Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Decathlon Jig Hakkında

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Nedim Abi kaç gr bu jig bide hangi renkleri önerirsin decathlon jiglerinden
Benim en çok sevdiğim ve kamış atarına uyanı 20 gr.
Çok iyi erime sahip. 0,25 mono misina ile zorlanmadan 60 metre civarı mesafeye ulaşıyor. İnce bir ip misina ile çok daha fazla olacaktır. 20 gr olandan sarı zebra ve mavi olanı var elimde. Ancak zebra olan glow değil. Glow diye almıştım ama değil.
Bir de zebra 40 gr var elimde ama ağır geliyor kamışa. Karşıdan çok rüzgar olan günler için saklıyorum onu.
10 gr olanlardan da aldım. Pembe, turuncu, kırmızı kafa ve mavi olmak üzere 4 tane de ondan var.

Yalnız 20 ve 40 gr olanlar asistli ve asistsiz olarak iki tip.

20 gr olanların üçlü iğneleri küçük. Geçen gün çok güzel bir levreği kaçırdım bu yüzden. Büyüttüm iğneleri ama iş işten geçti. O yüzden siz alır almaz iğneleri büyük olanlar ile değiştirin.

Ben asistsiz kullanıyorum. Çünkü meralarım takılmaya çok müsait. Avcılığı azalıyor ama asist ile mutlaka takılıyor.
Siz meranızın durumuna göre asistle kullanma durumuna karar verin.

Yalnız jig ile atışlar yaptıktan sonra sahteler ve silikonlar keyif vermiyor. Çünkü o erim mesafesi hiç birinde yok. Halbuki onlar levrek açısından daha avantajlı ama avın %60 ında jig kullanır hale geliyorsunuz. Hele rüzgara karşı atış yapıyorsanız eliniz sadece jiglere gidiyor.

Son düzenleme:

Astek

Üye
Adı
Astek
Bence güzel iyi bir kalıptan çıkma şu an fiyatı biraz artmış ama yinede piyasanın altında detayları çok iyi işlenmiş kıyı için 20 g standart gelir küçükleri lrf için uygun büyük olan tekneden yatay olarak kullanilabilir pembe ve mavi olan levrek denemesi için birebir palamut türevlerindede iş yapar gümüşi ve Fosforlu lüfergiller zargana ve baraküdada iş yapar20190811_161938.jpg 20190811_162024.jpg

Son düzenleme:
Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Pembesi ve mavisiyle bu sene çok verim alan arkadaşım oldu,