Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Büyük Hayal Kırıklığı

xmusti67

Üye
Adı
Mustafa CEBECİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese merhaba..
Büyük bir hevesle sipariş ettiğim Shimano Vanford 3000C makine bugün elime ulaştı. Paketleme çok güzel ve sağlamdı. Kutuda en ufak nokta hasar yoktu. Ancak makine kutudan çıkınca başımdan kaynar sular döküldü. Makinenin rotor kısmı kırık çıktı. Hemen telefona sarılıp aldığım yeri aradım ve tabiri caizse telefonda ki satış danışmanı resmen benimle dalga geçti. Yarın müdürleri ile görüşmemiz söyleyip konuşmayı sonlandırdı. Şuan için firma ismi paylaşmayacağım lakin Ankara'da bulunan bilindik ve büyük bir mağazanın kendi sitesinden online satın almıştım. Şimdi kendimi en kötü senaryoya hazırlamak için rotor fiyatlarına bakmak istedim fakat hiçbir sitede satılık rotor göremedim. Bu vanfordun rotorunu nereden bulabilirim ve ortalama fiyat yaklaşık olarak ne kadardır? Ürünü kargo paketinden açarken video kaydı almıştım kırık geldiğine dair kanıtım mevcut yinede iade veya değişim yapmazlar ve ürün elimde kalırsa diye tamiratınıda araştırmak istedim. Şimdiden yardımcı olacaklara çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

nerdehani?

Aktif Üye
Adı
Kaan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam selamlar, oncelikle gecmis olsun rotor fiyatlarina vs. bakmada once hakkinizi aramanizi oneririm, kimden bahsettiginizi bilmiyorum fakat orta-ust seviyede balik avi yapan camia gercekten cok kucuk.
En kotu seneryo icin cektiginiz fotografa gore rotor ve rotor kapagi catlak gorunuyor, platta suan rotor fiyati 2800 yen, rotor kapagi 600 yen toplam 3400 yen eder. Ek olarak yuzde 30 gumruk odersiniz. Vergiyle birlikte kargo haric 4400 yen eder kargoyla birlikte 1000 tl civarina alabilirsiniz, almaya karar verdiginizde surecte alisveris yapmaniz icin yardimci olabilirim.

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bu urunun garantisi var ve ayipli urun.. bulundugunuz bolgede ki hakem kuruluna gidin ve durumu anlatin.. ya da face’de shimano Türkiye servisini bulup birebir iletisime gecin.. mutlaka yardimci olacaklardir.. kendi basiniza tamire gidip kabullenmeyin..

xmusti67

Üye
Adı
Mustafa CEBECİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam selamlar, oncelikle gecmis olsun rotor fiyatlarina vs. bakmada once hakkinizi aramanizi oneririm, kimden bahsettiginizi bilmiyorum fakat orta-ust seviyede balik avi yapan camia gercekten cok kucuk.
En kotu seneryo icin cektiginiz fotografa gore rotor ve rotor kapagi catlak gorunuyor, platta suan rotor fiyati 2800 yen, rotor kapagi 600 yen toplam 3400 yen eder. Ek olarak yuzde 30 gumruk odersiniz. Vergiyle birlikte kargo haric 4400 yen eder kargoyla birlikte 1000 tl civarina alabilirsiniz, almaya karar verdiginizde surecte alisveris yapmaniz icin yardimci olabilirim.
Teşekkür ederim. Tabi ki hakkımı savunacağım ama her konuda en kötü senaryo içinde araştırma yaparım genelde bu sebeple sordum 🙂

xmusti67

Üye
Adı
Mustafa CEBECİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu urunun garantisi var ve ayipli urun.. bulundugunuz bolgede ki hakem kuruluna gidin ve durumu anlatin.. ya da face’de shimano Türkiye servisini bulup birebir iletisime gecin.. mutlaka yardimci olacaklardir.. kendi basiniza tamire gidip kabullenmeyin..
Teşekkür ederim. Tabi ki hakkımı sonuna kadar savunacağım.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Çok yazık.
Ülke her gün biraz daha batağa saplanıyor.
Umarım maddi zararınız karşılanır. Manevi zarar ise hepimizin.
Şu andan sonra kim güvenli bir biçimde internetten sipariş verebilir.

