Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Deniz Balıkları Avlanma Limitleri (TABLO)

Latif Uğurluçimen

Aktif Üye
Adı
Latif UĞURLUÇİMEN
Sevgili Onur, bu listede
defne yaprağı, çinekop, sarıkanat avlamak serbest. Lüfer biraz yasak biraz sebest.
Kofona ve sırtıkara yakalamak gerek.
Zİra....
12 cm kadar Defne yaprağı
13-17 cm arası Çinekop
18-21 cm arası Sarıkanat
21-30 cm arası Lüfer
31-50 cm arası Kofana
50 cm den yukarısı Sırtıkara...

Böyle bir adlandırma ve sınıflandırma okumuştum forumun bir yerlerinde.

Adı
Onur Özben
Sevgili Latif,

O liste herhangi bir yasak listesi değil, okumuş insanların çalışmalar sonucu vardığı tahmini üreme boyları.

Mevcut yasalara göre, ucundan da olsa çinekop avlama hakkına sahibiz.

Bülent abinin başka konularda da bahsettiği ve benimde özen göstermeye çalıştığım yazılı olmayan ama birşekilde uymamız gereken vicdani sirküler adına bu tabloyu ekledim.

Belki bundan sonra yasal olmasına rağmen 15-20 cm arası çipuraları, 18-30 cm arası levrekleri ve bazı başka türleri, en azından 1 defa yumurta bırakmaları için salan kişiler olur.

Sonuç olarak tahminimce çoğumuzun hedefi sürdürülebilir balık avcılığı ve bu hedefe ulaşmanın tek yolu, her balığa en az 1 defa yumurta bırakma şansı vermektir...

Faruk Usta

Daimi Üye
Adı
Faruk
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Sevgili Latif,

O liste herhangi bir yasak listesi değil, okumuş insanların çalışmalar sonucu vardığı tahmini üreme boyları.

Bülent abinin başka konularda da bahsettiği ve benimde özen göstermeye çalıştığım yazılı olmayan ama birşekilde uymamız gereken vicdani sirküler adına bu tabloyu ekledim.

Belki bundan sonra yasal olmasına rağmen 15-20 cm arası çipuraları, 18-30 cm arası levrekleri ve bazı başka türleri, en azından 1 defa yumurta bırakmaları için salan kişiler olur.

Sonuç olarak tahminimce çoğumuzun hedefi sürdürülebilir balık avcılığı ve bu hedefe ulaşmanın tek yolu, her balığa en az 1 defa yumurta bırakma şansı vermektir...
Onur cum güzel özetlemişsin ellerine sağlık ,aynen katılıyorum :)

piroglu52

Üye
Adı
Bülent YAZKAN
Serkan bey ellerinize sağlık, bu gün resmi liste benim de elime geçti,özellikle levrekteki boy uygulaması dikkatimi çekti,o boyuttaki bir balığı tutup çantaya atan yoktur diye düşünüyorum,levrek boyutu bence 30 hatta daha fazla olmalı,yoksa bizim hamsi gibi olur sonu Allah korusun, amacımız trofeyse bırakalım da trofe olsunlar,herkese rastgele.

Latif Uğurluçimen

Aktif Üye
Adı
Latif UĞURLUÇİMEN
Sevgili Latif,

Bir çok insanın ömrü boyunca yakalamadığı kadar çok balığı suya bırakmışımdır. Özellikle serranları. 40-50 cm. boyunda ve bir çok forumda sayfalarca tebrik yazıları yazılacak büyüklükte serranların süzülerek merasında kaybolduğu videolarım var arşivimde.
Vermiş olduğunuz örneklemeler ne kadar doğru veya yaklaşık olursa olsun, paylaşmaya değer ve öğrenme/öğretme yolunda bir kırıntıdır. Sayenizde biraz ironik ve ne kadar yanlış olduğunu anlatmaya çalıştığım pomatomus saltatrix bizde iki karıştan küçükse yavru lüfer, büyükse lüferdir.( benim karışım 22 cm.) Balık soyuna kibrit suyu sıkanların uydurduğu bu lakablar bizler tarafından kullanılmamalıdır. Bölerek, isimlerini çoğaltmak kafa karışıklığından faydalanıp yıllarca 14 cm hayvanları katletmelerine sebeb oldu. Sokağa çıkın ve çinekop ile lüfer akrabamı diye 100 kişiye sorun sadece size 2 kişi bu aynı balık diyecektir.