Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ege'ye Yerleşme Planım Hakkında Görüşlerinize Ihtiyacım Var.

VY Canis Majoris

Aktif Üye
Adı
Gökay
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba . Kuşadası ismi geçtiği için bende bir yorum bırakayım. 6 yıl kuşadasında öğrencilik hayatım geçti. Kuşadasının güzelliğinden bahset deseler kendimce şunlara değiniridim.

1) Çevre şehirlere ilçelere çok yakın. Aydın , izmir , denizli , muğla kafanıza hangi il veya ilçe eserse gezilecek vakit geçirilecek yer çok.
2) Kuşadasının merkez olarak en uç mahallesinde oturdum kadınlar denizi mahallesi. Okulumda yine merkez olarak en uçtaydı. İki en uç noktada çok yürüdüm normal tempoda 30 - 45 dk arası ulaşım sağladım. Yani ulaşım olarak bir insanın işine yarayacak her noktaya yürüme mesafesi mükemmel derecede yakın. Ki zaten araç olarak motor kullanmak daha mantıklı oluyor.
3) Benim öğrenci olarak ev bulmam zor oluyordu malum öğrenciye ev vermeyiz diyenler öğrencilerden ağzı yandıkları için her öğrenci evi düzgün kullanmıyor çünkü. Birde kedim ve köpeğim olduğu için dahada zordu. Ancak 900 liraya dublex mustakil bahçeli bir evde yaşadım tek başıma rahat rahat. Gözlemlediğim ve duyduklarıma göre şunu diyebilirim ki denize yakın müstakil veya şehir merkezinde apartmanda gayet rahat emekli ve aile olduğunuz için şık yerler bulabilirsiniz.
4) Eğlence ve hareketlilik konusunda yazın bahsetmeye gerek yok malum tatil bölgesi. Kışında öğrenci kesimi bulunduğu için üniversite olmayan tatil bölgeleri gibi bitik olmuyor . Büyük bir şehir kadar olmasada hareketlilik mevcut.
5) Marinası konusunda çok bilgim yok , ancak marina konusunda tezler yazmış bilgisi uç noktalarda olan sunumlar yapmış hocalarıma yönlendirebilirim çocuğunuz için. Ha tercihinizi direk marina odaklı yapacaksanız didim derim. Ancak didim yazın bir okadar hareketliyken kışın bir okadar bana göre sıkıcı ve sakin.
6) Oldu ki kuşadasını tercih ettiniz ve yeni bir hayata başladınız orada size her zaman saygı duyacak her zaman güzellikle karşılayacak insanlarla iletişiminizi sağlamanızda yardımcı olabilirim.
7) Balık konusunda ise ben hiç balık avı yapamadım orada ama av tutkusu olan tanıdıklarım var. Orada mesela tekne kiralanır büyük tekneler 20 kişi mesela gider kişi başı atıyorum 50 lira verir kaptan sizi balığın bol olduğu yere götürür balıksız dönmezsiniz çeşit bol verimli bölge. Kıyıdan yada tekneden av yapılan güzel yerler mevcut.

Başka birşey gelmiyor aklıma kuşadası hakkında sizin varsa sorabilirsiniz
Saygılar :)

Faryalı

Daimi Üye
Tercihim istekleriniz doğrultusunda genç kardeşimizi de düşünerek ilk olarak marina dışında büyük bir limanı olan Çeşmeyi seçmek olur. İkinci olarak ise Ayvalık olur.
Bu iki yer gelişmişlik olarak diğer yerlere göre daha iyi ve ekonomik. Devlet hastaneleri mevcut. İş imkanları diğer yerlere göre daha bol. Kariyer sitelerinden karşılaştırabilirsiniz.
Bu yerlere gittiğim için öneriyorum tabi. Kuşadası'na gitmediğim için bir kıyaslama yapamam muhakkak orası da çok güzeldir.
Fethiye, Kaş, Datça benim de ilk tercihim olur ama imkanlar kısıtlı ve aşırı pahalı bir yaşam var.

erkanenginn

Aktif Üye
güzel balık yakalamak sakinlik az bilinmişlik istiyorsanız kuzey ege tercih edin.fazla sıcağı yoktur nem oranı düşüktür rüzgarı boldur balık bol yapar .eski foçadan çanakkale boğazının girişine kadar olan bütün sahil kıyıları güzel balık yapar. ayvalık cunda benımde yasamak istediğim yer gerçi assosta yaşıyorum o da ayrı mesele ama cunda benım ıcın ege kıyılarındakı en guzel yer.

Adı
Seydi ESER
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Tercihim istekleriniz doğrultusunda genç kardeşimizi de düşünerek ilk olarak marina dışında büyük bir limanı olan Çeşmeyi seçmek olur. İkinci olarak ise Ayvalık olur.
Bu iki yer gelişmişlik olarak diğer yerlere göre daha iyi ve ekonomik. Devlet hastaneleri mevcut. İş imkanları diğer yerlere göre daha bol. Kariyer sitelerinden karşılaştırabilirsiniz.
Bu yerlere gittiğim için öneriyorum tabi. Kuşadası'na gitmediğim için bir kıyaslama yapamam muhakkak orası da çok güzeldir.
Fethiye, Kaş, Datça benim de ilk tercihim olur ama imkanlar kısıtlı ve aşırı pahalı bir yaşam var.
Selamlar. Hocam Çeşme için ekonomik demişsiniz, bu konuda size katılmıyorum.

finansaldanışman

Aktif Üye
Adı
Erdem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bizimde eşimle böyle bir planımız var.O nedenle bende epeydir hem bölge hemde uygunluk olarak bakıyorum.Ancak marina olarak olaya bakarsak aklımda olan ilk yer Göcek olurdu.Malum elit bir marinası var gayet güzel ve kaliteli bir yerleşim yeri ama fiyatlar pek uygun değil.Bodrum zaten isteklerinizin çoğunu karşılayacak bir durumda ancak kalitesi merkezde çok düşmüş.Marmaris gene limanıyla ön planda.
Kiralık mı yoksa satın alma olarak mı bakıyorsunuz bilemiyorum ama size önerim güneyde merkez denilen yerlerde fiyatlar yüksek.Ancak 10 dk lık bir mesafede merkez dışı olarak kabul edildiği için fiyatla bir anda inanılmaz düşmekte.İnternet üzerinden değil orada direk araştırma yaptığınız takdirde çok uygun fiyatlarda inanılmaz yerler bulmanız mümkün.Heleki arsa olarak.Giden arkadaşlarım buradaki evini kiraya verip Fethiye de 5 dönüm içersindeki 180 metrekarelik evde 1500 tl kirayla yaşamakta.Bir başka yaşanacak yer Datça olabilir.Ancak marina konusunda pek bilgim yok.
Kısaca özetlersek;
Göcek, kaliteli,marinası oldukça elit ve güzel ancak fiyatlar daha yüksek.
Bodrum,büyük marina,gerekli ihtiyaçların tümün karşılanabileceği kadar artık bir şehir haline gelmiş bir yer,fiyatlar merkezde uzaklaştıkça düşen,ancak şahsen eski kalitesini düşürmüş bir belde.
Marmaris,oldukça iyi bir marina kapasitesi,merkezi,doğallığını daha çok koruyabilmiş,çok az merkezden uzaklaştıkça fiyatlarda çok belirgin düşüşler göreceğiniz bir belde.
Fethiye,mükemmel bir doğa,huzur içinde yaşanabilecek yer,marina olarak zayıf.Yerlisi olunca fiyatlar gayet uygun.Bilhassa arsa alımı için çok ideal olanaklar var.
Balık konusunda ise benim favori yerim kaş.Bilhassa zıpkınla av yapmayı seviyorsanız cennet gibi bir yer.Kaş taki fiyatlara o kadar da takılmayın..İstanbul dan sonra her şey zaten yarı yarıya ucuzlayacaktır.Diğer yerlerde daha da ucuz olacaktır.Köy pazarlarında 50 tl ye taşıyamayacağınız kadar alış veriş yaparsınız.Heleki birde güzel bir zeytinlik alırsanız günümüzün sıvı altınına sahip olursunuz.4 dönümden topladığımız zeytinlerden yaptığımız 390 kilo zeytinyağını, litresi 40 tl den bir haftada çevremiz kaptı.Yaptığımız masraf ise 3000 tl yi geçmemiştir.
Bu da ayrıca düşünceleriniz arasında bulunsun.

Abdullah SÜRÜCÜ

Daimi Üye
Adı
Abdullah
Kan Grubu
B Rh Pozitif
Öncelik balıksa Urla derim Adem ağabey. 30 dakikada yarım adanın her yerine ulaşırsın. Seferihisar, Alaçatı, Çeşme , Gülbahçe, Balıklıova, Mordoğan, Karaburun, Güzelbahçe hepsi ayağının altında olur. Patlak havada rüzgara karşı atarım dersen Lodosta gidersin Alaçatıya, poyarazda gidersin Balıklıovaya, batı eserse Çeşme :) Benim gibi yok ben rüzgara gelemem arkadan essin dersen tam tersini yaparsın :) Hastahane de mevcut ancak marina var mı tam bilmiyorum.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Milasli olarak benim onerimde akyaka yida arastirabilirsiniz , mugla ya marmarise orene cok yakindir merkezi konumu var dogasi cok guzel , kisinda aktivitesi vardir sikilmazsiniz , av icinde gokava korfezi cok verimlidir, genc olmama ragmen benimde hep icimde omrumu oralarda idame ettirme istegi vardir nasipten ote koy yok malesef , umarim hakkinizda hayirlisi olur bu karar.
Akyaka çok güzel yer gerçekten. Daha önce bir kaç kez görme şansım oldu ama tabii o zamanlar tatil amaçlı gelip geçtiğim için dikkat etmediğim onca şey olduğunu şimdilerde farkedip pişman oluyorum. Bu yıl ekim sonu gibi nasipse gezeceğim rotalardan biri olacak akyaka. Sağolun, umarım hepimizin gönlüne göre olsun:)

