Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

D.a.m Spezi Stick Zander Spin

yhymskrn

Aktif Üye
Adı
Yahya
Merhaba Arkadaşlar,

Dam Spezi Stick Zander Spin 2,70 20 - 40 gr atarlı bir kamış aldım fiyatı çok uygun geldi ve tabiki Alman markası da olunca (sağlamlık açısından) hemen aldım genel olarak baktığımda orta seviye bir aksiyonu var ve ilgimi çeken çok kaliteli bir dış yapıya sahip bende Daiwa'nın orta ayar bir spin kamışı var ancak ondan daha güçlü duruyor daha kullanmak nasip olmadı kullanan arkadaşlar veya bilgisi olan konuyla ilgili var ise bana görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim

Teşekkürler

amasseia

Aktif Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Bende uygun fiyatlı, yarı yolda bırakmayacak bir kamış bakarken bu kamışa rast geldim ancak hiç bir yorum bulamamıştım. İlk kullanıcı olarak sizi gördüm.
Arşiv olarak bulunsun, biraz daha bahsedebilir misiniz? Kaça aldınız, sağlamlık, malzeme kalitesi... nasıl ve mümkünse fotoğraf da ekleyebilirsiniz memnun olurum.

yhymskrn

Aktif Üye
Adı
Yahya
Ben 180 TL aldım arkadaşımın tavsiyesi üzerine Shimano Catana veya Daiwa alacaktım 300 TL civarı bir bütçem vardı Shimano'nun yeni A serisi hoşuma gitmişti Arakdaşımın Olta balıkçılık ve tekne imalatı üzerine bir şirketti var kaliteli ürünler satar ve işini iyi bilir!! bana Shimano çıkardı işte Daiwa falan aksiyonunu hiç beğenmedik (avda kullanılmadı) daha sonra DAM çıkardı denedik baktık falan aksiyon iyiyidi Medium duruşu malzeme kalitesi çok iyiyidi gerçekten çok beğendik sağlam duruyordu 6 yüzüklü olması hoşuma gitti ancak başlangıç yüzüğü diğer Daiwa spin kamışa göre küçüktü yani bu konu da bilgim yok avantajmıdır yoksa dezavantajmıdır bilmiyorum?

Ben genelde 10 - 30 gr atarlı kamış alırım ve kamışa en fazla vereceğim ücret 300 TL civarıdır Makinaya veririm ancak kamış bilmiyorum tercih meselesi tabiki!! 20 - 40 gr atarlı olması biraz fazla geldi ama yabancı forumlarda ve kendi sitesinde yaptığım araştırmada 10 - 30 gr aralığını asıl çok rahat atabileceğini yazmışlardı deneme yapıcam daha sonra tekrar kullanımı ile ilgili yazarım

Ağılık olarak sitesinde 224 gr diyor ki bu spin için bence ideal bir aralıkta bana da hafif geldi

TEKNİK BİLGİLER:
uzunluk: 270 cm
Taşıma uzunluğu: 139 cm
Atarı: 20-40g
Ağırlık: 224gr
Parça: 2
Güçlü karbon kompozit
UV dayanımlı boya
Makara tutucu üzerindeki metal bağlantılar
Yüksek kaliteli doğal mantardan yapılmış tutamaç (sazan versiyonu için EVA)
Siyah alüminyum oksit halkalar - örgülü için eksiksiz

Son düzenleme:

amasseia

Aktif Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Teşekkürler, güzel bir inceleme oldu. Anlattığıniz haliyle gayet alınabilir duruyor. Atar değerleri ise kişiye, isteğe ve tarza göre değişebilir zaten.

Yanlış hatırlamıyorsam bir de Albastar Spin kamış almistiniz onu naptınız, kullanıyor musunuz?

yhymskrn

Aktif Üye
Adı
Yahya
Albastar Dinamica 2,70 10 - 30 gr atarlı kamışı kullanıyorum yedek olarak şu ana kadar bir sıkıntı olmadı dayanıklı atış aksiyonu iyi wtd aksiyonu gerçekten başarılı ancak daha öncede dediğim gibi çok kötü bir dış kaplama malzeme kullanılmış o yüzden çok kalitesiz duruyor hemen deforme olacak kırılacak gibi bence ikinci yedek kamışınız olabilir veya yeni başlayanlar için kullan at olabilir kırıldımı bozuldu mu üzmeyen cinsten gibi uzun süreli bir kamış asla olmaz!!! veya favori kamışınız!!!

