Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bu makinelerden hangisini onerirsiniz

Emriko

Üye
Selam arkadaslar boğazda akıntılı suda surf olta ile kullanılacak makine alıcam. Avlayacagim balıklar istavrit sardalya hamsi cinekop. Günde maksimum 3 saat ava çıkarım daha fazla değil. Aceminin 1 tık ustuyum çok tecrübem yok. Bu koşullarda şu 4 makineden hangisini onerirsiniz. Şimdiden teşekkürler

www.avmarketi.com/asp/product/13466/Okuma-Avenger-FD-AV-55-Olta-Makinesi

www.avmarketi.com/asp/product/136148/Okuma-Safina-Noir-FD-SFR-55-5-1bb-Makine

www.avmarketi.com/asp/product/140303/Lineaeffe-Aquarex-65-Fd-Makine

Okuma Dead Ringer olta makinesi FD DRG-65 Okuma olta makineleri Okuma en iyi fiyat 9 taksitle

yawruaslan

Daimi Üye
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Avenger 65 yedek makina olarak kullaniyorum oldukcada memnunum

Levrek@

Daimi Üye
Adı
Seyit SUNGUR
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Avanger 65 i daha önce kullanmış birisi olarak başlangıç için çok ideal ve seri bir makine , ama şunuda söylemeden gecemiycem bütçeniz var ise yine okumanın olan ceymar 65 makinayı bir gidip inceleyin derim

Sent from my iPhone using Tapatalk

Emriko

Üye
Beyler benim listede avenger 65 yok 55 var siz 65 diyosunuz :) Avenger 65 bütçemi aşıyor biraz kamisa bütçe kalmıyor o yüzden 65 düşünmüyorum.

Zaten 55 ve 65 arasında makara sarım kapasitesinden başka bir fark yok diye biliyorum 65 makinanin 55 makineden bunun dışında bir farkı varmi

Levrek@

Daimi Üye
Adı
Seyit SUNGUR
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Beyler benim listede avenger 65 yok 55 var siz 65 diyosunuz :) Avenger 65 bütçemi aşıyor biraz kamisa bütçe kalmıyor o yüzden 65 düşünmüyorum.

Zaten 55 ve 65 arasında makara sarım kapasitesinden başka bir fark yok diye biliyorum 65 makinanin 55 makineden bunun dışında bir farkı varmi
Avanger 55 ile 65 arasında ben bi fark yok diye biliyorum hangisini alırsan al işini görücektir , keşke bütçeni artırabilsen 65 lik kafa almanı tavsiye ederdim en azından uzak arışlarda ve boğazda insanın işine yarıyor

Emriko

Üye
Avanger 55 ile 65 arasında ben bi fark yok diye biliyorum hangisini alırsan al işini görücektir , keşke bütçeni artırabilsen 65 lik kafa almanı tavsiye ederdim en azından uzak arışlarda ve boğazda insanın işine yarıyor

Dostum işte onu ben daha tam kavrayamadim. Bakıyorum avenger 55 makineye 0.4 mm. lik misina dan 200 m. sarilabiliyormus. Bu makine ile maks. ne kadar uzağa atabilirim mesela onu tam çözemedim. 100 150 m. atış yapilabilir diye düşünüyorum yaniliyomuyum

Nut

Aktif Üye
Adı
Göksel
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Kafa konik yapıda olursa atarsin.. Aradığım makina surf makina sınıfına giriyor.. Sazan ve surf makinalarda tercih edilen devir 4.3 ve altı.. Ayrıca uzağa atış için ince orgu misina ve surf kamis kullanmalisin.. Misina kalinlastikca uzağa atış zorlaşır.. Mono misinayi ağır kursun ile koparman olasi..
Ornek surf makinalar..

Okuma Impact Im 50 Makine Okuma olta makineleri Okuma en iyi fiyat 9 taksitle

Okuma Impact Im-65 Makine Okuma olta makineleri Okuma en iyi fiyat 9 taksitle

Okuma Distance Surf Ds-80Fd Makine Okuma olta makineleri Okuma en iyi fiyat 9 taksitle

Shimano Aerlex 8000 PG Olta Makinesi Shimano olta makineleri Shimano en iyi fiyat 9 taksitle

Son düzenleme:

coner

Daimi Üye
Adı
Eşref
Kan Grubu
O Rh Negatif
Dostum işte onu ben daha tam kavrayamadim. Bakıyorum avenger 55 makineye 0.4 mm. lik misina dan 200 m. sarilabiliyormus. Bu makine ile maks. ne kadar uzağa atabilirim mesela onu tam çözemedim. 100 150 m. atış yapilabilir diye düşünüyorum yaniliyomuyum
İstanbul boğazında kamış kurmak,uzağa atmak ve o kuvvetli akıntıda makina ile boş oltayı bile çekmek güçlü ekipman gerektirir.İnanın İstanbul boğazında randıman alacağınız takım 10 taneyi bulmaz.
Arkadaşların önerilerine önem verin..onlar zaten giriş seviyesi takımları önermişller.
Rastgele.