Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

çinekop nasıl tutulur?

Arkaplan

Üye
Adı
ahmet resul kaplan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Rapala ile çinekop nasıl tutulur tecrübeli abilerden tavsiyeler bekliyorum özellikle attıktan sonra çekerken nasıl çekmemiz misinayı nasıl sarmamız gerekiyor?

B

BS Okuru

Misafir
Özellikle şu dönemde rapala ile çinekop avcılığında mesafe çok önemli. İstanbul boğazı için kullanılan kanalı ( 100 150 metre ) bulmanız gerekiyor. Tabi ki sabah erken saatlerde balık avlanmak için kıyıladığı zaman bu mesafelere erişmeden de balık alabilirsiniz. Bu sizin kısmetinize bağlı.

Sarım olayına gelince balık nazlı ise işiniz zor ama balık aç ise ve merada canlı yem yok ise her tür türlü sarıma atlayacaktır. Ama balık nazlı ise o zaman iş deneme yanılmaya bakar, kimisinde hızlı sararsınız, kimisinde yavaş. Gerisi de nasipten öteye köy yok.

Arkaplan

Üye
Adı
ahmet resul kaplan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
En iyisi görerek öğrenmeniz.Üsküdardan başlayarak boğazı dolaşmanızı tavsiye ederim.
abi sürekli seyrediyorum zaten ama ustalardan tüyolar almanında gerekli olacağını düşündüm yani oltayı toplamakta ciddi maharet var sanırım..Oltaya balık aksiyonu verdirme olayı vs..

scorpion26

Daimi Üye
abi sürekli seyrediyorum zaten ama ustalardan tüyolar almanında gerekli olacağını düşündüm yani oltayı toplamakta ciddi maharet var sanırım..Oltaya balık aksiyonu verdirme olayı vs..
Hiç birşeye gerek yok. Suda balık olsun ve sen o balığın olduğu yere rapalayı at. Gerisini çinekoplar halleder. Geçen ekim kasım gibi bende ilk kez surf ile denedim. Emirganda 170 gr kurşun ve ucuz lineaeffe kamışla 3-4 balık aldım. Devam etsem dahada alırdım ama çok kalabalık olduğu için devam etmedim. Takım dolaşmaması açısından hazır alman ya da bu işte usta arkadaşlardan yardım alırsan iyi olur.

B

BS Okuru

Misafir
Resul kardeşim öncelikle bu işe gönül vereceksen maddiyat ve zaman gibi etkenleri göz önüne alman gerekir,
Balık varken zaten inan ustalik şu bu gibi şeylere gerek kalmiyor hayvan açken önünden boş çarpma bile geçse atlıyor,
Benim sana tavsiyem kendine avlanabilecegin( evinin konumuna göre en uygun ve temiz mera) bir mera seç ve ordaki kısır dönemde bile balık alan ustaları öncelikle gözlemle,tanış sor soruştur ve kaynaşmaya çalış,
Yani sahaya in :) avlanacağın yeri önce keşfet,
Nereye atiyorlar ne kadar bekliyorlar nasil dipten kalkiyorlar ne şekilde aksiyon veriyorlar bunlari teorikte ezberle,
Sonra pratikte öncelikle müsait zamanlarda boş kurşunla atış talimi yap sonrasinda ucuz bluefish gibi maketlerle bir üst levele çıkmayı dene,
Bu süreçte takim,kurşun vereceksin ama üzülme hepimiz bu yollardan geçtik hala daha veriyoruz moralini bozma,
Bu süreci temiz bir merada yaşamayabilirsiniz ama ben en kötüsünden söylüyorum,
Sonrasinda tecrübe kazanarak meraya ve insanlarına alışacaksın,
Balık almaya başladığında zaten elin hem meraya hem balığa da alışacak,
Not: Sana direk şu turda şu aksiyonla şu renkle avlan diyemem çünkü bu balıklar gercekten sanılanın aksine zeki yaratıklardır inan günü gününü tutmaz, meraya göre değişkenlik gösterir,önündeki yeme göre renk seçer taze yemi varsa nazlıdır önünden sahte geçse yerinden kımıldamaz yani anlatmakta olmaz ve tek bir doğrusu yoktur,
Yaşayıp kendin tecrübe etmen gerek,
Üsküdar da avlanırsan balıkta olduğum zaman elimden geldikçe yardımcı olmaya çalışırım,
Her daim Rastgelsin

Moderatör tarafında düzenlendi:

Arkaplan

Üye
Adı
ahmet resul kaplan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Resul kardeşim öncelikle bu işe gönül vereceksen maddiyat ve zaman gibi etkenleri göz önüne alman gerekir,
Balık varken zaten inan ustalik şu bu gibi şeylere gerek kalmiyor hayvan açken önünden boş çarpma bile geçse atlıyor,
Benim sana tavsiyem kendine avlanabilecegin( evinin konumuna göre en uygun ve temiz mera) bir mera seç ve ordaki kısır dönemde bile balık alan ustaları öncelikle gözlemle,tanış sor soruştur ve kaynaşmaya çalış,
Yani sahaya in :) avlanacağın yeri önce keşfet,
Nereye atiyorlar ne kadar bekliyorlar nasil dipten kalkiyorlar ne şekilde aksiyon veriyorlar bunlari teorikte ezberle,
Sonra pratikte öncelikle müsait zamanlarda boş kurşunla atış talimi yap sonrasinda ucuz bluefish gibi maketlerle bir üst levele çıkmayı dene,
Bu süreçte takim,kurşun vereceksin ama üzülme hepimiz bu yollardan geçtik hala daha veriyoruz moralini bozma,
Bu süreci temiz bir merada yaşamayabilirsiniz ama ben en kötüsünden söylüyorum,
Sonrasinda tecrübe kazanarak meraya ve insanlarına alışacaksın,
Balık almaya başladığında zaten elin hem meraya hem balığa da alışacak,
Not: Sana direk şu turda şu aksiyonla şu renkle avlan diyemem çünkü bu balıklar gercekten sanılanın aksine zeki yaratıklardır inan günü gününü tutmaz, meraya göre değişkenlik gösterir,önündeki yeme göre renk seçer taze yemi varsa nazlıdır önünden sahte geçse yerinden kımıldamaz yani anlatmakta olmaz ve tek bir doğrusu yoktur,
Yaşayıp kendin tecrübe etmen gerek,
Üsküdar da avlanırsan balıkta olduğum zaman elimden geldikçe yardımcı olmaya çalışırım,
Her daim Rastgelsin
Eyvallah kardeşim sağolasın, zaten birkaç gündür epey bir takım kurşun vs. patlattım buna rağmen bir şey aldım da sayılmaz 3 5 küçük istavrit dışında ama pes etme niyetim yok zaman buldukça bu işi kovalayacağım..