Orhan Küçükbiçmen
Daimi Üye
- Adı
- Orhan Küçükbiçmen
Çok teşekkürler sevgili şeref kardeşim, derinliklerde gizem dolu olduğuna inanıyorum, her derinlikte ilk başta balıklar büyüyor ve daha çok şeşitli balıklar oltamıza geliyor, derin sularda tek sıkıntı takımın dibe inene kadar geçen zaman ve tekrar geri yukarı çekerken veren yorgunluk, bunda sonra daha çok derinlere bakmaya , değişik derinliklerdeki taşları aramaya karar verdik, bunun içinde daha evvel almış olduğum elektrikli derin su kamışı, bu kamış ile 250 300 metre sularda balığı arayabiliriz, benim burada hedef balığım büyük mezgitler bakolarus yani buranın tabiri ile bakolar alacaktır, bana arkadaş olan sevgili ağabeyim Conta Mustafa kaptan da her ne kadar frofi bir balıkçılık geçmişi olsada olta ile tutulan balıktan inanılmaz mutlulk duymakta ve çocuklar gibi sevinmekte, bereber yaptığım avlar gerçekten neşe ve sevgi içerdinde geçiyor, hayatımın en güzel anlarını yaşıyoruz, birbirimizi sevmemiz ve birbirimize gösterdiğimiz saygımız hele balıklar tekneye gelince çocuklar gibi bağırışlarımız,Tebrikler Orhan Abi ve tabii Conta Kaptan
Derinlerin güzellerine selam olsun.
çok değişik takımlar hazırladık bunlar FC lider misinalar ile donatılmış, iğneler ise dünyanın en iyi markalarında birisi olarak tanınan Canella 2/0 3/0 hatta çok derinliklerde 4/0, son Conta kaptanın aldığı 7.750 kg Sinariti banamısın bile demeyip çekmesi, işte derin suları hazırlıklarımız tamam şimdi havaların biraz daha yumuşamasını bekliyoruz.
Bu derinliklerde kullanacağımız yem fortföyümüzüde zenginleştirdik, derin su avının çok sağlam yemlerle yapılmasının çok önemli olduğunuda belirtmek isterim, bunlardan bazıları, taze sardalya, taze kanlı kolyoz, özel hazırlanmış ithal uskumru, taze karides, taze canlı sülünez, yakında canlı madyalar geliyor onlarıda deneyeceğiz, işte bu bilgleri ve tecrübelerimizden birikenleri sizlerle diğer amatör balıkçı arkadaşlarımız, kardeşlerimizle paylaşıyoruz buda bizleri çok mutlu ediyor, tabi burada baktığımız zaman üyelerin % 90 İstanbul ve çevresinin Marmara da balık avı yapan ve daha ziyade sadece kamışla avlananlar kıyı balıkçılarının olduğunu görmekteyiz, ama Akdeniz ve Egede yapılan sırtı avlarına ve derin su mercan avlarına da zamanla ilgi göstereklerine inanıyorum.
Her gün fırsat buldukça denizde olmak ve balık avlamak çok güzel bunula beraber her yapılan av, her tutulan balıkta bizlerin tecrübelerimizin üzerine biraz daha koyuyor, bu biriken bilgi ve tecrübeleri sizlerle paylaşmanın diğer kişilere de bir nebze faydalı olmanın ne kadar değerli bir olgu olduğunu ve bizleri ne kadar çok mutlu ve huzurlu ettiğini söyleyebilirim,
Sevgili Şeref kardeşim Sivrice sabah sohbetlerinde bu gün seninle idik, inşallah başını ağırmamışımdır,