Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Derinliği Bilinmeyen Merada Şamandıralı Eşkina Avı Için Derinlik Tespiti Hakkında ?

kafican

Üye
Adı
Kafi can Akın
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba. Bu hafta cumartesi Şilede istavritten sonra eşkina denemek istiyorum.
Zira zıpkıncı arkadaşların geçenlere buradan akşam üstü 2 adet trofe eşkina aldığı söylentileri mevcut.
Hayatımda da ilk defa eşkina tutmayı deneyeceğim. Buralarda meraların tam derinliklerini bilmiyorum. Sadece liman arkasında kefale dip atmışlığım var, orasının da bayağı derin olduğunu biliyorum o kadar. Ancak dip kayalık mı yoksa kayanın ağzında hemen kumluk mu hiçbir bilgim yok.

Yavaştan mera derinlik tespiti yapmak istiyorum ama bunu suya girmeden ya da tekneden daldırıp ölçmeden ona göre şamandıranın stoperini nasıl ayarlayabilirim?
Bir de şamandırayı boş verip direk dip atsam mı diye de düşünüyorum eşkina için. Aynı İzmir kordon veya alsancak civarında çipuraya attığımız gibi. Lakin eşkinanın davranışı buna uyar mı ? Zil ile bekleme yapabilir miyim? Herkez yemle oynamadığını , ani vuruşlar yaptığını söylemekte. Ne gibi bir yöntem izlemem gerekiyor mera derinliğini bilmeden?
Yarım ederseniz çok sevinirim. Hayırlısı ile bu akşam teke ve ufak yengeç için tuzakları kuracağım. Umarım cumartesiye kadar bir öneri bulabilirim.

korayb3406

Daimi Üye
Adı
KORAY B.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Navionics isimli programdan sizin için şile bölgesinin derinliklerine baktım. Siz de daha detaylı inceleyebilirsiniz.

Screenshot_20190703-135835_Chrome.jpg

Klasik 3'lü dip takımı atabilirsiniz. Tek takımı feda edersiniz. Deneme yanılma ile dip ve şamandıralı için karar verirsiniz.

Melih Peker

Daimi Üye
Adı
melih
Kan Grubu
B Rh Pozitif

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba. Bu hafta cumartesi Şilede istavritten sonra eşkina denemek istiyorum.
Zira zıpkıncı arkadaşların geçenlere buradan akşam üstü 2 adet trofe eşkina aldığı söylentileri mevcut.
Hayatımda da ilk defa eşkina tutmayı deneyeceğim. Buralarda meraların tam derinliklerini bilmiyorum. Sadece liman arkasında kefale dip atmışlığım var, orasının da bayağı derin olduğunu biliyorum o kadar. Ancak dip kayalık mı yoksa kayanın ağzında hemen kumluk mu hiçbir bilgim yok.

Yavaştan mera derinlik tespiti yapmak istiyorum ama bunu suya girmeden ya da tekneden daldırıp ölçmeden ona göre şamandıranın stoperini nasıl ayarlayabilirim?
Bir de şamandırayı boş verip direk dip atsam mı diye de düşünüyorum eşkina için. Aynı İzmir kordon veya alsancak civarında çipuraya attığımız gibi. Lakin eşkinanın davranışı buna uyar mı ? Zil ile bekleme yapabilir miyim? Herkez yemle oynamadığını , ani vuruşlar yaptığını söylemekte. Ne gibi bir yöntem izlemem gerekiyor mera derinliğini bilmeden?
Yarım ederseniz çok sevinirim. Hayırlısı ile bu akşam teke ve ufak yengeç için tuzakları kuracağım. Umarım cumartesiye kadar bir öneri bulabilirim.
Eşkinaya atan arkadaşlar genelde klasik ikili dip oltası kullanıyorlar.
Yanlış anlaşılmasın izmirde çupraya atılan gibi değil. Bildiğiniz iki adet köstekli takım.
Yenikapıda mantarlı atanlar ise alışkanlıklarına göre iki şekilde atıyorlar.
1- Direk makinadan gelen misinaya veya ipe ince bir stoper sonrasında şamandıra sonrasında fırdöndü. Fırdöndüden sonra hedef balığa göre değişen kalınlıkta misina ve köstek ve iğne. Kurşun en altta. Mesela 20 gramlık bir şamandırada yine 10-15 gramlık en alta kurşun. Eğer takımı suya attığınızda şamandıra suyun üstünde yan yatıyor ise şayet kurşun dibe oturmuştur. Şamandırayı stoper ile birlikte fırdöndüye doğru yaklaştırıp bedeni kısaltacaksınız. Ne zaman şamandıra yüzmeye başladı doğru derinliği buldunuz demektir.
Bir diğer konuda eşkinaya çalışan arkadaşlar genelde yem olarak canlı teke kullanıyorlar. Olmadı canlı borukurdu kaya kurdu. Bulamazsanız eğer midyeye talim..

D289BBAA-7475-4199-AD2F-771753C2F58F.jpeg