Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çapari için misina tavsiyesi

Zafer61

Aktif Üye
Adı
Pendik
Kan Grubu
B Rh Negatif
Yeni konu açmama gerek kalmadan ustalara burdan sorumu sorayım
Çapari için hayalet misina önerirmisiniz?
İnçe takım denilen şey nedir?
Veya Boğaz’da istavrit için 100/150 gr kurşun için önereceğiniz beden için marka varmıdır
Deneme yanılma yöntemi ile 100m lik makaralar alıyorum 1000m lik için Ayrıca önereceğiniz marka veya başka birşeyler varmı?
Şimdiden teşekkürler

Engin79

Daimi Üye
Adı
Engin
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Yeni konu açmama gerek kalmadan ustalara burdan sorumu sorayım
Çapari için hayalet misina önerirmisiniz?
İnçe takım denilen şey nedir?
Veya Boğaz’da istavrit için 100/150 gr kurşun için önereceğiniz beden için marka varmıdır
Deneme yanılma yöntemi ile 100m lik makaralar alıyorum 1000m lik için Ayrıca önereceğiniz marka veya başka birşeyler varmı?
Şimdiden teşekkürler
Abi ince takım kavramı duruma göre değişiyor.
Yerine göre 0.15 bedenli 0.10 köstekli çapari ince takımdır (15x10 onbeşe on derler),
yerine göre 0.10 bedenli, 0.08 köstekli olan ince takımdır. (10x08 ona sekiz derler)
birinci dediğim 50-60 gram kurşunla, ikinci dediğim ise 20-35 gram kurşunlarla atılır. (daha doğrusu 0.10 olan genelde atılmaz sarkıtılır)

Çapari için Latex marka florokarbon misina (yani hayalet misina) kullandım, ama skorda pek bir fark göremedim.

Bu arada yukarıda bahsettiğim 10x08 çapariye de "hayalet çapari" derler, ama onun florokarbonla alakası yoktur, ince olduğu için öyle denir.

Ben 100-115 grama kadar 0.25, 150-185 gram için ise 0.30 misina kullanıyorum.
Av marketi sitesinden 1000 metrelik makaralarda Captain Acura aldım, fiyatı çok düşük olmasına rağmen sağlamlığı iyi.