hasandogan031
Üye
- Adı
- Hasan DOĞAN
- Kan Grubu
- O Rh Pozitif
Merhaba dostlar. 3. Sahibi olduğum 2005 model 345 cm Mursan marka solti model fiber teknemi ve 2013 model 4 zamanlı kısa şaft 9.9 hp mercury motorumu(benim adıma firma tarafından temsili miktarda ve şase nolu faturası mevcut. Ce belgesi yok) denizde yasal bir şekilde kullanabilmem için kayıt ettirmem gerekiyormuş.
Az önce liman başkanlığını aradım ne gerektiğini sordum.
Tekne ve motorun faturaları ve ce belgeleri gerek dedi.
(Teknenin faturası ilk sahibi adına kesilmiş.ce belgesi yok)
Hemen sonra Mursan firmasını arayıp yetkiliyle görüştüm ce belgesi almak istediğimi söyledim. O da bana "devlet ce belgesi şartını 2009 yılında getirdi. Biz o tekneyi 2000-2008 yıllarında imal ettik. O zamanlarda ce belgesi zorunluluğu olmadığı için o modele ce belgesi almadık. Sen de liman başkanlığındaki adama 2009 dan önce imal edilmis edilmiş olduğunu söylersin, zaten faturada da görecektir durumu kurtarabilirsin" dedi. Benim aklıma da yattı ancak!!! Resmi kurumlardaki insiyatif alamayıp pasif kalan "Olmaz bu şekilde YASAK" diyerek kestirip atan kıymetli memurlarımızla karşılaşma ihtimalimden önce sizlere danışmak istedim. Forumda bu konuların üzerinden bayağı zaman geçtiği için tekrar ele almak istedim.
Kayıt yapabilmem için gerekli olan
Ce belgelerini nasıl temin edebilirim.
Fikir ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Az önce liman başkanlığını aradım ne gerektiğini sordum.
Tekne ve motorun faturaları ve ce belgeleri gerek dedi.
(Teknenin faturası ilk sahibi adına kesilmiş.ce belgesi yok)
Hemen sonra Mursan firmasını arayıp yetkiliyle görüştüm ce belgesi almak istediğimi söyledim. O da bana "devlet ce belgesi şartını 2009 yılında getirdi. Biz o tekneyi 2000-2008 yıllarında imal ettik. O zamanlarda ce belgesi zorunluluğu olmadığı için o modele ce belgesi almadık. Sen de liman başkanlığındaki adama 2009 dan önce imal edilmis edilmiş olduğunu söylersin, zaten faturada da görecektir durumu kurtarabilirsin" dedi. Benim aklıma da yattı ancak!!! Resmi kurumlardaki insiyatif alamayıp pasif kalan "Olmaz bu şekilde YASAK" diyerek kestirip atan kıymetli memurlarımızla karşılaşma ihtimalimden önce sizlere danışmak istedim. Forumda bu konuların üzerinden bayağı zaman geçtiği için tekrar ele almak istedim.
Kayıt yapabilmem için gerekli olan
Ce belgelerini nasıl temin edebilirim.
Fikir ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi