ilkzey
Yeni Üye
- Adı
- İlksen KÖKSAL
Sayın balık sevdalısı abilerim, üstadlarım ve kardeşlerim.Bu hafta sonu Bilecik'e ziyarete gittim. Arkadaşım da biraz balık sevdalısı, hadi Pelitözü Göletine gidelim dedi. Bende hemen kabul ettim. Gölet ailece gidilip keyifli vakit geçirilebilecek bir yer. Kıyıda hemen balık tutan 15-16 yaşlarında gençlere rastladım, ne tuttuklarını sordum. Bir tane Turna tutmuşlar. Başka hangi balıklar var diye sordum. Sazan, yayın, gümüş... ne ararsanız var. sazanın yasak sezonda olduğunu söyledim onlar da yayının da yasak olduğunu sazanları saldıklarını söylediler.çok mutlu oldum. İleride orta yaşlı bazı abileri gördüm. Gümüşle turnaya Şamandıralı olta atıyorlardı. İçlerinden biri tırıvırıyla gümüş yakalıyordu. Bende dayanamadım, hemen oradaki görevliye uyarıda bulundum.Ben hallederim dedi.İçim biraz rahatladı.Çıkışta Jandarmayı da görünce oh dedim.İnşallah bundan sonra akıllanırlar. Çünkü büyüklerin örnek olacağı yerde küçükler daha bilinçli davranıyor... Artık Tırıvırı kullanmamalarını temenni ediyorum...