Ülkemizde maalesef hak aramak uzun bir süreç ve oldukça da zahmetli.
Hakem heyeti 6 ayda karar veriyor. Aleyhinize karar çıkarsa ticaret mahkemesine itiraz edebiliyorsunuz ama daha baştan 500 lira kadar masraf çıkıyor. Bir de davayı kaybederseniz karşı tarafın avukat masrafına kadar ödemek zorunda kalıyorsunuz ki bu durumda hak aramanın maliyeti pahalıya patlıyor. Firmalar da bu durumu bildiklerinden işi her zaman yokuşa sürebiliyorlar.
Tüketiciyi koruma kanunu sadece kağıt üstünde var.

xmusti67

Üye
Adı
Mustafa CEBECİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Çok yazık.
Ülke her gün biraz daha batağa saplanıyor.
Umarım maddi zararınız karşılanır. Manevi zarar ise hepimizin.
Şu andan sonra kim güvenli bir biçimde internetten sipariş verebilir.

Ülkemizde maalesef hak aramak uzun bir süreç ve oldukça da zahmetli.
Hakem heyeti 6 ayda karar veriyor. Aleyhinize karar çıkarsa ticaret mahkemesine itiraz edebiliyorsunuz ama daha baştan 500 lira kadar masraf çıkıyor. Bir de davayı kaybederseniz karşı tarafın avukat masrafına kadar ödemek zorunda kalıyorsunuz ki bu durumda hak aramanın maliyeti pahalıya patlıyor. Firmalar da bu durumu bildiklerinden işi her zaman yokuşa sürebiliyorlar.
Tüketiciyi koruma kanunu sadece kağıt üstünde var.
Malesef zor bir süreç. Neyse ki bugün görüştüğüm yetkili dün görüştüğüm satış elemanı gibi tepki vermedi. Makineden ellerinde başka yokmuş temin edebilirsek yenisini gönderebiliriz veya isterseniz direk para iadesi yapabiliriz dediler. Bende önceliğim makine dedim temin edebilirlerse yenisini gönderecekler. Kırık olan makinenin seri numaralarını da not ettim tamir edip aynı makineyi gönderirlerse diye.

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Malesef zor bir süreç. Neyse ki bugün görüştüğüm yetkili dün görüştüğüm satış elemanı gibi tepki vermedi. Makineden ellerinde başka yokmuş temin edebilirsek yenisini gönderebiliriz veya isterseniz direk para iadesi yapabiliriz dediler. Bende önceliğim makine dedim temin edebilirlerse yenisini gönderecekler. Kırık olan makinenin seri numaralarını da not ettim tamir edip aynı makineyi gönderirlerse diye.
Keşke direkt para iadesi alsaydın. Zaten yeni gümrük yasaları yüzünden yabancı menşei ürünler Türkiye girişleri sıkıntılı. Distribitör bile zor getiriyo ürünlerini. Bir sürü mevzuata takılıyo. Böyle durumlarda ürünün stoğu sıkıntılıysa hiç riske girmeden para iadesi alın muadil farklı ürünlere yönelin.

xmusti67

Üye
Adı
Mustafa CEBECİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Keşke direkt para iadesi alsaydın. Zaten yeni gümrük yasaları yüzünden yabancı menşei ürünler Türkiye girişleri sıkıntılı. Distribitör bile zor getiriyo ürünlerini. Bir sürü mevzuata takılıyo. Böyle durumlarda ürünün stoğu sıkıntılıysa hiç riske girmeden para iadesi alın muadil farklı ürünlere yönelin.
Haklısınız ancak ben indirimde aldığım için iade alacağım para ile vanford muadillerini satın alamam o sebeple yenisini talep ettim. Birkaç gün içinde temin edemezlerse para iadesi isteyeceğim. Vanford 3000 şuan 9700 - 11000 bandında piyasada diğer mağazalarda. Ben 7500 liraya satın aldım 30 ağustosa özel kampanyadan faydalanıp. Elimde ki fuego daha 1 aylık vanford temin edemezse fuego ile yola devam edeceğim para iadesi alıp.

Faryalı

Daimi Üye
Özellikle shimano ürünleri ülkemizde çok pahalı. Yurtdışı siparişin neredeyse 2-3 katı pahalıya mağazada makine satıyorlar.
Normali sizce bu mu? Üstelik sağlamda göndermiyor.