Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Dubleks daire alınır mı ? Oturan var mı ? Yorumlarınız !

• Konbuyu başlatan BS Okuru
  • Başlangıç tarihi
B

BS Okuru

Misafir
Gazi abi eğer ısı yalıtımı yoksa yaz-kış çok sorun yaşarsın ısıtması çok zor oluyor.. Ayrıca temizliği de çok zor Annemden biliyorum haftalar sürüyor gerçi bizim ev alt kat 3+1 üst kat 3+1 biraz büyük.. :) bence kalabalık aileler için birebir dubleks daireler. ayrıca yatırım amaciyla da alınabilir.. Ama şuan zaman tasarruf zamanı küçük ev akımı diye bir şey var yurt dışında millet büyük evlerini kiralayıp küçük ev yaptırıyor topu topu 45 m2 yaşıyorlar tasarruf amaçlı.. Balkonu büyük orta katlardan bir ev al.. Simdiden hayırlı olsun Rabbim kaza bela vermesin..

ayhan arıkan

Aktif Üye
Adı
Ayhan ARIKAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Evlendikten sonra ilk evim dubleksti. Çocuk olacağı icin başka bir eve geçtik.
Çocuk icin tehlikeli olduğunu düşünüyorum.
Düz ayak daire daha pratik bence.

Sent from my iPhone using Tapatalk

B

BS Okuru

Misafir
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Üst katta alt katı aratmayacak şekilde bir adet banyo tuvalet ve mutfak bulunmakta. Üst kattaki bir odayı yatak odası diğerini de çocuk odası yaparız diye kafamızda planlar yapmaktayız.

Doktor oğlumun 15 dereceden yukarı evde oturmasını yasakladı. Geçtiğimiz kış evde hiç kombi yakmadığımız halde evi soğutmak için camları vs. açıyorduk. Şimdi bu evde de kışın bu konuda sıkıntı çekeceğimizi düşünmüyorum. Beni tek düşündüren çatının damlatması, böyle bir şey olur da eşyalarım vs. zarar görür ise çok üzülürüm.

Akşam teravih çıkışında müteahit ile ortak bir arkadaşımız var ona mesaj yazdım. Eğer ödeme konusunda 1 yıl süre tanırsa şayet dubleks daireyi tercih edeceğimi söyledim.

Şuan ki evim 2 +1 ve ben sürekli evde olan, evden çalışan birisiyim. Böyle olunca çocuğun odasını gasp etmiş oluyorum, oda zavallım yatak odasında küçük beşikte yatmak zorunda kalıyor.

Eğer dubleks daireyi tercih edip alabilirsem sezonda bereketli bir av sonrasında inşlallah mangala beklerim. :)

GECEGEZEN

Aktif Üye
Adı
SÜLEYMAN GÜLTEN
Herzaman dubleks daire tavsiye ederim Allah herkese almak oturmak nasip etsin dubleks dairenin ilerki yıllar getirisi herzaman bir tık önde gider kullanımı eğlenceli tarası ve oda çokluğu her zaman avantaj kullandıkça anlıyorsun benim gibi kendine ait özel bir çalışma odası arıyorsan dubleks su ve izalasyon çok önemli değil önemli olan güneş gören bir daire olması bu çocuklar için çok önemli başka dubleks dairelerede bakın ben üç ay dubleks daire gezmiştim şimdi aldığıma çok memnunum 3 yıldır oturuyorum hiçbir sıkıntı yok küçük şeyler çözülür hayırlı olsun .

Y

yasinmak

Misafir
Selamlar. Öncelikle dublex dairede oturuyoruz. Dünyaya bir daha gelsem oturur muyum? S.... sene oturmam.

- Eksileri:
*Kombi kapasite büyuk oldugundan dogalgaz hep fazla geliyor.
*Bina yeni oldugundan su akarsa ki akiyor, başa bela
*üst kata odalar guvercinlik gibi yapildigindan son derece kullanissiz. yiktirip duzeltmek zorunda kaldik
*dublexin terasi ve cati arasi alt katta bos oldugundan asagi katta tavan yeseriyor. Terasin kapanmasi gerekli.
*teras sicaklarda yaniyor kapatmak icin masraf gerek
* wifi icin acces point gerek cekmiyor
* satilmak istenirse sıkıntılı. Alan ya cocuklu olaxak yada anne babali
* kiraya versek kaca vericez sıkıntılı
*ust kat esya indir bindir sıkıntılı.
* ust kat yazin sicak ne kadar cati izolasyonlu olursa olsun.
*kisinda soguk
*aklima gelenler bunlar
*merdivenden kucuk vocuk cikinca yurekler agiza geliyor
*mutfak iki tane var ve ikiside ufak
*elektrik su kalabalik sa ailehep kotayi asacagindan fazla geliyor.
*otoparki yoksa misafir gelince park yeri dert.
Allahtan bizim var.

+ Artıları:
*mangal icin ideal. butun komsular sizin yaptiginizi biliyor.
* yazin aksam teras guzel
*ust kata 10000 tl tadilat yapinca iyi oldu. esyalarda batti tabi. kafa carpmiyor artik odalarda.
* terasa semsiye aldik masraf oldu ama kapaninca daha guzel olacak masraf 4000tl
*misafir gelince sıkıntı olmuyor.o da banyo var
*aklima gelenler bu kadar.

Sonuç:
iki ev alip 1000 er tl den kiraya vermek varken dublex hic ekonomik degil.
satarken evi cok hizli satarsin fiyati gideri bellidir. dublexi hemen elden cikaramazsin cok beklersin.
Bide satın aldıktan sonra mütahiti bulamazsın.

