Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bursa ve çevresinde LRF iş yapmaz deniliyor.

Ahmanamra

Yeni Üye
Adı
Ercan GÖÇMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar . Kime sorsam çevremde balıkla ilgilenenlere Bursada lrf iş yapmıyor diyor. Var mıdır aslı astarı. Neden böyle bir kanı var . Ben lrf set almak üzereyim ama bu söylem çok kafamı bulandırdı. Sizin deneyimleriniz ne yöndedir.

Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhaba arkadaşlar . Kime sorsam çevremde balıkla ilgilenenlere Bursada lrf iş yapmıyor diyor. Var mıdır aslı astarı. Neden böyle bir kanı var . Ben lrf set almak üzereyim ama bu söylem çok kafamı bulandırdı. Sizin deneyimleriniz ne yöndedir.
Genellikle bir yerlerden lrf spin duyup yemleri çok yanlış saatlerde ve tekniklerde deneyip başarısız olanlar herkese aynı şeyi söyler. Aynı durum her merada söylenir. Lrf ya dq spinde asıl amaç hedef balığın günlük öğününde olan balıkları taklit edip balığı cezbetme işidir özünde. Eğer doğru mevsim ve doğru saatte merada olup, dikkatli bir şekilde sahte yemi simüle edersen avlayamayacağın balık yok. Sonuçta boru kurdu atıp balık alabiliyorsan neden Marukyu Isome yemlere doğru aksiyonu verip balık avlayamasın ki? Ege ve Akdeniz yırtıcı balık bakımından Karadeniz ve Marmaradan daha zengindir bu yüzden çoğunlukla marmarada atçek kötülenir çünkü hep yanlış av yapmışlardır. Hayatımdaki ikinci balığımı herkesin yemli balık avladığı yerde yaprağı iğneye misinayla düğümleyip avlamışımdır..

Aaa54

Aktif Üye
Adı
Ahmet
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Arkadaşa katılıyorum. akıntının ve rüzgarın çok olmadığı, yemi dibe indirip rahat oynadığın her gün lrf ile balık almamak sürpriz olur. Doğru aksiyon, balığa göre gramaj denemeleri, suyun durumu ve saate göre doğru renk seçimleri ile her daim keyif yapılabilir. Örnek; gece glow silikonlar, gündüz daha natürel renkler, gün batımına doğru sim yönünden dikkat çekici silikonlar avantaj sağlar.

Velhasıl kelam tutamayan kötüler, ben tutamadım ya da beceremedim diyecek kadar mütevazi değiller 😂

Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Maalesef ki öyle. Ülkecek azıcık bilgimizin olduğu her şeyde en iyi ben tanırım tribine giriyoruz..

Ahmanamra

Yeni Üye
Adı
Ercan GÖÇMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aslında bende o kadar okuyup araştırmama göre vardığım sonuç sizinkilerle aynı. Yani bölgenin bir önemi olmamalı muhtemelen çok basite indirgeyip teorik bilgiler edinmeden videolardan gaza gelip lrf ile avlanmaya çıkan arkadaşlar böyle bir şey söylüyor olsa gerek. Yoksa şıp şıpla balık yakalanan yerde lrf niye iş yapmasın. Bilemedim çok korkuttular gözümü ama ben inatla lrf takımı kuruyorum. Deniz olmasa dağda göl çok :) Kazamız mubarek ola artık.

Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Aslında bende o kadar okuyup araştırmama göre vardığım sonuç sizinkilerle aynı. Yani bölgenin bir önemi olmamalı muhtemelen çok basite indirgeyip teorik bilgiler edinmeden videolardan gaza gelip lrf ile avlanmaya çıkan arkadaşlar böyle bir şey söylüyor olsa gerek. Yoksa şıp şıpla balık yakalanan yerde lrf niye iş yapmasın. Bilemedim çok korkuttular gözümü ama ben inatla lrf takımı kuruyorum. Deniz olmasa dağda göl çok :) Kazamız mubarek ola artık.
Bildiğin şeyde dahi çok olumsuz şeyler duymak istemsiz stres edebiliyor tabii. Bol trofeli avlar dilerim hocam. Önceden Mudanya limanından spin kaşıklar, jigler ile palamut-lüfer avlamışlığım oldu bütçeni genişletirsen Shorejigging kamışı öneririm Bursa'da olmazsa olmazlarımdandı.

Ahmanamra

Yeni Üye
Adı
Ercan GÖÇMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Aynen hocam. Daha hobiye başlamadan korkutuyorlar. Şimdilik kudos rock fish ile başlayalımda gerisi gelir inş ustam eyvallah. Rasgele

10ur16

Üye
Adı
Onur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben de Bursada av yapıyorum. Normal sezondayken keyif yapabileceğiniz kadar balık tutma ihtimaliniz var. Ancak şuan kısır sezondayız yaz ayını bekleyin. Yaz daha verimli oluyor.

10ur16

Üye
Adı
Onur
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Yanlış anlaşılmasın şuan da gitseniz ispari ve iskorpit alırsınız ancak istavrit kıyılardan çekilmiş gibi duruyor.

roxy

Aktif Üye
Adı
Batuhan Candan
Bursa'da tatlı su imkanınızda olacaktır, lrf'yi bilmeden çok yorum yapıyorlar maalesef, sonra bu nasıl oltaymış yorumlarıyla çok karşılaşıtım, rast gele.