Dubleks dairede yaşıyorum.Ev kendimin değil kira ama artılarını ve eksilerini yazabilirim.
Eksileri :
Kesinlikle ilk etapta çok cezbedici gelen çatı katı,bir süre sonra merdivenler yüzünden zulme dönüşebiliyor ama çok da rahatsız edici değil açıkcası.
Isınma konusunda ev büyük olduğu için biraz daha fazla doğalgaz ödeniyor,burada önemli husus çatıda ki yalıtım.Eğer ki çatı arasına extra yalıtım yapılırsa,bu durum bir nebze önlenebiliniyor.Yalıtım konusunda mutlaka fikir alın.Biz de yalıtım olmasına rağmen üst kat yazın genelde sıcak oluyor,kış için çok büyük fark yaşamadık.
Temizlik kısmı biraz dert,kendiniz yapıyorsanız yorucu,temizlikci geliyorsa fiyat biraz daha fazla olabiliyor.
Artıları :
Ev olmama rağmen bekar evinde yaşıyor gibi kendime ait bir çalışma odam var.Çaldığım enstrumanlar,oltalar,bilgisayarlarım,kendime ait bir alanım var ki,evli olan insanlar için bu çok cezbedici bir durum.
Misafir seviyorsanız,dubleks kesinlikle lehinize olacaktır.Odaların birini misafir yatak odası yaptık.Yatılı misafir de 6-7 kişiyi rahatlıkla misafir edebililiyoruz.
Kedimiz var,ev geniş olduğu için evcil hayvan besleyenler adına daha rahat oluyor.
Terasımız var,bir süredir saksıda sebze yetiştiriciliğine merak saldım.Şu an evde dikilmeyi bekleyen,dün memleketten getirdiğim 15 kadar sebze fidesi,yaklaşık 20 tane de sebzeli saksım var.Salatalığından,domatesinden,biberin yeşil soğanından,çileğinden yedik,diğerlerini de bekliyoruz.İstanbul için kendi yetiştirdğin sebzeyi yemek büyük nimet,doyuracak kadar olmasa da taptaze dalından koparıp 5-6 biberi sofraya koymak hem lezzet açısından hem de ruhsal açıdan çok tatminkar bir durum.
Çayı seviyorsanız,terasta semaver ve mangal da artı olarak söylenebilir.
İlk etapta aklıma gelenler bu şekilde.Benim imkanım olsa,tercihimi dubleksten yana kullanırım.Sizin içinde hayırlısı olsun