Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Caperlan Line Misina 0,20 Mm, 0,30 Mm, 0,40 Mm Çeker Test Sonuçları

karadvt

Aktif Üye
Adı
Bilal
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhabalar sevgili ustalar ve arkadaşlar.

Decathlon magazasından 0,20 mm, 0,30 mm ve 0,40 mm Caperlan line 4x4 250 metrelik misinalardan almıştım. Bugün aklıma geldi test etmek istedim. Hepsini de dijital el terazisine bağlayarak test ettim. Testler esnasında hiçbirisi bağlama yerlerinden kopmadı, hepsi de ortalarından koptu. Bağlantılarda sorun yoktu. Zorlandıklarında da epey esneme yaptı bu misinalar.

Üzerlerinde yazan değerler 3,20 kg, 6 kg, 9,5 kg.

Test sonucu çıkanlar 2,5 kg, 5,2 kg, 8,8 kg .

(Not: Zamana, suya, sürtünmeye karşı dayanıklılığını ve sahadaki performansını da zamanın kendisi gösterecek ama bunlardan memnun olmayan bir kitle de az değil)

20191021_215910.jpg

Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben de 25 lik olanından sipariş ettim ama henüz elime ulaşmadı. Kol yapmak için kullanılabilir, kıyıdan ince balık için kullanılabilir.

Shibyo

Aktif Üye
Adı
İrfan
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
kuru ceker degeri tavsiye edilene yakin bence iyi ,islakken cekeri daha da artar

musty34

Aktif Üye
Adı
Mustafa erten
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bende 0.25 likten aldım ama henüz kullanmadım.bakalım nasıl performans gösterecek.

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bu verilen çeker değerleri tespit edilirken yapılan test yöntemi ile sizin yaptığınız test yöntemi arasında farklar olabilir.
En önemli fark test için kullandığınız misinanın boyu.
Misinalarda uzama faktörü önemlidir. Hatta çekerek koparma testlerinin tümünde boy önemlidir. Hangi malzeme olursa olsun.
10 cm'lik bir misina ile 2 metrelik bir misina aynı kuvvette kopmayacaktır. 10 cmlik misina 2 kg'lık bir kuvvet karşısında uzama sınırını çok çabuk geçip koparken, 2 metrelik aynı çaplı misina 2 kg kuvvet karşısında uzama özelliğini kaybetmeyeceği için kopmayacaktır.

Bu nedenle iyi niyetle yapmış olduğunuz testin çok doğru sonuçlar vermeyeceğini bilmeniz gerek.