Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Canlı teke muhafaza

avmkarabasan

Yeni Üye
Adı
serhat ozdursan
Güneşten etkilenmemek için kavanozun içine bir başka bir poşetle sarılmış buz koysam faydası olur mu ?

Alper Saraçoğlu

Aktif Üye
Kavanozu güneşin ışınlarını engelleyecek beyaz bir poşetin içine koymanız yeterli olur bence. Çok fazla süre değil sonuçta.

avmkarabasan

Yeni Üye
Adı
serhat ozdursan
Tamamdır teşekkür ederim..

Lafalisokalemabuno

Aktif Üye
Adı
Samet
6 tekeyle denememe göre tekeleri 5 litrelik şaşala yarım su koyup buzdolabına koyarsanız en az 2 gün yaşıyorlar, henüz bir zayiat vermedim. Buzdolabı şart mı bilmiyorum. Oksijen girişi olması için zaman zaman şaşalın kapağını açıp taze hava girmesini sağladım. Suyu da bu yüzden yarım koymuştum.

Ölürler diye endişe edip 2 günün sonunda sularını taze deniz suyuyla değiştirmiş bulunmaktayım ama herhalde 2 gün daha dolapta dayanırlardı diye düşünüyorum. Sularını değiştirdiğimde halen kıpır kıpırlardı.

Erden Eren

Moderatör
Adı
Erden Eren
10 sene sonra hortlayan bir başlık.

Bizim ekip zamanında yosun takviyesiyle beraber 3.5 Litre'sine kadar deniz suyu koyduğu 5 Litre'lik pet şişeye bir de zamazingo bulmuşlar ve düzenli oksijen takviyesi yapıyorlardı. O alet dışarıdan oksijen veriyordu suyun içerisine. Tekelerimiz gece boyunca kullanışlı halde oluyordu. Lakin ertesi gün ve günlere dair bırakma gibi bir denememiz hiç olmadı.
O zamanlar kurt bulmak o kadar zor ve kaç paket alırsan al, merada kabak gibi-mal gibi ortada kalma riski barındıran bir şeydi ki, anlatılmaz yaşanılır.