Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

ÇANAKKALE İÇİN İMZA KAMPANYASI

korayb3406

Daimi Üye
Adı
KORAY B.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Çanakkale'de yapılması planlanan termik santrallerin doğaya ve insanlara zarar vermemesi için imza kampanyasına katılmanızı rica edeceğim.

Hepimizin çevresinde yeterince kanser vakası var. Kanser vakalarının önüne geçilebilmesi için alternatif yenilenebilir enerji kaynaklarına ağırlık verilmesi gerekmektedir. Hem doğa için hem insan sağlığı için en uygunu yenilenebilir enerji kaynakları olacaktır.

Çanakkale’ye sahip çık, @csbgovtr - Kampanyaya imza ver!
Signez la pétition

rapor1-660x524.jpg

MustafaKenar

Aktif Üye
Adı
Mustafa KENAR
Kan Grubu
A Rh Pozitif
İmzayı attık. ;)

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
Selam bu konuda çok cahil olduğum için bir sorum olacak termik santralde ne üretiliyor , hint keneviri haş haş falanmı .

Ersin1903

Daimi Üye
Termik santraller katı, sıvı ve gaz halindeki yakıtlarda var olan kimyasal enerjiyi ısı enerjisine, ısı enerjisini hareket (Kinetik) enerjisine, hareket enerjisinide elektrik enerjisine dönüştüren tesislerdir. Yani nihayetinde elektrik üretiyor ama bu üretim sırasında bölgedeki havaya ve suya, insan ve bölgedeki canlıların yaşamına zararlı olabilecek kimyasal salınımlar yapıyor bu tesisler.. Ayrıca bu santralin çalışabilmesi için gerekli olan kaynakların çıkartılması sırasında da doğa hasar görebiliyor...

Ülkemizde doğaya ve insanlığa zarar vermeden elektrik enerjisi üretebileceğimiz başka kaynaklar da var (mesela rüzgar, güçlü akan nehirler, boğazlar..vs, ayrıca ülkemizde yılın çoğunluğunda güneşi yüksek derecede alan bölgeler var )... Bu olanaklar varken doğayı ve bölge insanlarının hayatını tehlikeye atan termik veya nükleer santrallerin yapılması ( hemde ülkenin en güzel köşelerinden birine) bence mantıklı değil ve hatta saçmalık...

Amerika, Japonya, Avrupa ülkeleri ( daha fazlası da var ama Türkiye hariç) enerji üretimi konusunda çok hassas ve gelecek için en önem verilen konulardan biri. Ancak insanlığa ve doğaya zarar vermeyecek yöntemler aranıyor ve genelde bu yollar tercih ediliyor eldeki olanaklar ışığında.. Mesela Avrupa da bulunduğum ülkelerin hemen hepsinde büyük büyük rüzgar gülleri var hemde bizim ülkemizde ki gibi kuvvetli rüzgar alan bölgeleri olmamasına rağmen... Oysa bizim ülkemizde çok rahat elektrik üretimde kullanılacak doğal kaynaklarımız var hemde canlıya zarar vermeyecek şekilde, fakat ne hikmetse doğanın ırzına geçmekten zerre geri kalmıyor yöneticilerimiz...

Yani bahsi geçen bu termik santraller bence hint kenevirinden haşhaştan daha tehlikeli... Zehirlemeye başladığı zaman geri dönüşü olmuyor...

Ayrıca insanlığa yararlı birçok ürün üretiminde kullanılabilen ve çok faydalı olan kenevir ve haşhaş, maalesef çok yanlış şekilde kullanılıyor. Keşke insanlar bu bitkileride domuzluk için değil, insanlığa fayda için kullansalar sadece ;)

Saygılar...

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
Ersin selamlar çok güzel yazmışssın duygularıma mazhar olmuşsun Resmen; eline sağlık,
Yanlız bir iki kelam etmeden geçemeyeceğim ,
Geçenlerde kırklareline gittim çok güzel bir doğası var 10 metrelik bir alan gördüm yemyeşil (gerçi her yer yem yeşilde) neyse bu gözüme kestirdiğim alanın hemen yanında yaşlı bir ağaç; ağaç'da ise kırmızı bir tabela var, Aynen şöyle yazıyor, ''VATAN SANA EMANET ONU TEMİZ TUT''
Ne içler acısı'ki gözüme kestirdiğim o 10 metrelik alan tam bir çöp yuvası çadırını kuran pisliğini orda bırakmış mangalını yapan pisliğini atmış gitmiş yerler kavun karpuz kabukları bira şişesi kırıkları sigara izmariti naylon envayi çeşit poşetler ama ağaçda yazan şu ''VATAN SANA EMANET ONU TEMİZ TUT'' !!

