Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bu makinelerden hangisi?

turok

Yeni Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar bu makinelerden hangisiyle boğazda yorulmadan av yapılabilir? Hedef balık istavrit, çinekop ve palamut.
sizce hangisini alayım? ikinci elde sıfır uygun makinalar var uygun olan ikinci el tercih mi etmeliyim?
Cengiz balıkçılıktan alınma okuma tercih etmek mantıklı geliyor bana sizce?

Ryobi ap power 3 10000 (yeni model biri 2700' e sıfır makina bırakıyor )
Daiwa ninja 6000
Okuma trio rex 370 gr
Ryobi ap 8000
Shimano speedmaster1400 645gr
QUICK 3 8000 FD 592 gr
Ryoni new ecusima 6000
Dam Quıck 4 9000 Fd 6+1 581 gr
Okuma ttx 55 337 gr
Ryobi ecusima 7500 550 gr
Shimano sedina 8000 515 gr
Okuma Cedros 10000 630 gr (110 metre)
Captain Catcher 8000 594 gr
Okuma blacwindow 8000 630 gr ( 1 + 1 rulman)

Son düzenleme:

cosmic-c

Aktif Üye
Adı
Cosmic
Hedef balık ve avlanma stiliniz nedir?

huseyind

Daimi Üye
Adı
Hüseyin
Üç balık da farklı özellikte makineler istiyor :)

İstavrit için çapari kullanacaksanız hafif ve orta sarım makine uygun olur balığı dökmemek için,
Çinekop ve lüfer için uzak atış yapılabilecek erimi yüksek olan makine uygun olur. ( Yemli ya da kurşun arkası tercih edildiğinde )
Palamut için ise işler biraz daha zorlaşıyor. Güçlü ama sarımı da hızlı bir makine lazım ki balığı kandırabilsin ve kiloluk palamut bindiğinde de durmayacak ki hem yormayacak hem de balığı kaçırmayacak.

Bu özellikte kusursuz makineler ( shimano ve daiwa nın başını çektiği makineler ) oldukça pahalı. Bunun yerine en çok Ryobi gibi makineleri tercih ediyor balıkçılar. Yoğun kullanımda yüzük problemi kronik olsa da kullananlar oldukça memnun. Ama ekonomik bütçe varsa palamut için ayrı makine , çinekop ve istavrit için ayrı makine almak mantıklı. Zira hızlı saran makinede üst seviye makine almadıkça yorulmamak mümkün değil gibi.

Birkaç farklı okuma makine kullandım ve eskittim diyebilirim. Okuma avenger 65, dead ringer 65 , azores 65 ve azores 90. Hepsinin ortak özelliği ekonomik olması idi. Konfor azdı. Özellikle büyük balık bindiğinde makineler ağırlaşıyor ve sarması zor oluyordu. Dişliler arasındaki kılcal denecek kadar boşuk dahi sürtünmeyi artırdığı için yük bindiğinde sarım zorlaşıyordu. Ancak ömür boyu garantisi olan makineler olduğu için makinelerde servis sorunu yaşamadım. Yüzük , kol ve gövde hasarında dahi Cengiz Balıkçılık arkasında durdu makinelerin.

Özetlersek; bütün balıklar için tek bütçe ile bitireyim derseniz 120 cm civarı sarımı olan Ryobi gibi bir makine olur galiba.

Rastgele şimdiden.

turok

Yeni Üye
Adı
ömer
Kan Grubu
A Rh Pozitif
ryobide parlark kısımlar hep kireç gibi bir şey oluyor ilanların hepsinde var o yüzden istemiyorum birde rulmanlar sıkıntı yapıyormuş bin tl ye okuma ceymar 65 ve alaris 420 kamış buldum çok temiz 1800 bırakıyor

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
ryobide parlark kısımlar hep kireç gibi bir şey oluyor ilanların hepsinde var o yüzden istemiyorum birde rulmanlar sıkıntı yapıyormuş bin tl ye okuma ceymar 65 ve alaris 420 kamış buldum çok temiz 1800 bırakıyor
Kireçlenme olayı senin ekipmanına ne kadar düzgün baktığınla alakalı. Her avdan sonra kılavuz rulmanını tatlı suda yıkayıp bir damla ince makine yağı damlatırsan yıllarca kullanırsın. Ama av bittikten sonra makineyi bi köşeye bırakırsan bir kaç ay sonra oksitlenme olayı her makinede yaşarsın.

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Üç balık da farklı özellikte makineler istiyor :)

İstavrit için çapari kullanacaksanız hafif ve orta sarım makine uygun olur balığı dökmemek için,
Çinekop ve lüfer için uzak atış yapılabilecek erimi yüksek olan makine uygun olur. ( Yemli ya da kurşun arkası tercih edildiğinde )
Palamut için ise işler biraz daha zorlaşıyor. Güçlü ama sarımı da hızlı bir makine lazım ki balığı kandırabilsin ve kiloluk palamut bindiğinde de durmayacak ki hem yormayacak hem de balığı kaçırmayacak.

