Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

canlı balık yem kullanmanın bi sakıncası var mı

Adı
eyup kılıçarslan
arkadaşlar daha hiç kullanmadım ama yavru balıkları kancaya takıp kullanmanın sakıncası var mı bazıları kullanıyo sakıncası yoksa ne gibi faydaları var...__________

Ekli dosyalar

1Fisher

Aktif Üye
Adı
Gürbüz
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Eyüp kardeşim merhabalar,
Bence avlarının devamlılığı için yavru balıkları katletmemek gerekir, onlar yem değil ileride oltana gelecek avların olmalı,

herobabyfb

Aktif Üye
Adı
muharrem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Doğal dengenin bozulmaması icin yalnizca avlanacaginiz yerden tuttuğunuz baliklari canli yem olarak kullanmalisiniz. Bu sekilde canli yem kullanmanin bir sakincasi yoktur.

Can_Ordu

Daimi Üye
Adı
Can ÖNEL
Bildiğim kadarıyla tatlı suda yasak var. Özellikle alabalık avında canlı yem kullanımı yasak diye biliyorum. Tuzlu suda da balık fletosonu ince şeritler halinde kesip kancanıza iliştirirseniz yine balık alırsınız.

katipoglu

Aktif Üye
Adı
Umut Katipoğlu
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Gümüş, Kıraça, Gelincik, Gamit, İlerya, İspari gibi balıklar yemlik olarak kullanılabiliyor. Özellikle ticari sınıfta pek değeri olmayan bu balıkların kullanılması diğer balık nesillerini korumaktan geçer. Ayrıca zaten avlanacak balıkta doğada bunlardan bolca tüketmektedir.

Hunterfishing1903

Aktif Üye
Adı
mutlu
Turna vs. avında avında genellikle canlı balık kullanılır. Eğer balığın türünü biliyorsan. Biliryon dediğimden kastım bazı küçük balıklar vardır fazla büyümezler genelliklede yem olarak kullanılırlar zaten onları kullanmanda bir sakınca olmaz. Rasgele