Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Buzlukta çinekop ne kadar bekler?

aly

Üye
Adı
Ali Rıza
Herkese merhaba.

Sizlere danışmak istediğim bir konu bar. Geçen yıl Ekim ayında tuttuğum çinekop ve sarıkanatlar yaklaşık 7 aydır buzdolabının dondurucu kısmında duruyor. Balıkları tuttuğum gün temizlemeden ve tatlı suya koymadan olduğu gibi buzluğa attım ve o günden beri hiç çıkartmadım. Sizce bu balıklar bozulmuş mudur? Balıkları yersek bir problem yaratır mı?

Herkese rast gele...

ahmedoluk

Üye
Hava almadiysa, sorun olmaması lazım. Buzunu çok çözdürmeden ayıklayıp pişirirseniz yenir ama lezzeti olmaz pek . Bende palamut pişirdim bugün kaç aydır duran, yeniyor ama tadı yok

M2007J3SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Herkese merhaba.

Sizlere danışmak istediğim bir konu bar. Geçen yıl Ekim ayında tuttuğum çinekop ve sarıkanatlar yaklaşık 7 aydır buzdolabının dondurucu kısmında duruyor. Balıkları tuttuğum gün temizlemeden ve tatlı suya koymadan olduğu gibi buzluğa attım ve o günden beri hiç çıkartmadım. Sizce bu balıklar bozulmuş mudur? Balıkları yersek bir problem yaratır mı?

Herkese rast gele...
DRAGOS BALIK' TAN ALINTIDIR...
.
Dondurulmuş balıkta bakteri üremez. Etinin buzdan yanmasını Önlemek için balık, derin dondurucuya iyice sarılarak konulmalıdır. Derin dondurucuda kötü paketlemenin neden olduğu buz yanığı balığın besin değerine, tadına, rengine ve kalitesine zarar verir, ancak bozulmasına neden olmaz.

Dondurulmuş olarak siyah etli bütün balıklar ortalama ~18°C’de 4-6 ay, filetolar 2-3 ay saklanabilirken, beyaz etli bütün balıklar 6-9 ay, filetolar da 3-4 ay saklanır.

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Balik lezzetsiz oluyor cunku once baliktan kani bosaltmak gerekiyor, kanli kanli dondugu icin sonra temizlemesi zor oluyor ve baligin rengi degisiyor.. baligin solungacinda ki damari keserseniz kanini bosaltmis olursunuz.. boylece daha uzun sure bekler ve inanin cok daha lezzetli olur.. japonlar bu teknige ike jime demisler.. biraz arastirin, ben yapiyorum.. tavsiye ederim.. IMG_7200.jpeg

aly

Üye
Adı
Ali Rıza
Hava almadiysa, sorun olmaması lazım. Buzunu çok çözdürmeden ayıklayıp pişirirseniz yenir ama lezzeti olmaz pek . Bende palamut pişirdim bugün kaç aydır duran, yeniyor ama tadı yok

M2007J3SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkürler

aly

Üye
Adı
Ali Rıza
DRAGOS BALIK' TAN ALINTIDIR...
.
Dondurulmuş balıkta bakteri üremez. Etinin buzdan yanmasını Önlemek için balık, derin dondurucuya iyice sarılarak konulmalıdır. Derin dondurucuda kötü paketlemenin neden olduğu buz yanığı balığın besin değerine, tadına, rengine ve kalitesine zarar verir, ancak bozulmasına neden olmaz.

Dondurulmuş olarak siyah etli bütün balıklar ortalama ~18°C’de 4-6 ay, filetolar 2-3 ay saklanabilirken, beyaz etli bütün balıklar 6-9 ay, filetolar da 3-4 ay saklanır.
Bilgiler için teşekkürler.

aly

Üye
Adı
Ali Rıza
Balik lezzetsiz oluyor cunku once baliktan kani bosaltmak gerekiyor, kanli kanli dondugu icin sonra temizlemesi zor oluyor ve baligin rengi degisiyor.. baligin solungacinda ki damari keserseniz kanini bosaltmis olursunuz.. boylece daha uzun sure bekler ve inanin cok daha lezzetli olur.. japonlar bu teknige ike jime demisler.. biraz arastirin, ben yapiyorum.. tavsiye ederim.. Ekli dosyayı görüntüle 122183
Çok teşekkürler, bu konuya bakacağım.