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Ben 180 TL aldım arkadaşımın tavsiyesi üzerine Shimano Catana veya Daiwa alacaktım 300 TL civarı bir bütçem vardı Shimano'nun yeni A serisi hoşuma gitmişti Arakdaşımın Olta balıkçılık ve tekne imalatı üzerine bir şirketti var kaliteli ürünler satar ve işini iyi bilir!! bana Shimano çıkardı işte Daiwa falan aksiyonunu hiç beğenmedik (avda kullanılmadı) daha sonra DAM çıkardı denedik baktık falan aksiyon iyiyidi Medium duruşu malzeme kalitesi çok iyiyidi gerçekten çok beğendik sağlam duruyordu 6 yüzüklü olması hoşuma gitti ancak başlangıç yüzüğü diğer Daiwa spin kamışa göre küçüktü yani bu konu da bilgim yok avantajmıdır yoksa dezavantajmıdır bilmiyorum?

Ben genelde 10 - 30 gr atarlı kamış alırım ve kamışa en fazla vereceğim ücret 300 TL civarıdır Makinaya veririm ancak kamış bilmiyorum tercih meselesi tabiki!! 20 - 40 gr atarlı olması biraz fazla geldi ama yabancı forumlarda ve kendi sitesinde yaptığım araştırmada 10 - 30 gr aralığını asıl çok rahat atabileceğini yazmışlardı deneme yapıcam daha sonra tekrar kullanımı ile ilgili yazarım

Ağılık olarak sitesinde 224 gr diyor ki bu spin için bence ideal bir aralıkta bana da hafif geldi

TEKNİK BİLGİLER:
uzunluk: 270 cm
Taşıma uzunluğu: 139 cm
Atarı: 20-40g
Ağırlık: 224gr
Parça: 2
Güçlü karbon kompozit
UV dayanımlı boya
Makara tutucu üzerindeki metal bağlantılar
Yüksek kaliteli doğal mantardan yapılmış tutamaç (sazan versiyonu için EVA)
Siyah alüminyum oksit halkalar - örgülü için eksiksiz
shimano alt segmentte başarılı değil spin kamışı konusunda.

daiwa legalis ve üstü iyidir.

Dam kullanmadım ama genelde dayanıklı f/p ürünleri çıkartıyorlar.

20-40 gr aralık spinden ziyada light shore jig'e hitap ediyor ama yine de 15 gr lık rapalalar atılabilir.

yhymskrn

Aktif Üye
Adı
Yahya
Selam ben daha çok Daiwa ürünlerini tercih ediyorum ip makina kamış vs vs değişiklik ve deneme amaçlı Shimano markasının kamışını almak istedim ama dediğiniz gibi alt kamış ürünleri başarılı değil tabiki bu kişiden kişiye değişebilir ancak ben beğenmedim ve bana pek uygun gelmedi çok yumuşak bir aksiyonu vardı tercih meselesi

Önerileriniz için teşekkürler

kullandığım kamış; Daiwa Legalis Seabass 2,70cm 10-35 gr

DAM kamış konusunda ise kendilerine mail attım onlardan gelen cvp doğrultusunda; "bazı ürünlerinde Çin'de ve Almanya'da (kendi merkezerinde) üretiyorlarmış Almanya üretimlerini az seviyeye düşürmüşler ancak Çin'de üretilen kamışları test ettiklerini söylediler" benim düşüncem ise Almanya'da üretilen var ise mutlaka alınmalı denk gelirse benim şansıma "Made in Germany" yazıyor tercih edecek olan arkadaşlara bir uyarı olsun!! dikkat edin lütfen!!! Bu arada teknik özelliklere ekleyeceğim öenmli bir durum var "K tipi halka" kullanıyor bilginize...!!!

Son düzenleme:

yhymskrn

Aktif Üye
Adı
Yahya
size bir şey sormak istiyorum; yukarıda özellikleri yazılı olan Dam kamışı 2,70 20 - 40 gr atarlı anladığım kadarı ile Light shore jig kamışı bu kamış ile atar olarak ne kadar önerirsiniz jig? 20 - 40 gr aralığı yani ortalama 20 gr ile 30 gr arası bir jig idealmidir? kamışı yormamak için veya önerileriniz nelerdir?

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
bende spine ilk başladığımda DAM teleskopik spin kamış kullanmıştım bayada işimi görmüştü ozamanlar daha sonra shimano exage ve okuma V system 2 parçalılara geçiş yapınca arkadaşa hediye etmiştim hala da kullanıyor .
DAM bencede F/P ürünü yeni başlayanları üzmez

yhymskrn

Aktif Üye
Adı
Yahya
Dam Spezi Stick Zander Spin 2,70 20 - 40 gr atarlı bir kamış "light shore jigging" ne kadarlık bir ip kullanmalıyım şu anda bende "Duroking 9x 0,16mm PE" ip mevcut spinde baya memnunum bu kamışta veya "lightshore jiggind"'de kullanılabilirmi?