Moderatör tarafında düzenlendi:

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
Dublex dairedeki zorluklar birincisi ısıtma problemi ve buna bağlı olarak yüksek gelen doğalgaz faturası. ikincisi temizlik problemi. babam zamanında dublex daire alacaktı bu gibi problemlerden 160 m' lik bir daire satın aldı hemen hemen aynı fiyata almıştı. onun dışında terası oda çokluğu insana cezbedici geliyor.

BALIKCI19851985

Aktif Üye
Selam ,

Öncelikle hayırlı olsun, bence dublex veya 3+1 hepsi güzel.Şahsi fikrim kesinlikle dublex çünkü artıları çok fazla.

Şöyle düşünüyorum da insan 450.000 TL ile neler yapabilir,

Muhtemel yatırım yerlerini söylüyorum,

Anadolu yakası için Sancaktepe bölgesi gerçekten yatırımlık bölgeler 450.000 tl ye 3 tane /1+1 alınacağı kanaatindeyim,

Avrupa yakası için ,

Çeşit çok fazla Hadımköyde, güzel bir arSa alıp beklemek, kanal İstanbul,Havaalanı, 3, boğaz köprüsü, vs
Karşı tarafı bilmiyorum ama bu paraya Beylikdüzü / Gürpınar sahilde güzel bir yazlık alınabilir veya Çatalca güzel bir çiftlik kurabilirim. :) Ama iş güç bunları unutmamak lazım.

Tabi yukarıda bahsetmiş olduklarım peşin para için geçerlidir Al gülüm, ver gülüm :)

Saygılarımla

ATB

Yeni Üye
Adı
Ahmet Turan BABACAN
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Benim çocukluğum tribleks müstakil evde geçti gençken cok keyifli ama yaslanınca biraz eziyet oluyor ailem hala aynı evde yasıyor ama bir aya kadar taşınacaklar ısıtması dert temizlemesi dert bütün gün bir aşağı bir yukarı belli bir yastan sonra zor oluyor hevesini kırmak istemem ama ben düz ayak daire derim
Aynı şekilde bende evlenene kadar annemlerle tripleks müstakil evin çatı katında yaşadım. Ama dediğin anne babaya dert oluyor yaşlandıkça in çık. Ben de ocakta yeni daire aldım, o da dubleks. ÇAtı kattaki en ufak odayı kendime hobi odası yaptım, matkaptı, taşlamaydı, komşulara hiç ses gitmiyor. Teras keyfi balkondan çok farklı, mangal yakabilmek en güzeli, Kışın ısınmama problemi yaşamadım (sanırım yeterli derecede güneş aldığından) ama kötü tarafı yazın gündüz baya sıcak olabiliyor. Oturduğum yer şehre göre biraz daha yüksekte olduğu için akşamları güzel esiyor. Şehir içinde bir çatı dubleksi olsa çekilmezdi.

umituzun

Aktif Üye
Adı
Ümit Uzun
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Dubleks dairede yaşıyorum.Ev kendimin değil kira ama artılarını ve eksilerini yazabilirim.

Eksileri :
Kesinlikle ilk etapta çok cezbedici gelen çatı katı,bir süre sonra merdivenler yüzünden zulme dönüşebiliyor ama çok da rahatsız edici değil açıkcası.
Isınma konusunda ev büyük olduğu için biraz daha fazla doğalgaz ödeniyor,burada önemli husus çatıda ki yalıtım.Eğer ki çatı arasına extra yalıtım yapılırsa,bu durum bir nebze önlenebiliniyor.Yalıtım konusunda mutlaka fikir alın.Biz de yalıtım olmasına rağmen üst kat yazın genelde sıcak oluyor,kış için çok büyük fark yaşamadık.
Temizlik kısmı biraz dert,kendiniz yapıyorsanız yorucu,temizlikci geliyorsa fiyat biraz daha fazla olabiliyor.

Artıları :
Ev olmama rağmen bekar evinde yaşıyor gibi kendime ait bir çalışma odam var.Çaldığım enstrumanlar,oltalar,bilgisayarlarım,kendime ait bir alanım var ki,evli olan insanlar için bu çok cezbedici bir durum.
Misafir seviyorsanız,dubleks kesinlikle lehinize olacaktır.Odaların birini misafir yatak odası yaptık.Yatılı misafir de 6-7 kişiyi rahatlıkla misafir edebililiyoruz.
Kedimiz var,ev geniş olduğu için evcil hayvan besleyenler adına daha rahat oluyor.
Terasımız var,bir süredir saksıda sebze yetiştiriciliğine merak saldım.Şu an evde dikilmeyi bekleyen,dün memleketten getirdiğim 15 kadar sebze fidesi,yaklaşık 20 tane de sebzeli saksım var.Salatalığından,domatesinden,biberin yeşil soğanından,çileğinden yedik,diğerlerini de bekliyoruz.İstanbul için kendi yetiştirdğin sebzeyi yemek büyük nimet,doyuracak kadar olmasa da taptaze dalından koparıp 5-6 biberi sofraya koymak hem lezzet açısından hem de ruhsal açıdan çok tatminkar bir durum.
Çayı seviyorsanız,terasta semaver ve mangal da artı olarak söylenebilir.

İlk etapta aklıma gelenler bu şekilde.Benim imkanım olsa,tercihimi dubleksten yana kullanırım.Sizin içinde hayırlısı olsun