Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

bu ne balığı?

hunter

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Mustafa
Bu konuda bilgisine çok güvendiğim ve tek geçtiğim( John Dory ) Emre arkadaşımız net cevap vereceği düşüncesindeyim. :)

Bu düşüncem diğer arkadaşlarımın fikrine karşı geldiği anlamı çıkarmaz,saygı duyarım. :)

duzensiz

Daimi Üye
Adı
Hüseyin Susulu
acı balıkmı başka birşeymi karar verin abiler :)

lost_zombie

Daimi Üye
Adı
Nejat BİLECEN
Kan Grubu
A Rh Negatif
%1500 acı balık değil bu

bakınız acı balık budur.
Ben bu balığı ilk tanıdığımda üreme biçimi çok ilgimi çekmişti ve çatalca ve terkos derelerinden yüzlercesini toplayıp 1500 litrelik tankımda besledim.
Bu balığın üremesi için olmazsa olmaz olan materyal tatlısu midyesidir.
Balık yumurta bırakacağı dönemde erkekte inanılmaz güzellikte mavi ve kırmızı tonlardan olusan bir görüntü cümbüşü yaşanmaktadır.Dişi balıksa üreme zamanı yaklasık olarak 3cm bir tüp çıkar ve tatlısu midyesinin içine bırakır yumurtalarını. falan filan çok uğrastım yani anlıyacağınız.
Bu arada resimleri aldığım site bir alman sitesi ve gerçek anlamda büyük bir katalog sunmuşlar türler hakkında orayada anlatabildiğim kadarıyla mail attım bakalım sonuç çıkacakmı.

sabora

Daimi Üye
Adı
Sabahattin BORA
Bence "Gördek" diyorum hala. Tüm yüzgeçlerin yerleri oturuyor. Ayrıca yaşam alanı ve beslenmesi yakın gözüküyor.

lost_zombie

Daimi Üye
Adı
Nejat BİLECEN
Kan Grubu
A Rh Negatif
Gördekte değil anatomisine bakarsan ve vücut şekline bakarsan özellikle sırt ve ense bölgesine fark bariz ortada.

Adı
Ibrahim
Bu Baligin almancasi Giebel – Olabilir sazan ailesinden ;) Baska benzer bulamadim. Carassius gibelio; Familie: Cyprinidae, Karpfenfische

lost_zombie

Daimi Üye
Adı
Nejat BİLECEN
Kan Grubu
A Rh Negatif
Bu Baligin almancasi Giebel – Olabilir sazan ailesinden ;) Baska benzer bulamadim. Carassius gibelio; Familie: Cyprinidae, Karpfenfische

MALESEF buda bildiğimiz sazan Hüseyin gittinmi aynı yere varmıydı orda yine aynı balıktan.

silivri

Yeni Üye
Adı
Mesut AVCI
tipik israil sazanı yavrusu bu başka balık değil dereden gelmiştir kesin.

John Dory

Üye
Adı
Emre C.
Bu konuda bilgisine çok güvendiğim ve tek geçtiğim( John Dory ) Emre arkadaşımız net cevap vereceği düşüncesindeyim. :)

Bu düşüncem diğer arkadaşlarımın fikrine karşı geldiği anlamı çıkarmaz,saygı duyarım. :)
Benim de fikrim israil sazanı yavrusu olduğu yönünde.