DENIZ,GÜN BATIMI VE LAKERDA...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan coner
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Karadeniz,Marmara palamutu candır.
Aslında denizle alakalı değil saroz toriği litarütürde geçen,
Lodos balığı ile ilgili üst,üste lodos yiyen balık yavan oluyor.
Poyraza bağladımı çıkış yapan balık kendini topluyor.
Arkadaşlar kendi lakerdamı temizlerken inanın belki 9 kere sıcak su ile ellerimi yıkadım bıçak elimden kaydı.
Demem o ki balık etli ve çok yağlı idi derin soğuk akıntı balığı idi.
Palamut su üstü yaptıkça rüzgar,dalga yer lezzet kaybeder.
Aslında lakerda torikten olur,bakmayın biz kendimizi kandıyoruz.
Dedemin öğretiği 2 cümle,
Suyun huyu,(coğrafi etkenler,rüzgar vs)
Balığın suyu...
Avlanmakta ve lezzetli balığı yemekte bu iki cümlede gizli...
Çocukken rum komşularımz. lakarda zamanı bu şarkıları dinlerlerdi....

Usta o balık, o şarkılar, hani ya yanında dereotlu çirozu? Şaka bir yana bizim deyimimizle yeme de yanında yat. Yarasın.

Doğrusunu söylemek gerekirse yenecek gibi bile olmuyor yani lakerda ile uzaktan yakından alakası yok. Sıfır yağ.
Ha farklı sürü girmiş olup yağlı balıksa bilemem tabii ama sanmıyorum. 2 sene hem olta hem balıkçıdan alınma balıkla yaptım. Olmuyor.
Olması için bir tavsiyen var mı? Süre olarak vs.

O balıklardan olmaz. Hala kaldıysa iri palamut veya halden karadeniz-marmara toriği al derim. Tane 150-200 ₺ olur genelde. 100₺ altına satılanlar saros toriğidir. En olmadı balıkçıdan hazır lakerda 🙂
KEndi avladığımla yapmak istedim. Neyse bakacağız artık oldu oldu olmadıysa yapacak bir şey yok 🙂

Afiyet olsun eşref abı kendı adıma konusucak olursam palamutun tadını hıc begenmıyorum gercı balık yemesını oyle cok sevmıyorum yersem cınekop , sarıkanat , lufer ve hamsı yıyorum he bırde nısan ayı ılk cıkan ıstavrıtlerı yıyorum.

Back