Çeşitli Avlar Için Makina Ve Kamış Tavsiyesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan PATRON
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben bu takımı kurmadan once yaklasık 1 ay arastırma yaptım. oncesınde arastırma yapmadan aldıgım fıyatı ucuz dıye almıstım. kudos 4,00 kamısı daha ılk atısta kırılmasından dolayı cok sorun yasadım gıttı yenısı geldı bıdaha kırıldı falan fılan derken lanet olsun dedım. en sonunda bu takımda karar kıldım . almadan oncede gıdıp av bayılerde kontrol ettım yanı dırek ınternetten bakıp sıparıs etmedım . gıdıp kontrol ettım malzeme kalıtesı olsun kullanıslılgı olsun epey kafa yordum.sagolsun forumdadanda cok kısı yardımcı oldu farklı marka onerılerı olsun dıger bılgılendırmeler olsun foruma bu konuda cok tesekkur ederım. takımı kurdugumdan berı yakaladıgım balık sayısı oldukca ıyı tabı kacırdıklarımı saymıyorum. ama kalıtelı malzeme herzaman bu ıste fark yaratıyor. markalara takılmamak lazım.av yapacagınız bolgeyı ıyı bılırsenız ona gore takım kurarsanız balık yakalama oranınız artıyor. ben kuzey ege bolgesınde taslık ve kayalık meraların cok oldugu yerlerde cıpura karaöz sargoz mercan mırmır vs. tarzı kıyıya yakın dıp balkları ıcın avlanıyorum ve takımımı buna gore kurdum . tavsıye edermısınız dıye soranlara kesınlıkle ederım . 3 parcalı kamıslar hakkında arastırmadayım şuan yuki marka kamıslara bakıyorum okuyorum bakalım kısmet butceyı duzeltebılırsek 2.cı kamıs olarak almayı dusunuyorum

Okuma surf 8k da hemfikir kaldım. Fakat kamış konusunda öncelikle 3 parçalı kamış tavsiyeleri almak istiyorum. Ayrıca hibrit uçlu kamışlar var. Hassasiyet konusunda tubular sörf kamışlara göre daha iyi deniliyor. Sağlamlık konusunda da ayni şekilde iyi midir? Fiyat olarak hepsi çok mu yüksek kalır ortalama bir hibrit uç bulunabilir mi acaba?

Birde balık malzemesi satılan yerlerde vitrinde duran malzemeyi almakta bir sorun olur mu? Teşhir ürünü elektronikte hep kaçındığımız bir durum ama olta makinası alırken fiyatta güzelse değerlendirsem mi? Bunun içinde yorumlarınızı alabilirsem sevinirim.

Birde balık malzemesi satılan yerlerde vitrinde duran malzemeyi almakta bir sorun olur mu? Teşhir ürünü elektronikte hep kaçındığımız bir durum ama olta makinası alırken fiyatta güzelse değerlendirsem mi? Bunun içinde yorumlarınızı alabilirsem sevinirim.
ben makıneyı alırken teshır urunu almadım zaten onu vermıyoruz dedıler depodan kutusunda açılmamış sekılde getırdıler osekılde aldım. fakat kamısı ınternetten aldım. av markette ınceledım karar verdım fakat ınternettekı fıyatı daha ucuzdu o yuzden ordan aldım fakat makınada tam tersıydı. ınternette daha pahalıydı.ıste arastırmak gerekıyor kısaca. sonucta nerden baksanız 1000 tl para verıyorz bır takıma kolay kazanılmıyo bu paralar. o yuzden ıyı arastırmak lazım

Sevgili forumdaşlar okuma surf 8k icin tercihen 3 parçalı surf kamış onerisinde bulunursanız çok sevinirim. Ortalama 125 gr (+-25gr) kurşun kullanılacak. Özellikle surf konusunda acemiliğimi de atana kadar bir anda elimde kalmasını istemediğimden deneme yanılmadan ziyade sizlerin tecrübeleri değerli benim için.

Selamlar, ilk mesajınızda uygun olması açısından 2.el makine baktığınızı belirtmişsiniz, yolunuz düşerse konak civarı balıkçı malzemesi satan yerleri gezin derim, webte internet satış fiyatlarının altında fiyat veriyorlar, 2.el daiwa windcast x5000, okuma raw 2 65 bakınıyordum geçen hafta yolum düşünce makineleri yakından görmek için birkaç mağazaya girdim, 2.el piyasasına yakın fiyat verdiklerini görünce sıfır makine aldım, pazarlık işini pek beceremem belki siz daha uygun fiyatlarada bulabilirsiniz aklınızda bulunsun.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benimde surfcasting için kullandığım 3 parça kamışım var 4,50 caperlan symbios zamanında kullanmasını bilmiyordum 3 sene beklettim kamışı hobiye yoğunlaşınca çok iyi performans aldım tavsiye ederim. Şuanda satışta 4,20 modelleri var bakmanızı tavsiye ederim

