Çaparide Kullanılan İp ,Floş ,Organze , Tüy Çalışmalarım.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Boyanın, yapıştırıcı kullanmadan doğrudan kaşık üzerine uygulanması ya da boyanın folyo üzerine uygulanarak (en kolay uygulama budur) en son yapıştırıcı ile kaşığa yapıştırılması konusunu vaktim olduğunda bir ara burada anlatabilirim. İşlem, göründüğünden daha karmaşık ve zahmetli. Ama kendi işini kendi görmeyi, balığını kendi yaptığı malzemelerle tutmayı sevenlere son derece büyük keyif ve estetik zevk veren bir uygulamadır.

Hayır epoksi kesinlikle zarar görmez. Ama en son boyanın üzerine oturtulduğu en alttaki folyoyu japon yapıştırıcı ile yapıştırmaya kalkarsanız bir süre sonra - japon yapıştırıcılar sert olduğu için - kaşığı yeniden eğip bükmek gerektiğinde boya kalkar. Boyanın kalkması konusu boyanın ve hangi tür yapıştırıcının nasıl uygulandığı ile ilgilidir. Doğru ve dikkatli bir uygulamada kesinlikle boya ya da yapıştırıcı kalkması olmaz, epoksi zarar görmez.
Bu boyaları, folyo kullanmadan direk teneke kaşığın üzerine sürmek mümkün değilmi

Tabii ki mümkün. Ama işte bunun adımlarını vakit bulduğum bir zaman anlatmam lazım. Boyayı doğrudan teneke kaşığa sürdüğünüz zaman kesinlikle verim alamazsınız, yani istediğiniz renge ulaşamazsınız. Ben şimdi uyguladığım son şeklini buluncaya kadar yaklaşık 1 sene boyunca bir tür ar-ge çalışması yaptım. Kutularca ve çeşit çeşit boya, çeşit çeşit folyo, yapıştırıcı, çeşit çeşit fırça ve belki yüzlerce çeşit uygulama denedim.

Tabii ki mümkün. Ama işte bunun adımlarını vakit bulduğum bir zaman anlatmam lazım. Boyayı doğrudan teneke kaşığa sürdüğünüz zaman kesinlikle verim alamazsınız, yani istediğiniz renge ulaşamazsınız. Ben şimdi uyguladığım son şeklini buluncaya kadar yaklaşık 1 sene boyunca bir tür ar-ge çalışması yaptım. Kutularca ve çeşit çeşit boya, çeşit çeşit folyo, yapıştırıcı, çeşit çeşit fırça ve belki yüzlerce çeşit uygulama denedim.

Valla abi en kısa zamanda yapım konusu bekliyoruz, ben heveslendim 🙂

Valla abi en kısa zamanda yapım konusu bekliyoruz, ben heveslendim 🙂

Aslında şu son döviz kuru problemlerinden sonra kurşun arkasında sahte yerine kaşık kullanımının verimliliğini belirteyim diye ben de yazmak istiyordum ama ayrıntı gerçekten çok uzun olduğu için biraz bolca vakit gerekiyor. Ama vaktim olduğunda tüm adımları yazmak istiyorum.

Anlaşılan o ki konuda ihtisas yapmışsınız hocam.
Bu konuya iyice hakimdiniz. Bilgilendirmeler gerçekten çok faydalı oldu. Devamı için takipteyiz. Bunun ayrıca teşekkür ederim.
Bu arada kurs kayıtlarınız ne zaman başlıyor. 🙂

Anlaşılan o ki konuda ihtisas yapmışsınız hocam.
Bu konuya iyice hakimdiniz. Bilgilendirmeler gerçekten çok faydalı oldu. Devamı için takipteyiz. Bunun ayrıca teşekkür ederim.
Bu arada kurs kayıtlarınız ne zaman başlıyor. 🙂
Teşekkür ederim. Şu an yaptığım uygulamayı ayrıntılı bir şekilde bir köşeye yazmaya başladım. Yazma işlemi bittikten sonra yazıyı buraya yükleyeceğim.

Back