Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Daiwa'dan farklı bir Spin Kamış

murat karahan

Daimi Üye
Adı
Murat Karahan
Daiwa'nın "beyaz prenses" lakaplı bir sahil kamışı vardı. Getirtip kullanmıştım, ilk atışta kaldırıma vurup kırıyordum neredeyse. Fincan görünmüyor ancak uç kısımda bir spiral var. Bu spiral denge merkezini kamışın ucuna yaklaştırdığı için sıkıntı yaratıyor. At-çek kamışlarda da benzer etki gösterecektir. Yılın mühendislik fikri olarak bilim dergilerinden ödül almıştı ancak uygulamada sıkıntı yaratan bir konsept. Yaklaşık 7-8 senedir mevcut bir kamış türü. Tekne kamışı haricinde çok verimli olacağını sanmam.

Horozbina

Daimi Üye
Adı
Bülent
Daiwa'nın "beyaz prenses" lakaplı bir sahil kamışı vardı. Getirtip kullanmıştım, ilk atışta kaldırıma vurup kırıyordum neredeyse. Fincan görünmüyor ancak uç kısımda bir spiral var. Bu spiral denge merkezini kamışın ucuna yaklaştırdığı için sıkıntı yaratıyor. At-çek kamışlarda da benzer etki gösterecektir. Yılın mühendislik fikri olarak bilim dergilerinden ödül almıştı ancak uygulamada sıkıntı yaratan bir konsept. Yaklaşık 7-8 senedir mevcut bir kamış türü. Tekne kamışı haricinde çok verimli olacağını sanmam.
Ben ilk kez gördüm florocarbonlara hiç güvenmesem inanmasam da bu ilgimi çekti.
Bu Mart ayında tekne, kıyı vs yeni birkaç versiyonunu yapmışlar.
Geçmişi olduğuna göre sorunlar çözülmüş olabilir.

murat karahan

Daimi Üye
Adı
Murat Karahan
şu imzandaki böceğe kıl oldum, kovaladım kovaladım gitmedi :)
Daiwa'dan sonra birkaç marka daha benzer ürünlere girişti ama tutmadı, var bir yamukluğu. Misinayı ucundan çıkaracağım diye deveye hendek atlatıyorsun. İçine bir şeyler girmesin diye diken üstündesin. Sıkıntılı bir icat. Çok büyük bir artısı yok, eksileri daha ağır basıyor.