusundan gelmis ve Dogu Akdenize yerlesmis bir baliktir.Tatli sulara kimi zaman girebilir ve 45cm boya erisebilir.Zargana gibi suruler halinde bulunan bir baliktir.

Noktali yarimgaga'nin algea ve deniz bitkileriyle gidalandigini bilim kaynaklari soyluyor.Bu hayvansal gidalar yemeyecek anlamina gelmez.''

eroglumetin371

Yeni Üye
Bunun adı ` Hemiramphus `muş.
Muş dedim çünkü bende sayende araştırıp öğrendim. Yenilebilirmiş afiyet olsun.
Okuduğum bilgi ise şöyle alıntıdır.

'' Bu balik Beloniformes(zarganagiller,needle fishes) ailesinden, Hemiramphus far bilimsel adli, uluslararasi litaraturde Blackbarred halfbeak olarak gecen , dilimize Noktali Yarimgaga olarak cevrilebilecek, yoresel adlari varsa bilemedigim , ilginc bir turdur.Ilginc cunku sularimizda yeni rastlanmaya baslayan, Lesepsiyen(dogal habitatindan insan yapisi bir cografi degisiklik nedeniyle kopup, bir baska cografyada yerlesmis canli) tabir edilen, Akdenizin belasi balon baligi gibi Suveys kanali yoluyla, Kizildeniz ve Hint Okyanusundan gelmis ve Dogu Akdenize yerlesmis bir baliktir.Tatli sulara kimi zaman girebilir ve 45cm boya erisebilir.Zargana gibi suruler halinde bulunan bir baliktir.

Noktali yarimgaga'nin algea ve deniz bitkileriyle gidalandigini bilim kaynaklari soyluyor.Bu hayvansal gidalar yemeyecek anlamina gelmez.''
Hocam elinize sağlık çok teşekkür ederim araştırıp bilgilendirdiğiniz için. Doğu akdeniz diyor ama ben taaa egede tuttum bu balığı ve hani ilkde değil.

1Fisher

Aktif Üye
Adı
Gürbüz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ege nin gözünü seveyim memleketim diye demiyorum güzelliği ile bütün balıkları topluyor başına