Bizimde eşimle böyle bir planımız var.O nedenle bende epeydir hem bölge hemde uygunluk olarak bakıyorum.Ancak marina olarak olaya bakarsak aklımda olan ilk yer Göcek olurdu.Malum elit bir marinası var gayet güzel ve kaliteli bir yerleşim yeri ama fiyatlar pek uygun değil.Bodrum zaten isteklerinizin çoğunu karşılayacak bir durumda ancak kalitesi merkezde çok düşmüş.Marmaris gene limanıyla ön planda.
Kiralık mı yoksa satın alma olarak mı bakıyorsunuz bilemiyorum ama size önerim güneyde merkez denilen yerlerde fiyatlar yüksek.Ancak 10 dk lık bir mesafede merkez dışı olarak kabul edildiği için fiyatla bir anda inanılmaz düşmekte.İnternet üzerinden değil orada direk araştırma yaptığınız takdirde çok uygun fiyatlarda inanılmaz yerler bulmanız mümkün.Heleki arsa olarak.Giden arkadaşlarım buradaki evini kiraya verip Fethiye de 5 dönüm içersindeki 180 metrekarelik evde 1500 tl kirayla yaşamakta.Bir başka yaşanacak yer Datça olabilir.Ancak marina konusunda pek bilgim yok.
Kısaca özetlersek;
Göcek, kaliteli,marinası oldukça elit ve güzel ancak fiyatlar daha yüksek.
Bodrum,büyük marina,gerekli ihtiyaçların tümün karşılanabileceği kadar artık bir şehir haline gelmiş bir yer,fiyatlar merkezde uzaklaştıkça düşen,ancak şahsen eski kalitesini düşürmüş bir belde.
Marmaris,oldukça iyi bir marina kapasitesi,merkezi,doğallığını daha çok koruyabilmiş,çok az merkezden uzaklaştıkça fiyatlarda çok belirgin düşüşler göreceğiniz bir belde.
Fethiye,mükemmel bir doğa,huzur içinde yaşanabilecek yer,marina olarak zayıf.Yerlisi olunca fiyatlar gayet uygun.Bilhassa arsa alımı için çok ideal olanaklar var.
Balık konusunda ise benim favori yerim kaş.Bilhassa zıpkınla av yapmayı seviyorsanız cennet gibi bir yer.Kaş taki fiyatlara o kadar da takılmayın..İstanbul dan sonra her şey zaten yarı yarıya ucuzlayacaktır.Diğer yerlerde daha da ucuz olacaktır.Köy pazarlarında 50 tl ye taşıyamayacağınız kadar alış veriş yaparsınız.Heleki birde güzel bir zeytinlik alırsanız günümüzün sıvı altınına sahip olursunuz.4 dönümden topladığımız zeytinlerden yaptığımız 390 kilo zeytinyağını, litresi 40 tl den bir haftada çevremiz kaptı.Yaptığımız masraf ise 3000 tl yi geçmemiştir.
Bu da ayrıca düşünceleriniz arasında bulunsun.