Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Ege'ye Yerleşme Planım Hakkında Görüşlerinize Ihtiyacım Var.

Mektupla

Daimi Üye
Böyle tercih seçeneğim olsa İzmir Güzelbahçe/narlıdere civarlarını seçerdim.
Hem büyükşehir, hem sayfiye.
Hastanenin de alışverişin de âlâsı var.
Haritaya baktığımızda kuzeyli rüzgarlara açık olduğu görünüyor
Kıyıdan olta atıldığında tam yüzünüze esecek. :)
Google Maps

iklim robotuna baktığımızda, tam kuzeyinde olan Çİğli de en çok kuzeyden esiyor rüzgarlar
Rüzgar yönü - Çiğli - İklim Robotu Ege

Adnan Menderes Havalimanı ndaki rüzgar durumuna bakarsak
gene kuzey rüzgarları çoğunlukta görünüyor
Rüzgar yönü - Gaziemir - İklim Robotu Ege

Son düzenleme:

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Karadeniz Ereğli tam sizlik aslinda :) liman ve hastanesi var.. is olanagi ve ekonomik yasama olarakta uygun.. balik konusu sezonluk olur :)

barlas61

Daimi Üye
Adı
Okan
Merhaba Arkadaşlar.

Hani çoğu arkadaşımızın büyükşehrin üstüne üstüne gelmesinden bıkıp da kapağı Ege'ye atma hayali vardır ya, işte ben de yavaş yavaş bunu hayal olmaktan çıkarıp gerçeğe dönüştürmeye çalışıyorum.
Her ne kadar bir işyerinde çalışıyor olsam da ben ve eşim bir süredir sgk emeklisiyiz. Çocuk bu sene bir üniversitenin "marina ve yat işletmeciliği" bölümünü bitirip mezun oluyor inşallah. Gerçi o bizimle pek takılmak istemese de ilk etapta eli mahkum. Kısaca yüzdük yüzdük haritadan yer beğenme durumuna geldik diyebiliriz:)

Bu anlamda çocuğun çalışabileceği marinası olan, 20 km çap içinde devlet hastanesi olan, kumsalında hanım ve köpeğimizle birlikte oltamızı kurup kahvemizi yudumlayabileceğimiz sahili olan bir yer bakıyoruz haritadan. Bir de balığı bol olan yer olursa tadından yenmez:) Hele ilerleyen zamanlarda balık tutmaya yetecek kadar emekli işi bir de tekne alabilirsek müthiş olur.
Yani kısaca ilk etapta kiraya çıkacağız, sonrası nasip...

Öyle Ege'de yaşayıp da bizi yanına çekebilecek eşimiz dostumuzda yok maalesef. Bu nedenle de görüşlerinize bilgilerinize fikirlerinize açığım. Misal arkadaşımın biri Milas Ören'i önerdi ama baktım merkeze çok uzak. Yoksa çok güzel bir yer. Foça'yı merak ediyorum biraz. Kuşadası, Seferihisar da aynı şekilde merak ettiğim yerlerden. Fethiye çok sıcak olsa da değerlendireceğim yerlerden biri. Vs vs...
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler:)
@Muhayyer abi sen kapagi at biz forumca sana komsu olmaya geliriz :)

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Karadeniz Ereğli tam sizlik aslinda :) liman ve hastanesi var.. is olanagi ve ekonomik yasama olarakta uygun.. balik konusu sezonluk olur :)
Kayhan beni oralara getirtip kendin egeye kaçarsan bozuşuruz ama:) Şaka bir yana bugüne kadar karadenizi gezmemiş olmam benim eksikliğim ve bu nedenle de maalesef fikrim yok. Bu anlamda belki de dediğin gibi çok daha uygun bir yeri ıskalıyoruzdur Allah bilir.

Apathetic

Daimi Üye
Adı
Kyhn Kygl
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Kayhan beni oralara getirtip kendin egeye kaçarsan bozuşuruz ama:) Şaka bir yana bugüne kadar karadenizi gezmemiş olmam benim eksikliğim ve bu nedenle de maalesef fikrim yok. Bu anlamda belki de dediğin gibi çok daha uygun bir yeri ıskalıyoruzdur Allah bilir.
Karadeniz cok guzeldir, en az 2 hafta ayirmanizi tavsiye ederim.. google’dan bir bakin.. benimde karadenizde ki son yilim sanirim.. seneye egeli olabilirim :)

Muhayyer

Daimi Üye
Adı
Adem
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Karadeniz cok guzeldir, en az 2 hafta ayirmanizi tavsiye ederim.. google’dan bir bakin.. benimde karadenizde ki son yilim sanirim.. seneye egeli olabilirim :)
Aha işte gördün mü:) Seneye beraber egeli oluruz madem:)

midnigth

Aktif Üye
Adı
ömer baykal
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Milasli olarak benim onerimde akyaka yida arastirabilirsiniz , mugla ya marmarise orene cok yakindir merkezi konumu var dogasi cok guzel , kisinda aktivitesi vardir sikilmazsiniz , av icinde gokava korfezi cok verimlidir, genc olmama ragmen benimde hep icimde omrumu oralarda idame ettirme istegi vardir nasipten ote koy yok malesef , umarim hakkinizda hayirlisi olur bu karar.

barlas61

Daimi Üye
Adı
Okan
Abi karadeniz eregli guzeldir. Tavsiye edermiyim ewet. Fakat balik populasyon zenginligi olarak dusunurseniz olmaz.
Karadeniz eregli yasanacak bir yer zonguldak a bagli olup oradan daha fazla gelismis bir yerdir. Dogal bir yer kucuk dogu karadeniz ile karismis trabzon rize giresun ordu gocmeni cok olan ve yerli insaniyla kaynasmis cok sirin bir yerdir. Balik cesitliligi bogaz ve marmara ile ayni. Ama senin aklinda olan sekil ile cok uyusmaz gibi geliyor bana. Dusunulebilir.
Bence sen istanbulda kiyikoy cilingoz falan taraflarina da bak :) orasi da karadeniz ama limani yok