Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ege'ye Yerleşme Planım Hakkında Görüşlerinize Ihtiyacım Var.

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Merhaba Adem bey,ben doğma büyüme İstanbulluyum, üniversiteyi İstanbul’da okudum orda çalıştım fakat işsiz kalınca bir arkadaşımın tavsiyesiyle Ankara’da çalışmaya başladım,başlarda çok zorlandım nerden geldim Ankara’ya diye ama artık çok alıştım sakinliğe alıştım hatta istanbuldan bıkmışım onu anladım,şimdi benim de sizin planınıza yakın bi planım var, Temmuz’da evleniyorum ve nişanlımla uzun süredir araştırıyoruz, İzmir Seferihisar da karar kıldık,gittik gezdik gördük muhteşem bi yer,bayramın ardından yerleşiyoruz,ikimizde mimarız orda ofis açacağız,seferihisara karar kılarsanız buyurun gelin kahve ikram edeyim,kolay gelsin
Aynı zamanda "sakin şehir" olan Seferihisar çok iyi seçim.
Umarım sonsuza kadar keyifli bir hayatınız olur..

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Umarım ekim sonu gibi Urla' da bir kahvemi içersin Abdullah kardeşim. Bu başlığı açtıktan sonra iyice anladım ki bahsettiğin bölgeye bakmadan karar vermek eksik olacak. O nedenle bakarsın denk geliriz de şu rüzgarları yerinde gösterirsin:) Sağolasın varolasın
Kahvede içeriz çayda içeriz Adem ağabey :) Kasım ayı zokasız olmaz tam kalamar zamanı.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba Adem bey,ben doğma büyüme İstanbulluyum, üniversiteyi İstanbul’da okudum orda çalıştım fakat işsiz kalınca bir arkadaşımın tavsiyesiyle Ankara’da çalışmaya başladım,başlarda çok zorlandım nerden geldim Ankara’ya diye ama artık çok alıştım sakinliğe alıştım hatta istanbuldan bıkmışım onu anladım,şimdi benim de sizin planınıza yakın bi planım var, Temmuz’da evleniyorum ve nişanlımla uzun süredir araştırıyoruz, İzmir Seferihisar da karar kıldık,gittik gezdik gördük muhteşem bi yer,bayramın ardından yerleşiyoruz,ikimizde mimarız orda ofis açacağız,seferihisara karar kılarsanız buyurun gelin kahve ikram edeyim,kolay gelsin
Öncelikle şimdiden mutluluklar dilerim. Ne mutlu ki siz bizim yolun sonuna doğru yaptığımızı yolun başında düşünüp karar vermişsiniz. Büyük avantaj.
Seferihisar bakacağım yerlerden biri benim de. Bir çok açıdan da hitap ediyor kriterlerime. Sığacık fiyatları uçuk ama seferihisar merkez tarafı makul görünüyor. Zaten bu iş bilirsiniz, bir yer görüp anında kanınızın ısınması olayı daha çok. Anlaşılan o ki kararım Seferihisar bile olmasa orada kahve içebileceğim bir yer olacak. Her halükarda ben de beklerim. Buna şimdiki zaman da dahil.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif

emin burak

Üye
Adı
burak a.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Öncelikle şimdiden mutluluklar dilerim. Ne mutlu ki siz bizim yolun sonuna doğru yaptığımızı yolun başında düşünüp karar vermişsiniz. Büyük avantaj.
Seferihisar bakacağım yerlerden biri benim de. Bir çok açıdan da hitap ediyor kriterlerime. Sığacık fiyatları uçuk ama seferihisar merkez tarafı makul görünüyor. Zaten bu iş bilirsiniz, bir yer görüp anında kanınızın ısınması olayı daha çok. Anlaşılan o ki kararım Seferihisar bile olmasa orada kahve içebileceğim bir yer olacak. Her halükarda ben de beklerim. Buna şimdiki zaman da dahil.
Çok teşekkür ederim her zaman beklerim

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba Arkadaşlar.

Hani çoğu arkadaşımızın büyükşehrin üstüne üstüne gelmesinden bıkıp da kapağı Ege'ye atma hayali vardır ya, işte ben de yavaş yavaş bunu hayal olmaktan çıkarıp gerçeğe dönüştürmeye çalışıyorum.
Her ne kadar bir işyerinde çalışıyor olsam da ben ve eşim bir süredir sgk emeklisiyiz. Çocuk bu sene bir üniversitenin "marina ve yat işletmeciliği" bölümünü bitirip mezun oluyor inşallah. Gerçi o bizimle pek takılmak istemese de ilk etapta eli mahkum. Kısaca yüzdük yüzdük haritadan yer beğenme durumuna geldik diyebiliriz:)

Bu anlamda çocuğun çalışabileceği marinası olan, 20 km çap içinde devlet hastanesi olan, kumsalında hanım ve köpeğimizle birlikte oltamızı kurup kahvemizi yudumlayabileceğimiz sahili olan bir yer bakıyoruz haritadan. Bir de balığı bol olan yer olursa tadından yenmez:) Hele ilerleyen zamanlarda balık tutmaya yetecek kadar emekli işi bir de tekne alabilirsek müthiş olur.
Yani kısaca ilk etapta kiraya çıkacağız, sonrası nasip...

