Drop Shot Tekniği

Sizce bu teknik avlarınızda fark yarattı mı?

• evet

• hayır

• Toplam katılım
    11
Drop shot u yemli yapsak nasil olur acaba

Bu sistem daha çok göl için mi?

Sanirim bu sistemle avlanan pek arkadaşımız yok?

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Göl değil tuzlu suda da kullanan var ama canım ülkemize lrf malzemeleri bile son 2 senedir adam akıllı gelmeye başladı, bu drop shot için herhalde daha bekleyeceğiz 😀 ben lrfde jigheade teke taktığımda hiç boş dönmedim mırmır bayılıyor o sisteme ancak normal yemli sistemde taktığınız gibi takarsanız olmuyor

Mehmet bey , ben de dropshot kurşunu bulamayınca oturup basit bir kalıp yapıp klipsi de aliexpress ten getirip kendim doktum. 1,5 -2 gr. 4 gr. 7 gr. 10 gr. Olacak sekilde kalipar yaptım. Gerçi henüz kullanma fırsatı bulamasam da mlz hazırlık aşaması tamamlanmış oldu. Foto yüklemeyi basaramadim.
Kalıbı neyle yaptınız acaba?

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kalıbı neyle yaptınız acaba?

Resimlerde de görüldüğü gibi Alüminyum Profili işlemek suretiyle yaptım. Al.profili tezgah ustu matkap ile farklı çaplarda islemek suretiyle farkli agirliklarda kursun icin kalıp yapmak mümkün.
61a0607e391d3dd9de41c44dbdc2f5dc.jpg
d722a3166b5ebc5efc4bf0fc52f0cd2c.jpg

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Resimlerde de görüldüğü gibi Alüminyum Profili işlemek suretiyle yaptım. Al.profili tezgah ustu matkap ile farklı çaplarda islemek suretiyle farkli agirliklarda kursun icin kalıp yapmak mümkün.

Elinize sağlık...

Teşekkürler.

Sanırım Türkiye'de bu tekniği kullanan fazla avcı yok, bu yüzden forumda yapan var mı diye konusunu açtım.

1)Şimdi bu teknikte en alta drop shot kurşunu değil de kıstırma taksak aksiyona bir eksisi olur mu? (drop shota özel kurşundaki klipsin düğümsüz, misinayı kıstırmalı olduğunu biliyorum ama maalesef 1-1.5 gr lrflik olanlarını bulamadım)

2) İğnenin derinliğini ayarlamak için her seferinde yeniden bağlamaktansa stoper kullanımı çok mu abes kaçar?

3) Gene 1. soruyla alakalı olarak, kıstırma taktığımızda kurşun döndükçe malum fırdöndü olmadığı için silikon da dönecek fırıl fırıl, bunun önüne nasıl geçeriz, en minik fırdöndülerden alıp kıstırmayı ona taksak bir çözüm olabilir mi?

İlginiz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. Bu drop shot olayında her türlü bilgiye açım aklınıza gelen her türlü tüyoyu yazabilirsiniz. Teşekkürler 🙂
1.fark yaratmaz önemli olan ağırlığı

2.drop shot kurşunu koşturma özellikli olduğundan bağlamaya gerek Yok ama pahalı olduğundan, ben zeytin kurşuna önlü arkalı stoper takıyordum , takılınca stoper kursunu bırakıyordu

3.drop shot tekniği açısından çok dönmeye yol açmaz durgun suda dipte zıplatacağınızdan çok sıkıntı olacağını sanmıyorum

Benim açtığım bir konu olması lazım drop shot ile ilgili nasıl bağlanır ve pratik çözümler üzerine.

Drop shot da kurşun ve kanca arası mesafeyi ayarlamak önemli akıntı bunu etkiliyor,mera sığ mı derin mi?

Sonuçta dik durmuyor yaklaşık 45 derece eğimle duruyor misina yani 10 cm mesafe bırakırsanız kancaya bağlı kurt nerdeyse zemine temas eder.akıntı varsa aksiyonu bozulur.

Ayrıca kancanın uç kısmı yukarı yani size doğru bakacak böylece kuyruk aksiyonu daha gerçekçi olur kurtun.

Kurt biraz uzun olmalı ki kuyruk hareketi gerçekçi olsun , kanca kurta gömülü olmalı takılmasın diye , o yüzden offset kanca kullanın, kanca misinada asılı duracak köstek olmayacak

Ben bu tekniği daha çok mesafe gereken durumlarda ve kayalık zeminde kullanıyorum, 5gr ideal mesafe için ama 3,5 gr ile daha gerçekçi aksiyon olur .

Unutmayın kurşun ne kadar ağırsa kurt o kadar hızlı dibe iner ve avcılığı düşer , balık gerçek olmadığını anlar

1.fark yaratmaz önemli olan ağırlığı

2.drop shot kurşunu koşturma özellikli olduğundan bağlamaya gerek Yok ama pahalı olduğundan, ben zeytin kurşuna önlü arkalı stoper takıyordum , takılınca stoper kursunu bırakıyordu

3.drop shot tekniği açısından çok dönmeye yol açmaz durgun suda dipte zıplatacağınızdan çok sıkıntı olacağını sanmıyorum

Benim açtığım bir konu olması lazım drop shot ile ilgili nasıl bağlanır ve pratik çözümler üzerine.

Drop shot da kurşun ve kanca arası mesafeyi ayarlamak önemli akıntı bunu etkiliyor,mera sığ mı derin mi?

Sonuçta dik durmuyor yaklaşık 45 derece eğimle duruyor misina yani 10 cm mesafe bırakırsanız kancaya bağlı kurt nerdeyse zemine temas eder.akıntı varsa aksiyonu bozulur.

Ayrıca kancanın uç kısmı yukarı yani size doğru bakacak böylece kuyruk aksiyonu daha gerçekçi olur kurtun.

Kurt biraz uzun olmalı ki kuyruk hareketi gerçekçi olsun , kanca kurta gömülü olmalı takılmasın diye , o yüzden offset kanca kullanın, kanca misinada asılı duracak köstek olmayacak

Ben bu tekniği daha çok mesafe gereken durumlarda ve kayalık zeminde kullanıyorum, 5gr ideal mesafe için ama 3,5 gr ile daha gerçekçi aksiyon olur .

Unutmayın kurşun ne kadar ağırsa kurt o kadar hızlı dibe iner ve avcılığı düşer , balık gerçek olmadığını anlar

Selam eğer isterseniz Aras kargo ile hediye göndereyim
01983af83111682cc4ba63b912a89200.jpg
c3959360e18a9976b29744ec45d6fe4c.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Back