Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Deniz'in sultanları

CAHİT ACUN

Daimi Üye
Adı
CAHİT ACUN
Deniz anamla nihayet dün gece buluşabildik.Bana oldukça kırgındı.Eğildim,yüzümü ona sürdüm.Oda bana dalgasını gönderip sevgisini gösterdi..Hasret giderdik,anamla..Çok şikayetçiydi.Şikayetlerini bir bir sıraladı bana."Yeni doğurduğum küçücük yavrularımı bana iade etmiyorlar" şikayeti en çok üzüldüğü serzenişiydi."Onlara söyle, artık akıllansınlar,bu vurdum duymazlıklarına son versinler" dediğinde ise çok sinirliydi.Vurdum duymazlara duyurulur.Deniz anama onu üzmeyeceğimize dair ellerimi onun yüzüne sürerek sözverdim.Sözümde de duracağım.Bu sorumsuzlarla sonuna kadar mücadelem devam edecek..

Gece avlak yerim oldukça sessizdi.Benimle birlikte sevdiğim iki kardeşim daha vardı. Oltalarımızı suya indirdiğimizde hava kararmak üzereydi.İlk vuruşu ben aldım.Hani o Tak..tak..tak..sesiyle o müthiş vuruş.Onu avladığımda, iğneden çıkarırken bana bakışı muhteşemdi.Gururlu ve asildi.Sanki o kazanmış gibi, beni hiçmi hiç iplemiyordu.Özlemişim deniz anamın ayrıcalıklı evladını.Onu öperek şanına yakışır bir şekilde kovama koydum.Dahasonra diğerleri,diğerleri..Uzun bir süre mücadelemiz devam etti bu muhteşem asalet mümessili ile..Bazen o kazandı,bazen de ben.Deniz anama söz verdiğim gibi,Çinekoplarını ona iade ettim.Yine karşılaşmak üzere ona Allahaısmarladık deyip evimin yolunu tuttum.

Sevgili arkadaşlarım,size kullandığım takımdan da söz etmek istiyorum.Hafif kurşunlu yemli gezdirme yaptım.Köstek uzun ve ucunda bağlanmış peşpeşe iki iğne.İğnelerin hemen arkasında mantar.Bu kösteği makinadan gelen klipse bağladım .Aynı klipse kurşunda taktım.Kurşun ağırlığım akıntının durumuna göre değişti ama 50 gramın üstüne çıkmadım.Oltamı ileriye doğru atıp,dibi bulduktan sonra makina kolunu yavaş yavaş çevirerek dipten gezdirme yaparak,yeme hareketlilik getirdim ve başarılı bir av yaptım. Misinamın ip misina oluşu,esnek olmayışından dolayı balığı avlamada başarı oranımı oldukça artırdı.İğnelerimin damaklı oluşu ise balığı kaçırmama olanak tanımadı.İğnelerin hemen arkasına koyduğum mantar,yemin dibe oturmasını engelleyerek,avda başarı oranımı yüksellti.Spin kamış kullanarakta yorulmadım.

Sizlerede başarılı avlar diliyorum.

Kullanılan takım...
Kamış...Daiwa Jigcaster 10-60 atarlı spin kamış..
Makina...Shimano Sustain 5000 FE
İp misina...Spiderwire Ultracast Ultimate Braid
İğneler....Mustad 1/0
Klips ve Fırdöndüler..Okuma
Beden misinası..Okuma Shotaı 0.26 Florocarbon misina
Kurşun..30-50 Gram fırdöndülü kurşun

Moderatör tarafında düzenlendi:

Aybata74

Daimi Üye
Adı
Gökhan Polat
Bende diyordum Cahit abimiz nerelerde bu dişli familyasında :) Yine güzel bir teknikle harika balıklar almışsın abi, özlemişiz seni ve karelerini,
Bu av da her zamanki gibi yakışmış,
Bereketli olsun...

ragıp oy

Aktif Üye
Adı
Ragıp Oy
Cahit abi ellerinize sağlık, tebrik ederim. Şu senin duyarlılığın herkese ders olmalı. Balık avınızla ilgili tüm detayları sabah Altuğ arayınca öğrendim, açıkçası oldukça da imrendim :)

Avlarınız bereketli olsun.

Selamlar

mahmutignak

Daimi Üye
Adı
mahmut ignak
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Arkadaşlarınızla güzel bir av gecesi geçirmişiniz.Bereketli avlarınızın devamını dilerim.Ellerinize sağlık.Afiyet olsun

Ümit

Daimi Üye
Adı
Ümit Özdemir
Tebrik ediyorum Cahit abi, denizana yine sevgisini ve güzellerini sizden esirgememiş, sizede bu güzel raporu hazırlatmış, özlemiştik güzel sunumlarınızı, devamını bekliyoruz.

hunter

Daimi Üye
Gold Üye
Adı
Mustafa
Cahit abim hoş geldin. :)

Özledik be abim seni,harika raporla dönmüşsün maşallah,devamları dizi halinde gelir artık senden.
Özletme kendini abim.

frenist

Daimi Üye
Adı
Cihan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Ellerinize sağlık, afiyet olsun. Ben anlattığınız takım hakkında bir soru sormak istiyorum. Çünkü anlattığınız takım, klasik mantarlı takımdan pek farklı gelmedi bana yada ben kafamda tam canlandıramadım. Mantarlı takımdan farkı nedir?

Saygılar.

Mustafa Adak

Aktif Üye
Adı
Mustafa ADAK
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Abi ellerinize sağlık. Duyarlılığınızla bize örnek oluyorsunuz. Müsadenizle bir sorum olacak, Yem olarak istavriti fleto yapıp uyruktanmı taktınız?

echoes

Aktif Üye
Adı
Murat Tunalı
Çok güzel bir av gerçekleştirmişsiniz Cahit Abi.Devamını dilerim.

helaldılı

Daimi Üye
Adı
adem demirtaş
Kan Grubu
O Rh Negatif
Abi tebrikler sultanlardan bu kadar uzak kalmanın umarım haklı bir nedeni vardır.Anlatımında sultanlarda harika afiyet olsun.