Üstte yazdıklarımı neden yazdım bilmiyorum ama içime oturdu o gün gördüğüm manzara keşke resmini çekseydim şimdi çok pişmanım,

Yaşım 38 Arkama baktığımda şunları görüyorum,

Karadenizde Akan derelerde Hes'e karşıyız,
MArmara adası mahvoldu, uydudan bakınca utanç verici bir durum, MArmara Adası kuzey kısmı her yer maden ocağı maden ocaklarına Karşıyız,
Birkaç sene önce nükler Santral kurulsun tartışmaları alevlendi Nüklere KArşıyız,
3'üncü köprü yapılacak Ağaçlar kesilecek dendi karşıyız,
3 Hava Limanı yapılacak ağaçlar kesilecek kulakÇayırı gölü ve daha bir çok göl doldurulacak doğa katledilecek dendi Karşıyız,
Yel değirmeninden Elektrik üretimine Geçilsin dendi kuşların göç yollarını bozacağından onada karşı çıktık KArşıyız,
Siyanürle altın çıkarılmasına KArşıyız,

Çok merak ediyorum Cenk tosunun Hırvatistana Attığı Golede KArşımıyız :D

Ersin1903

Daimi Üye
Aleyküm Selam Özkan abi, yazdıkların için teşekkür ederim.. Anlattığın olayda cidden bizim adımıza üzücü ve utanç verici bir durum. Oysa ki ne güzel söylenmiş ''VATAN SANA EMANET ONU TEMİZ TUT'' !!

Biz balıkçıların çok iyi bildiği bir söz vardır: " Balık Baştan Kokar !!" Lütfen Politik olarak algılanmasın ama Vatana bütünüyle sahip çıkmak ve onu temiz tutmak ve hatta gerekli eğitimleri vererek, gerekli kuralları ve denetimleri uygulayarak vatandaşına da temiz tutturmak en başta devletimizin yöneticilerine düşer.. Amacım kesinlikle şu parti bu parti değil lütfen yanlış anlaşılmasın.. Bu devletin yönetiminde meclisinde kimler varsa başı çeken devlet büyükleri olarak ilk önce onların Vatanı, Doğayı, İnsanlarımızı ve tüm Canlılarımızı temiz tutmaya çalışmaları gerekli... Sonraki en büyük görevde Vatan toprağında yaşayan biz vatandaşlara düşüyor tabiki...

Bizim ülkemizde vatandaşında elinden bu tarz doğayı ve insan sağlığını tehdit edici durumların önünde sadece karşı olmak ve bunu dile getirmek geliyor be abi.. İyi niyetle de olsan daha fazlasına kalkışılsa harp çıkıyor, olan yine vatandaşlarımıza oluyor :( :( Allah sonumuzu hayır etsin ne diyelim...

Bu arada Cenk Tosun bizim ( Beşiktaşın ve Türkiyenin) evladımız ona ve attığı gollere karşı olamayız abi :D :D

Son düzenleme:

korayb3406

Daimi Üye
Adı
KORAY B.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Özkan Abicim ne çarşıcıyım ne de herşeye karşıyım. :) Çanakkale bölgesi rüzgarın bol oldugu bir bölgedir. Bu bölgede RES'ler ile daha uzun soluklu ve çevreye zarar vermeden enerji üretimi yapılabilir. Olay sadece termik santral yapmakla bitmiyor. Kömür sonsuz değil, bittiğinde dışarıya bağımlı olacağız. Bu da dış ticaret açığına sebep olacak. Geniş açıdan bakıldığında yararından çok zararı olan bir enerji türü. Alternatifi var. RES ve GES.

Muğla Yatağan ve Manisa Soma termik santrallerinden dolayı haberlerde hava kirliliğini illa ki senede bir kez görmüşsündür.

trakonya79

Daimi Üye
Adı
Özkan Yazıcı
Selam Koray gormez olurmuyum ben işin makarasindayim tabiki Karsiyiz :D
Termige karsiyim, turkiyeye nukler santral lazim diyecegim simdi herkes beni topa tutacak :D