Selamlar, ilk mesajınızda uygun olması açısından 2.el makine baktığınızı belirtmişsiniz, yolunuz düşerse konak civarı balıkçı malzemesi satan yerleri gezin derim, webte internet satış fiyatlarının altında fiyat veriyorlar, 2.el daiwa windcast x5000, okuma raw 2 65 bakınıyordum geçen hafta yolum düşünce makineleri yakından görmek için birkaç mağazaya girdim, 2.el piyasasına yakın fiyat verdiklerini görünce sıfır makine aldım, pazarlık işini pek beceremem belki siz daha uygun fiyatlarada bulabilirsiniz aklınızda bulunsun.

Değerli yorumunuz icin tesekkur ederim. Dediginiz gibi birkac firmayla telefon ile gorustum. İnternette gordugumuzden cok daha iyi fiyatlar veriyorlar. Eger sorun olmazsa okuma raw 2 65 icin aldiginiz fiyati ve yer soyleyebilir misiniz? Gercekten guzel bir makine hala da ilgimi cekiyor.

Değerli yorumunuz icin tesekkur ederim. Dediginiz gibi birkac firmayla telefon ile gorustum. İnternette gordugumuzden cok daha iyi fiyatlar veriyorlar. Eger sorun olmazsa okuma raw 2 65 icin aldiginiz fiyati ve yer soyleyebilir misiniz? Gercekten guzel bir makine hala da ilgimi cekiyor.
Dükkanın tam ismini bilmiyorum faturaya bakıp özelden yazıyım size

1 turdakı mısına toplama hızı 100 cm. ve uzerı olan makınalara bakım derım. raw 2 de bu 76 cm. olarak belırtılmıs. surf avcılıgında bosluk vermeden balıgı kıyıya hızlıca getırebılmek bence en onemlı faktorlerden bırısı. ortalama drag gucu 10 kg cıvarında olan 4,6-4,7-4,8 devırlı makıneler ıdealdır dıye dusunuyorum. 5,0 ve uzerı devırlı makınalara bakmayın kılo uzerı balıklarda zorlanırsınız

1 turdakı mısına toplama hızı 100 cm. ve uzerı olan makınalara bakım derım. raw 2 de bu 76 cm. olarak belırtılmıs. surf avcılıgında bosluk vermeden balıgı kıyıya hızlıca getırebılmek bence en onemlı faktorlerden bırısı. ortalama drag gucu 10 kg cıvarında olan 4,6-4,7-4,8 devırlı makıneler ıdealdır dıye dusunuyorum. 5,0 ve uzerı devırlı makınalara bakmayın kılo uzerı balıklarda zorlanırsınız

Haklisin hocam soylediklerinde sadece benim gibi surekli belirli bir av turunu yapmayanlar icin secenekler onemli. Soyle anlatayim, ilk mesajda da soyledigim gibi surf , sazan , jig , tekne bircok av turu var ve ne yazik ki hepsini yapmaktan hoslaniyorum🙂 Surf takimini dediginiz gibi okuma surf 8k makul geliyor. 420 lik surf kamisla yemli beklemeli avlar icin. Sazan avi dar vakitlerimde ve guzel bir ekip toplanmadiginda daha cok sohbet muhabbet olsun, piknik olsun balik bahane olsun diyen arkadaslarla oluyor bende. O nedenle sazan icin baitrunner li makine, sazan sehpasi , profesyonel alarm seti gibi islere girismek istemiyorum🙂 Sazan avi gercekten en pahali av ama zevklidir de. Denemediyseniz siddetle tavsiye ederim.

Raw 2 konusuna gelince makinayi yakin takipte olmamin sebebi jig ve tekne avi. Yine ayni sekilde 2 surf takim varken sazana 3. Takim olarak birde🙂

Bu is bir makina bir kamisla olacak is degil ama 20 tanede toplamak maddi olarak imkansiz. Raw 2 de 65 ya da 55 kafa aklimi karistiriyor. Neden derseniz tekne kamisina takip teknede, jig kamisiyla jigde kullanima 55 lik kafa sanirim gayet uygun. Ama sazana da uydurayim, surf avinda yedek makinada olsun dersem 65 kafa iyi. Jig icin 65 kafa cok mu agir olur? Konunun biraz disinda bir soru oldu ama tecrubeli ustatlarimin da fikrini almis olayim.

3 makina ile surf, tekne , jig ve sazan avi hallolmus olabilir eger dogru secimler yapilirsa sanirim🙂 Bundan fazla tasarruf artik pintilige girer gibi🙂

Back