Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ege'ye Yerleşme Planım Hakkında Görüşlerinize Ihtiyacım Var.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Tercihim istekleriniz doğrultusunda genç kardeşimizi de düşünerek ilk olarak marina dışında büyük bir limanı olan Çeşmeyi seçmek olur. İkinci olarak ise Ayvalık olur.
Bu iki yer gelişmişlik olarak diğer yerlere göre daha iyi ve ekonomik. Devlet hastaneleri mevcut. İş imkanları diğer yerlere göre daha bol. Kariyer sitelerinden karşılaştırabilirsiniz.
Bu yerlere gittiğim için öneriyorum tabi. Kuşadası'na gitmediğim için bir kıyaslama yapamam muhakkak orası da çok güzeldir.
Fethiye, Kaş, Datça benim de ilk tercihim olur ama imkanlar kısıtlı ve aşırı pahalı bir yaşam var.
Anlaşılan bu sene Urla, Mordoğan, Çeşme vs derken İzmir yarımadasını da talan edeceğiz:) Korkarım ki ayıracağımız bir haftalık zaman yetmeyecek ama en azından önceden bildiğimiz yerleri atlayıp bilmediğimiz yerlere odaklanırsak daha iyi olacak. Teşekkür ederim:)

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Konuyu şimdi görüp ilk sayfaya baktım.
Bence bu ülkeyi terk et.
Eskiden İran falan bile daha iyi diye düşünürdüm, şimdi bu düşüncem değişti.
Yeni Zelanda gibi ortadoğudan en uzak yerler şahane olur.
Allah gönlünüze göre versin.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
güzel balık yakalamak sakinlik az bilinmişlik istiyorsanız kuzey ege tercih edin.fazla sıcağı yoktur nem oranı düşüktür rüzgarı boldur balık bol yapar .eski foçadan çanakkale boğazının girişine kadar olan bütün sahil kıyıları güzel balık yapar. ayvalık cunda benımde yasamak istediğim yer gerçi assosta yaşıyorum o da ayrı mesele ama cunda benım ıcın ege kıyılarındakı en guzel yer.
Balıktan ziyade son düzlükte ailece keyif alacağımız bir yer seçme amacındayız ama balık da olursa fena olmaz:) Silivriden başlayıp Çanakkale üzerinden aşağılara ineceğiz ekim gibi. Hayırlısı...

Faryalı

Daimi Üye
Selamlar. Hocam Çeşme için ekonomik demişsiniz, bu konuda size katılmıyorum.
Güneyde kıyaslanan diğer yerleşim yerlerine göre çeşme çok ucuz. Eğer fazla uzak olmasın, merkez yakın deniliyorsa iş imkanı ve ekonomik açıdan en iyi yerler buraları bence. Balık avlama olanakları da çok. Ege olsun daha ekonomik olsun denilirse Gelibolu, Saroz-Enez, Çanakkale alternatif olabilir.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bizimde eşimle böyle bir planımız var.O nedenle bende epeydir hem bölge hemde uygunluk olarak bakıyorum.Ancak marina olarak olaya bakarsak aklımda olan ilk yer Göcek olurdu.Malum elit bir marinası var gayet güzel ve kaliteli bir yerleşim yeri ama fiyatlar pek uygun değil.Bodrum zaten isteklerinizin çoğunu karşılayacak bir durumda ancak kalitesi merkezde çok düşmüş.Marmaris gene limanıyla ön planda.
Kiralık mı yoksa satın alma olarak mı bakıyorsunuz bilemiyorum ama size önerim güneyde merkez denilen yerlerde fiyatlar yüksek.Ancak 10 dk lık bir mesafede merkez dışı olarak kabul edildiği için fiyatla bir anda inanılmaz düşmekte.İnternet üzerinden değil orada direk araştırma yaptığınız takdirde çok uygun fiyatlarda inanılmaz yerler bulmanız mümkün.Heleki arsa olarak.Giden arkadaşlarım buradaki evini kiraya verip Fethiye de 5 dönüm içersindeki 180 metrekarelik evde 1500 tl kirayla yaşamakta.Bir başka yaşanacak yer Datça olabilir.Ancak marina konusunda pek bilgim yok.
Kısaca özetlersek;
Göcek, kaliteli,marinası oldukça elit ve güzel ancak fiyatlar daha yüksek.
Bodrum,büyük marina,gerekli ihtiyaçların tümün karşılanabileceği kadar artık bir şehir haline gelmiş bir yer,fiyatlar merkezde uzaklaştıkça düşen,ancak şahsen eski kalitesini düşürmüş bir belde.
Marmaris,oldukça iyi bir marina kapasitesi,merkezi,doğallığını daha çok koruyabilmiş,çok az merkezden uzaklaştıkça fiyatlarda çok belirgin düşüşler göreceğiniz bir belde.
Fethiye,mükemmel bir doğa,huzur içinde yaşanabilecek yer,marina olarak zayıf.Yerlisi olunca fiyatlar gayet uygun.Bilhassa arsa alımı için çok ideal olanaklar var.
Balık konusunda ise benim favori yerim kaş.Bilhassa zıpkınla av yapmayı seviyorsanız cennet gibi bir yer.Kaş taki fiyatlara o kadar da takılmayın..İstanbul dan sonra her şey zaten yarı yarıya ucuzlayacaktır.Diğer yerlerde daha da ucuz olacaktır.Köy pazarlarında 50 tl ye taşıyamayacağınız kadar alış veriş yaparsınız.Heleki birde güzel bir zeytinlik alırsanız günümüzün sıvı altınına sahip olursunuz.4 dönümden topladığımız zeytinlerden yaptığımız 390 kilo zeytinyağını, litresi 40 tl den bir haftada çevremiz kaptı.Yaptığımız masraf ise 3000 tl yi geçmemiştir.
Bu da ayrıca düşünceleriniz arasında bulunsun.
Umarım siz de planınızı hayata geçirebilirsiniz. Hatta umarım karşılaşıp iki lafın belini bile kırarız bir gün. Ama nolursunuz konu finans olmasın da nolursa olsun:)
Şimdi...Göcek, Bodrum, Fethiye, Datça ve hatta Kaş bugüne kadar sıkça gittiğim yerlerden. Ama yazdığınız şu Kaş'taki fiyatlara takılmayın sözünün üzerinde düşünmem gerek çünkü ilgimi çekti. İstanbul'da da kirada yaşıyorum, gideceğim yer de kira olacak. Bu anlamda Kaş'ı ayrı değerlendireceğim zira bir çok açıdan bana uyuyor. Arsa, zeytinlik, tarla konularına ben de bakındım epey ama o işi gittiğim yere göre sonradan bakacağım. Çok düşünmeden, gelişine göre olsun istiyorum bundan sonrası. Bu zamana kadar o kadar çok düşündüm ki düşünmekten bıktığım için bu kaçış biraz da:) Çok teşekkürler değerli fikirleriniz için.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Öncelik balıksa Urla derim Adem ağabey. 30 dakikada yarım adanın her yerine ulaşırsın. Seferihisar, Alaçatı, Çeşme , Gülbahçe, Balıklıova, Mordoğan, Karaburun, Güzelbahçe hepsi ayağının altında olur. Patlak havada rüzgara karşı atarım dersen Lodosta gidersin Alaçatıya, poyarazda gidersin Balıklıovaya, batı eserse Çeşme :) Benim gibi yok ben rüzgara gelemem arkadan essin dersen tam tersini yaparsın :) Hastahane de mevcut ancak marina var mı tam bilmiyorum.
Umarım ekim sonu gibi Urla' da bir kahvemi içersin Abdullah kardeşim. Bu başlığı açtıktan sonra iyice anladım ki bahsettiğin bölgeye bakmadan karar vermek eksik olacak. O nedenle bakarsın denk geliriz de şu rüzgarları yerinde gösterirsin:) Sağolasın varolasın

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Güneyde kıyaslanan diğer yerleşim yerlerine göre çeşme çok ucuz. Eğer fazla uzak olmasın, merkez yakın deniliyorsa iş imkanı ve ekonomik açıdan en iyi yerler buraları bence. Balık avlama olanakları da çok. Ege olsun daha ekonomik olsun denilirse Gelibolu, Saroz-Enez, Çanakkale alternatif olabilir.
Faryalı sayende Çeşme'ye kadar gidip bakacağız belli oldu o iş:)

Mektupla

Daimi Üye
Her ne kadar Ege yi düşünüyor olsanız da, Antalya ve yakın çevresi de alternatifler arasına dahil edilmeli.

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Her ne kadar Ege yi düşünüyor olsanız da, Antalya ve yakın çevresi de alternatifler arasına dahil edilmeli.
Düşündüm düşünmedim değil ama hiç iyi anıları yok bizde. Bir kader gibi o anıları takip etmek istemediğimizden seçeneklerden çıkardık. Tatil için belki ama yaşamak için ı ıhh:)

emin burak

Üye
Adı
burak a.
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba Adem bey,ben doğma büyüme İstanbulluyum, üniversiteyi İstanbul’da okudum orda çalıştım fakat işsiz kalınca bir arkadaşımın tavsiyesiyle Ankara’da çalışmaya başladım,başlarda çok zorlandım nerden geldim Ankara’ya diye ama artık çok alıştım sakinliğe alıştım hatta istanbuldan bıkmışım onu anladım,şimdi benim de sizin planınıza yakın bi planım var, Temmuz’da evleniyorum ve nişanlımla uzun süredir araştırıyoruz, İzmir Seferihisar da karar kıldık,gittik gezdik gördük muhteşem bi yer,bayramın ardından yerleşiyoruz,ikimizde mimarız orda ofis açacağız,seferihisara karar kılarsanız buyurun gelin kahve ikram edeyim,kolay gelsin