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Abi karadeniz eregli guzeldir. Tavsiye edermiyim ewet. Fakat balik populasyon zenginligi olarak dusunurseniz olmaz.
Karadeniz eregli yasanacak bir yer zonguldak a bagli olup oradan daha fazla gelismis bir yerdir. Dogal bir yer kucuk dogu karadeniz ile karismis trabzon rize giresun ordu gocmeni cok olan ve yerli insaniyla kaynasmis cok sirin bir yerdir. Balik cesitliligi bogaz ve marmara ile ayni. Ama senin aklinda olan sekil ile cok uyusmaz gibi geliyor bana. Dusunulebilir.
Bence sen istanbulda kiyikoy cilingoz falan taraflarina da bak :) orasi da karadeniz ama limani yok
Okan biz senle oturup sohbet etsek "evinde otur kal İstanbul'da" olayına çıkartıcan muhabbeti ondan korkuyorum:)

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Merhaba . Kuşadası ismi geçtiği için bende bir yorum bırakayım. 6 yıl kuşadasında öğrencilik hayatım geçti. Kuşadasının güzelliğinden bahset deseler kendimce şunlara değiniridim.

1) Çevre şehirlere ilçelere çok yakın. Aydın , izmir , denizli , muğla kafanıza hangi il veya ilçe eserse gezilecek vakit geçirilecek yer çok.
2) Kuşadasının merkez olarak en uç mahallesinde oturdum kadınlar denizi mahallesi. Okulumda yine merkez olarak en uçtaydı. İki en uç noktada çok yürüdüm normal tempoda 30 - 45 dk arası ulaşım sağladım. Yani ulaşım olarak bir insanın işine yarayacak her noktaya yürüme mesafesi mükemmel derecede yakın. Ki zaten araç olarak motor kullanmak daha mantıklı oluyor.
3) Benim öğrenci olarak ev bulmam zor oluyordu malum öğrenciye ev vermeyiz diyenler öğrencilerden ağzı yandıkları için her öğrenci evi düzgün kullanmıyor çünkü. Birde kedim ve köpeğim olduğu için dahada zordu. Ancak 900 liraya dublex mustakil bahçeli bir evde yaşadım tek başıma rahat rahat. Gözlemlediğim ve duyduklarıma göre şunu diyebilirim ki denize yakın müstakil veya şehir merkezinde apartmanda gayet rahat emekli ve aile olduğunuz için şık yerler bulabilirsiniz.
4) Eğlence ve hareketlilik konusunda yazın bahsetmeye gerek yok malum tatil bölgesi. Kışında öğrenci kesimi bulunduğu için üniversite olmayan tatil bölgeleri gibi bitik olmuyor . Büyük bir şehir kadar olmasada hareketlilik mevcut.
5) Marinası konusunda çok bilgim yok , ancak marina konusunda tezler yazmış bilgisi uç noktalarda olan sunumlar yapmış hocalarıma yönlendirebilirim çocuğunuz için. Ha tercihinizi direk marina odaklı yapacaksanız didim derim. Ancak didim yazın bir okadar hareketliyken kışın bir okadar bana göre sıkıcı ve sakin.
6) Oldu ki kuşadasını tercih ettiniz ve yeni bir hayata başladınız orada size her zaman saygı duyacak her zaman güzellikle karşılayacak insanlarla iletişiminizi sağlamanızda yardımcı olabilirim.
7) Balık konusunda ise ben hiç balık avı yapamadım orada ama av tutkusu olan tanıdıklarım var. Orada mesela tekne kiralanır büyük tekneler 20 kişi mesela gider kişi başı atıyorum 50 lira verir kaptan sizi balığın bol olduğu yere götürür balıksız dönmezsiniz çeşit bol verimli bölge. Kıyıdan yada tekneden av yapılan güzel yerler mevcut.

Başka birşey gelmiyor aklıma kuşadası hakkında sizin varsa sorabilirsiniz
Saygılar :)
Bir insan bir foruma üye olarak ancak bu kadar güzel ve anlamlı şeyler katabilirdi kendine. İşte şu an hissettiğim mutluluk bu sayenizde. Bunun için teşekkür ederim.
Benim geçmişte Kuşadası'na gidip kaldığım dönemler sakin zamanlarıydı, sonra gerek nüfus gerek otel fiyatları vs nedeniyle ve bir de nasılsa bildiğimiz yer diye hep es geçtik. Hatta bir keresinde bir arkadaşımız villasını bize tahsis edip 3-4 gün kadar kadınlar denizi civarında da kalmıştk. Ama dediğim gibi eski zamanlarıydı. O nedenle şimdiki hallerini öğrenmem iyi oldu. Ayrıca üstüne bir de bonus gibi ekstra yardım teklifleriniz var ki ne diyeyim bilemedim:)
Sanırım karar şekillenip de rota Kuşadası olursa yardımınızı seve seve değerlendirim:) Çok çok teşekkürler.