Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Deniz kabukluları ve Kabuklu Balık Yemleri.

Surffishing

Daimi Üye
Katılım
30 Nis 2010
Mesajlar
4,675
Tepkime puanı
116
Puanları
38
Yaş
51
Konum
Balıkesir
Adı
Erdal
Sülünez

Bu yem balıkçılar arasında en bilinen yemlerin başında gelir.Ege ve marmarada pekçok yerde bulunan sülünez özellikle kumlu ve sığ olan bölgelerde yaşamaktadır.Kabuğu kolayca kırılarak kullanıma hazır olan sülüne özellikle karagöz,çipura ve mırmır gibi balıkların avında kulanılmaktadır.
Sülünezin olduğu bölgede gözle yapılacak kontrolle bulunup,bulunmadığı kolayca anlaşılır."8" şeklinde olan dum yüzeyindeki delikleri ile kendini ele verir.Çıkarıması bol olan yerde kürekle mümkün iken genellikle 3-4mm çapında ve ucu ok şeklinde yapılmış şişlerle çıkarılmaktadır.


sulunez.jpg

Madya


Madya ,salyangoz türünde ve özellikle Egede bol olarak bulunan bir kabuklu yemdir.Farklı derinliklerde otluklar arasında,kayalıklar arasında ve daha pekçok yerde bulunabilir.Madya sert kabuğu çekiç yada benzeri bir aletle kırılarak kullanılır.Kırılan kabuğun içinden çıkan yem beyaz ve sert yapılı olup küçük balıklar tarafından parçalanamadığı için Amatörlerin favori yemi olmuştur.Kabuğunun sert oluşu onu diğer pekçok canlıya av olmaktan kurtarabilir.Bu özelliklerinden dolayı özellikle Çipura ve Sargoz (baltabaş) avlarında tercih edilir.Biline pekçok türü bulunmaktadır


madya.jpg

Midye


Midye Özellikle Marmara ve Karadeniz olmak üzere Kuzey Egedede bol bulunan bir yemdir.Kayalık bölgelerde kayaların üzerine tutunarak yaşayan bu canlı hem oltacılar arasında yem olarak hemde farklı yapılış yöntemleriyle bir yiyecek olarak bilinir.Kolay ve bol bulunmasının yanı sıra oltaya kolayca takılmasıda balığa yeni başlayan amatör balık avcılarının gözde yemi olmasına sebep olmuştur.Midye pekçok türün avında kullanılabilen bir yemdir.Özellikle ispari,karagöz ve mırmır avında sıklıkla tercih edilir.


midye.jpg

Pina


Pinalar denizlerimizin dev kabuklularıdır.Boyları 80cm'ye kadar büyüyebilen bu canlılar aynı zamanda uzun ömürleri ilede bilirler.Deniz dibinde kumda sabit olarak yaşayan bu canlıların ekolojik dengeye olan katkıları ve azalmaları nedeniyle avlanılması yasaklanmıştır.
Miidyeler ile akraba olan bu canlının yaşam şeklide midye ile benzerlik gösterir.Devasa iki kapağın içinde yaşayan pinalar tehlike anında kapanarak kendilerini korurlar.Yem olarak kullanımı verimli olmayan bu canlı pekçok süs eşyası yapımında kulanılmıştır.


Pina.PNG

İstridye


İstridyelerde tıpkı midyeler gibi genellikle taşlar üzerinde yada yakınıda yaşarlar.Lezzetiyle damak tadımıza hitap ederken verimli yem oluşuylada oltacılar tarafından kullanılmaktadır.Kabukları açıldığında içlerinden çıkan kısım kolayca iğneye takılabilir ve özellikle Karagöz,sarpa gibi taş balıklarının avında verimlidir


istirdye.jpg
 
Katılım
28 Haz 2017
Mesajlar
568
Tepkime puanı
1,050
Puanları
93
Yaş
39
Konum
kuşadası
Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Bu nedir bilen var mı?
IMG_20190727_150924.jpg IMG_20190727_150913.jpg