Bu özellikte kusursuz makineler ( shimano ve daiwa nın başını çektiği makineler ) oldukça pahalı. Bunun yerine en çok Ryobi gibi makineleri tercih ediyor balıkçılar. Yoğun kullanımda yüzük problemi kronik olsa da kullananlar oldukça memnun. Ama ekonomik bütçe varsa palamut için ayrı makine , çinekop ve istavrit için ayrı makine almak mantıklı. Zira hızlı saran makinede üst seviye makine almadıkça yorulmamak mümkün değil gibi.

Birkaç farklı okuma makine kullandım ve eskittim diyebilirim. Okuma avenger 65, dead ringer 65 , azores 65 ve azores 90. Hepsinin ortak özelliği ekonomik olması idi. Konfor azdı. Özellikle büyük balık bindiğinde makineler ağırlaşıyor ve sarması zor oluyordu. Dişliler arasındaki kılcal denecek kadar boşuk dahi sürtünmeyi artırdığı için yük bindiğinde sarım zorlaşıyordu. Ancak ömür boyu garantisi olan makineler olduğu için makinelerde servis sorunu yaşamadım. Yüzük , kol ve gövde hasarında dahi Cengiz Balıkçılık arkasında durdu makinelerin.

Özetlersek; bütün balıklar için tek bütçe ile bitireyim derseniz 120 cm civarı sarımı olan Ryobi gibi bir makine olur galiba.

Rastgele şimdiden.
👍👍👍 👏🏻👏🏻👏🏻
Bir konu bu kadar net ve doğru anlatılabirdi. Eyvallah.
Yani domuz avına gideceksen fişeğinde kuş saçması olmamalı.
Ha kuş avınada domdom kurşunu ile gidilmez. AMA.
Kendisinin 15 tane tercih için sunduğu makinaların hepsini yine kendisinin eleyip,
Sizin vermiş olduğunuz tüm doğru bilgilere aldırmadan, oluruna olmazına bakmadan, okumadan anlamadan
Kendi listesindeki tercihlerin içinde bile yer almayan bir makina için
okuma ceymar 65 buldum çok temiz, şu kadarada bırakıyor” demiş ya.
İŞTE BEN BURADA BİTTİM. 🤬

Son düzenleme:

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
👍👍👍 👏🏻👏🏻👏🏻
Bir konu bu kadar net ve doğru anlatılabirdi. Eyvallah.
Yani domuz avına gideceksen fişeğinde kuş saçması olmamalı.
Ha kuş avınada domdom kurşunu ile gidilmez. AMA.
Kendisinin 15 tane tercih için sunduğu makinaların hepsini yine kendisinin eleyip,
Sizin vermiş olduğunuz tüm doğru bilgilere aldırmadan, oluruna olmazına bakmadan, okumadan anlamadan
Kendi listesindeki tercihlerin içinde bile yer almayan bir makina için
okuma ceymar 65 buldum çok temiz, şu kadarada bırakıyor” demiş ya.
İŞTE BEN BURADA BİTTİM. 🤬
Aradığım yorum 👏👏 bravo hocam. Dilimizde tüy bitiyo anlatamıyoruz. Bi tutturmuşlar Ceymar da Ceymar biz 1 yada 2 kere uyarırız millet kazık yemek istiyosa bırakalım yesinler. Aldıktan sonra sıkıntılar başladığında forum forum dolaşıyolar yada oltacıları dolaşıyolar dertlerine çare bulmak için. O kadar ekipman kullanıyoruz elimizden geçiyo belli bir tecrübeye sahip oluyoruz vakti zamanında acemiliğimizde bizim yaptığımız hataları kimse yapmasın diye uğraşıyoruz ama millet kazık yemeyi kafasına koymuş bir defa :))) Yapacak bir şey yok böylelerine. Senin de eline sağlık hocam bol trofeli avların olsun saygılar..

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Okuyun lütfen.

aykut kilitcioglu

Aktif Üye
Adı
aykut kilitcioglu
Aradığım yorum 👏👏 bravo hocam. Dilimizde tüy bitiyo anlatamıyoruz. Bi tutturmuşlar Ceymar da Ceymar biz 1 yada 2 kere uyarırız millet kazık yemek istiyosa bırakalım yesinler. Aldıktan sonra sıkıntılar başladığında forum forum dolaşıyolar yada oltacıları dolaşıyolar dertlerine çare bulmak için. O kadar ekipman kullanıyoruz elimizden geçiyo belli bir tecrübeye sahip oluyoruz vakti zamanında acemiliğimizde bizim yaptığımız hataları kimse yapmasın diye uğraşıyoruz ama millet kazık yemeyi kafasına koymuş bir defa :))) Yapacak bir şey yok böylelerine. Senin de eline sağlık hocam bol trofeli avların olsun saygılar..
ceymar 40 spın makıne ve shımano solsate 4000 ceymar 10 40 atar 2.70 kamış kombınasyonunu yoğun kulanıyorum.ağır levrek meralarında.
bakımını yapınca sıkıntı çıkmıyor.çok trofe balık çekmişliğimiz var.hakkını veren takım.bütceniz belirler sonucu.üst segmentler kayık parası.rasgele