Öyle Ege'de yaşayıp da bizi yanına çekebilecek eşimiz dostumuzda yok maalesef. Bu nedenle de görüşlerinize bilgilerinize fikirlerinize açığım. Misal arkadaşımın biri Milas Ören'i önerdi ama baktım merkeze çok uzak. Yoksa çok güzel bir yer. Foça'yı merak ediyorum biraz. Kuşadası, Seferihisar da aynı şekilde merak ettiğim yerlerden. Fethiye çok sıcak olsa da değerlendireceğim yerlerden biri. Vs vs...
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler:)

Adem bey selamlar, Yaşam alışkanlıkları ve yaşanılan yerden beklentiler çok göreceli olması sebebi ile size bir yer tavsiyesinde bulunamayacağım ama hayallerinize bir an evvel kavuşmanızı ve hakkınızda en hayırlısı ne ise ve neresi ise o olmasını canı gönülden temenni ederim.

finansaldanışman

Aktif Üye
Adı
Erdem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Umarım siz de planınızı hayata geçirebilirsiniz. Hatta umarım karşılaşıp iki lafın belini bile kırarız bir gün. Ama nolursunuz konu finans olmasın da nolursa olsun:)
Şimdi...Göcek, Bodrum, Fethiye, Datça ve hatta Kaş bugüne kadar sıkça gittiğim yerlerden. Ama yazdığınız şu Kaş'taki fiyatlara takılmayın sözünün üzerinde düşünmem gerek çünkü ilgimi çekti. İstanbul'da da kirada yaşıyorum, gideceğim yer de kira olacak. Bu anlamda Kaş'ı ayrı değerlendireceğim zira bir çok açıdan bana uyuyor. Arsa, zeytinlik, tarla konularına ben de bakındım epey ama o işi gittiğim yere göre sonradan bakacağım. Çok düşünmeden, gelişine göre olsun istiyorum bundan sonrası. Bu zamana kadar o kadar çok düşündüm ki düşünmekten bıktığım için bu kaçış biraz da:) Çok teşekkürler değerli fikirleriniz için.
Öncelikle her zaman iki kelamdan fazlasını da yaparız ve zaten prensip olarak iş saatleri dışında kesinlikle iş konularında konuşmuyoruz.
Eniştem ve ailesi Armatör ve yat malzemeleri ile ilgili şirketlere sahip olduklarından marinalar konusunda açtıkları mağazalardan dolayı bir fikir sahibi oldum.Yoksa doğal güzellik.deniz balık vs. zaten bilinen unsurlar.
Fiyatlar konusuna gelirsek.Kaş da ve tabi diğer yerlerde, turist olarak gitmekle oranın yerlisi olarak kalmak arasında dünya fark var.Vergileriniz,bilhassa otomobil başta olmak üzere kaskonuz en az yarı yarıya düşer.Mutfak masrafınız keza büyük oranda düşecektir.Sezonluk kiralar pahalı olmasına rağmen tam yıllık kiralamalarda fiyatlar gene makul derecelere düşer.Hemen baktım alın size linki
Emlak Ofisinden 2+1, 100 m² Kiralık Daire 750 TL'ye sahibinden.com'da - 691136084
2+2 deniz manzaralı teraslı 750 tl daire.İstanbulda bu paraya ancak insanların ayaklarını seyredebileceğiniz bir yer belki bulabilirsiniz.Dediğim gibi turistik olarak pahalı ama daimi olarak seçenekleriniz çok.Ben yukardaki seçeneği 2 dk da buldum.Orada araştırma yaptığınızda belki fikriniz değişecek çok uygun fiyatlara belki ev sahibi olacaksınız.İstanbul için belirlenen yoksulluk sınırı geliriyle oralarda krallar gibi yaşarsınız.
Ayrıca İstanbul da yakalama şansınızın olmadığı her türlü balığı yakalamak da cabası.Bizim, lüfer yakaladık diye sevindiğimiz balıkları, siz orada bu daha yavru diyerek suya geri salarsınız.:)
Herşeyin başı sağlık ve sonra huzur.Bunları nerede bulursanız eviniz zaten orasıdır.Gerisi sadece teferruat.
Herşey gönlünüzce olsun.Sevgi ve saygılarımla.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Adem bey selamlar, Yaşam alışkanlıkları ve yaşanılan yerden beklentiler çok göreceli olması sebebi ile size bir yer tavsiyesinde bulunamayacağım ama hayallerinize bir an evvel kavuşmanızı ve hakkınızda en hayırlısı ne ise ve neresi ise o olmasını canı gönülden temenni ederim.
Aleyküm selam...
Haklısınız, hatta bahsettiğiniz durum belki ilk gittiğimiz yerden "şurası daha iyiymiş" diyeceğimiz başka yere bile götürebilir bilinmez. Ama şunu biliyorum; eğer kişinin alt yapısında yoksa, tavuk besleyeyim keçi besleyeyim deyip de bodozlama dalarsa, bana göre değilmiş deyip şehre geri bile dönebilir...ki örneklerini biliyorum. Ve güzel dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim.