Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ce belgesi sorunsalı

Adı
Hasan DOĞAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba dostlar. 3. Sahibi olduğum 2005 model 345 cm Mursan marka solti model fiber teknemi ve 2013 model 4 zamanlı kısa şaft 9.9 hp mercury motorumu(benim adıma firma tarafından temsili miktarda ve şase nolu faturası mevcut. Ce belgesi yok) denizde yasal bir şekilde kullanabilmem için kayıt ettirmem gerekiyormuş.
Az önce liman başkanlığını aradım ne gerektiğini sordum.
Tekne ve motorun faturaları ve ce belgeleri gerek dedi.
(Teknenin faturası ilk sahibi adına kesilmiş.ce belgesi yok)
Hemen sonra Mursan firmasını arayıp yetkiliyle görüştüm ce belgesi almak istediğimi söyledim. O da bana "devlet ce belgesi şartını 2009 yılında getirdi. Biz o tekneyi 2000-2008 yıllarında imal ettik. O zamanlarda ce belgesi zorunluluğu olmadığı için o modele ce belgesi almadık. Sen de liman başkanlığındaki adama 2009 dan önce imal edilmis edilmiş olduğunu söylersin, zaten faturada da görecektir durumu kurtarabilirsin" dedi. Benim aklıma da yattı ancak!!! Resmi kurumlardaki insiyatif alamayıp pasif kalan "Olmaz bu şekilde YASAK" diyerek kestirip atan kıymetli memurlarımızla karşılaşma ihtimalimden önce sizlere danışmak istedim. Forumda bu konuların üzerinden bayağı zaman geçtiği için tekrar ele almak istedim.

Kayıt yapabilmem için gerekli olan
Ce belgelerini nasıl temin edebilirim.

Fikir ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

onat

Üye
Sıkıntılı bir durum. Liman başkanlığında tanıdık birisi halleder bu durumu ancak.

Eskiden motor CE belgelerini internet üzerinden indirip öyle kayıt yaptırırdık. Şimdi motorla beraber gelen manuel içerisinde tanımlıyorlar ve liman ilgili sayfayı kopartıp alıyor.

mallaca

Aktif Üye
Adı
Halil Barış Ş.
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Kanunlar geriye işlemez düşüncesindeyim. Eğer isterler ise liman başkanlığı 2009 yılı ve öncesi CE belgesi olmayan teknelere bu belgenin nasıl alınacağını açıklaması gerekir.

Ahmet Çevik

Aktif Üye
Adı
Ahmet Çevik
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Merhaba dostlar. 3. Sahibi olduğum 2005 model 345 cm Mursan marka solti model fiber teknemi ve 2013 model 4 zamanlı kısa şaft 9.9 hp mercury motorumu(benim adıma firma tarafından temsili miktarda ve şase nolu faturası mevcut. Ce belgesi yok) denizde yasal bir şekilde kullanabilmem için kayıt ettirmem gerekiyormuş.
Az önce liman başkanlığını aradım ne gerektiğini sordum.
Tekne ve motorun faturaları ve ce belgeleri gerek dedi.
(Teknenin faturası ilk sahibi adına kesilmiş.ce belgesi yok)
Hemen sonra Mursan firmasını arayıp yetkiliyle görüştüm ce belgesi almak istediğimi söyledim. O da bana "devlet ce belgesi şartını 2009 yılında getirdi. Biz o tekneyi 2000-2008 yıllarında imal ettik. O zamanlarda ce belgesi zorunluluğu olmadığı için o modele ce belgesi almadık. Sen de liman başkanlığındaki adama 2009 dan önce imal edilmis edilmiş olduğunu söylersin, zaten faturada da görecektir durumu kurtarabilirsin" dedi. Benim aklıma da yattı ancak!!! Resmi kurumlardaki insiyatif alamayıp pasif kalan "Olmaz bu şekilde YASAK" diyerek kestirip atan kıymetli memurlarımızla karşılaşma ihtimalimden önce sizlere danışmak istedim. Forumda bu konuların üzerinden bayağı zaman geçtiği için tekrar ele almak istedim.

Kayıt yapabilmem için gerekli olan
Ce belgelerini nasıl temin edebilirim.

Fikir ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tek mağdur mümkün değil sen değilsindir. Bir çıkar yolu vardır muhakkak. Hayır derlerse farklı liman başkanlıklarını ara hatta denizcilik bakanlığından ilgili daire başkanlıklarını arayıp görüş sor. Ben MEB de olduğumdan cevapsız kalan sorularımı hep bakanlığı arayıp soruyorum. Kesin bilgi olunca daha bir özgüvenle hareket ediyorum. Bence sorular sor. 2008 öncesi motorlar için uygulama ne? Tek mağdur ben değilimdir diğerlerine nasıl bir uygulama yapıyorsunuz? adam bilmiyorum gibi bir yanıt verirse ya da söylediklerinden emin değilse muhakkak bir çıkar yolu vardır.

Adı
mustafa
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Mevzuat Bilgi Sistemi burda 2009 yilinda cikan yönetmelik mevcut. Memurlara söyleyecek bir seyleriniz olmasi için okumanizi tavsiye ederim. Ayrica aradığınız sorunun cevabı burda bir yerde fakat ben goz attım bulamadim. Ayrica sayfanin sonunda eklere gidin diye bir link de var. Burdanda yonetmeligin atıfta bulunduğu eklere gidebilirsiniz. Kolay gelsin.